13 октомври 2015, ВТОРНИК, бр. 194
ТЕМА НА ДЕНЯ
търсене
архив
времето днес
Софияweather icon15°
Пловдивweather icon17°
Варнаweather icon

Чудотворен матрак лекува и сваля кила
Рефлексотерапия, дълбок точков масаж и нагряване са в основата на леглото
Пенсионери се редят на опашка, защото може и безплатно
Чудотворен матрак лекува и сваля кила Чудотворен матрак лекува и сваля кила
Сигурно не вярвате, че матрак може да лекува, особено ако е направен от полускъпоценни камъни. Оказва се, че може. Дори напълно безплатно, за разлика от многобройните и скъпи спа центрове. На ул. “Александър Дякович” №20 във Варна се намират поне 10 легла – масажори, които действат на принципа на древната източна медицина. Оттам ежедневно минават стотици посетители на различна възраст. Всички носят своя здравословен проблем – едни отскоро, други от десетки години или още от раждането си. При първите процедури изпитват дискомфорт и болки в зависимост от заболяванията си, но след това говорят за чудодейно изцеление. Според пациентите най-важно е социалното послание. За тези, които имат време да чакат, но нямат финансови възможности, процедурите са безплатни. За останалите цената е 10 лева, като срещу това имат право да си запазят час.
В основата на чудото са турманиевата керамика и минералът нефрит. Турманият е керамична система от турмалин, германий и вулканични кристали.
Това е южнокорейско откритие, патент на фирмата „Нуга бест“, част от компанията „Нуга медикал“.
Три са принципите на работа на леглото „Нуга бест“ – рефлексотерапия, дълбок точков масаж и нагряване.
Ефектът на рефлексотерапията се осигурява от дълговълновото инфрачервено топлинно излъчване на вътрешния, външния проектор и турманиевия килим. Инфрачервените вълни играят ролята на “дълбокопроникващите в тъканите игли”, които стимулират енергийните точки по дължината на гръбначния стълб и цялото тяло. Въздействието на вътрешния проектор създава ефекта на точковия масаж “натиск на пръстите”, стимулира нервните окончания, премахва умората и нервното напрежение, отпуска мускулите. Масажират се меките тъкани на гръбначния стълб, нагряват се в дълбочина и щадящо се разтяга гръбначният стълб. В резултат на това се премахва мускулният спазъм и се възстановява нормалната подвижност на гръбнака, отстраняват се прищипването и притискането на нервните окончания. Възстановява се проводимостта на нервните импулси към вътрешните органи и тъкани. Това води до оздравяване, засилва се метаболизмът, намаляват мастните отлагания. Осезаемо се облекчават болките.
Варненските координатори Николай и Елисавета не са медици. Той е инженер, а тя учителка. Решили да се погрижат за хората, които нямат възможност да си позволят скъпи рехабилитационни процедури и намерили вносител на оборудването. С проявена любов и разположение към всеки те допринасят за оздравителния процес чрез вдъхването на надежда и вяра в собствените сили.

Идеята осенила корейски учен
Всичко започва от личната драма на един южнокорейски учен, който бил доктор на медицинските и техническите науки. Създал апаратура, която да изчиства камъни в бъбреците безкръвно. Това му донесло нечувана слава и богатство. Така достигнал върха в кариерата си. Само едно му тежало. Майка му била парализирана от 10 години след прекаран инсулт и той искал да й помогне, но не можел. Тогава започнал да се моли, защото бил вярващ протестант. След продължително обръщане към Бога го осенила формулата, с която създал турмания - керамична система от турмалин, германий и вулканични кристали. Оказало се, че новата сплав трептяла с честотата на човешкото биополе и се получил резонанс с клетките, както и въздействие върху тях. Така в продължение на 20 години били създадени центрове за безвъзмездна помощ в различни страни, тъй като в основата стояла християнската идея да се помогне на боледуващите. Първата българска база заработила първо в София. Поради големия интерес към центъра във Варна ще бъде създаден и втори такъв.
Центърът работи вече от месец и половина, а посетителите разбират за него едни от други. Преди да се подложи на масажорите, всеки изслушва лекция за това как действат и решава сам да се довери, разочарован от неуспеха на традиционните методи за лечение. Разбира се, процесът не изключва и самоосъзнаване, както и разбирането, че най-големият лечител това е любовта.

