27 август 2015, ЧЕТВЪРТЪК, бр. 163
ПОЛИЦИЯ, СЪД
търсене
архив
времето днес
Софияweather icon14°
Пловдивweather icon19°
Варнаweather icon15°

Шефът на Моряшкия синдикат твърди
Осъдиха БМФ незаконно
ВРС отменил действащия колективен трудов договор по искане на освободени чиновници
Отношението към компанията