Николай Николов, инженер
Терапията не е подходяща само за бременни

Тук всеки ден е празник, защото има много хора, които стават щастливи, радостни, здрави и красиви. Шегуваме се, че тренираме не вдигане на тежести, а вдигане на настроение. Стремим се да създадем добра атмосфера. Широк спектър заболявания биват повлияни положително, а има малки противопоказания. Не препоръчваме уредите само при бременност, тъй като се формира нов живот. При напреднала остеопороза използваме част от оборудването.
Част от социалноотговорната политика на компанията в глобален мащаб включва такива центрове, в които хората могат безплатно да правят процедури. Представителства има в повече от 60 страни по света и почти навсякъде в салоните предлагат безплатни процедури. Все пак не всеки може да си позволи да отдели еднократно такива средства.
Върху традиционното легло има 7 килограма нефрит, което е полускъпоценен камък. Нагряването му пречиства черния дроб от токсини и тежки метали. За това препоръчвам на хората да пият вода преди и след процедура, за да може по естествен начин организмът да изхвърля ненужното. Прави се масаж на гръбначния стълб, който е опора на живота. Много от проблемите, които има човек, всъщност са свързани със състоянието на гръбначния стълб и прешлените. С нефрит е лекувал още Хипократ в древността. Политиката на компанията е да може да помага за подобряване състоянието на хората. Здравият човек води до здраво семейство, здрава нация, но това е едва ли не звучащо демоде за нашето общество.

.Елисавета Николова, учителка
Прилича на акупунктура

Инфрачервените лъчи извършват иглотерапия. Когато се движи проекторът, самият инфрачервен лъч влиза в 300 биоактивни точки, които са по гръбнака. Получава се въздействието на акупунктурата, когато ролките осъществяват натиск. Рефлексотерапията е много популярна в източната медицина. От всеки прешлен излизат нерви на съответните вътрешни органи. Ако има притискане на нерви в прешлените, се получава заболяване на орган. Чрез принципа на рефлексотерапията става освобождаване на тези прищипвания и по рефлекторен път се получава изцеляване.

Възстановеният организъм сам преборва дефектите си

С масажора “Нуга бест” се съчетават в едно изделие различни методи на въздействие върху организма и се провежда профилактика на опорно-двигателния апарат, сърдечносъдовата и периферната нервна система, стресови състояния, подобрява се устойчивостта на промени към външната среда.
Усилва се съкратителната функция на сърдечния мускул, подобрява се кръвообращението, нормализира се производството на хормона мелатонин от епифизата. Мелатонинът предотвратява стрес, рак, заболявания на сърцето, забавя процеса на стареене и повдига имунитета.
Оборудването е отличено с много международни награди и отговаря на изискванията по европейските и американските стандарти.

Дай мнение по статията (+):

Уважаеми читатели, уведомяваме ви, че коментарите ви в сайта НЕ са анонимни. Според Закона за електронните съобщения при поискване медиите са длъжни да предоставят на органите на реда IP адресите.

  Мнения по темата (8)
 tonny
 23.10.2009 - 16:06
 ot sofiy sam i imam 20 prozeduri imam hipove po grabnahnia stalb pochna da me otpuska nepriytnata bolka i sxvanatost che prodaljavam s prozedurite trybva da se pravyt povehe vreme
 Костадинова
 05.10.2009 - 00:15
 какви са международните награди?
 Dimityr
 26.08.2009 - 21:39
 Diabeta mi si zamina i kryvnoto mi se normalizira. Oborudvaneto e strahotno. Preporychvam go na vseki koito ne e probval.
 Juliq
 13.07.2009 - 18:21
 Имах ужасни болки по целия гръбнак, дори не можех дъх да си поема още след втората процедура.Страхувам се да продължа
 RAFI MAROUKIAN
 10.05.2009 - 18:20
 След 5 масаж, почувствах леко подбрение. А бях 5 месеца схванат и прегърбен от дископатия. Бях изпил тон лекарства и 18 инжекции. А след 16 сеанс се изравих. Болката отшумя и съм "нормален човек". даже си купих малък турмалинов килим за домашно ползване...
 Neli
 16.03.2009 - 20:09
 ни знам
 нели
 16.03.2009 - 20:08
 ни знам
 АВТОГАРА АКСАКОВО
 14.03.2009 - 11:08
 Нънъф е тилифонъ нъ доктуркътъ со кинигътъ?
» Коментирайте темите на Варна в нашата страница във Facebook!

Още в рубриката
Още от архива Спортни резултати
КЛАСИРАНЕ ГР. А
1 Лудогорец 56:18 59
2 Локо (Сф) 35:26 51
3 Литекс 43:28 51
4 Левски 57:30 50
5 ЦСКА 37:20 48
6 Берое 40:27 48
7 Черно море 35:32 44
8 Ботев 36:35 39
9 Славия 29:32 30
10 Локо (Пд) 23:50 26
11 Марек 10:60 17
12 Хасково 16:59 15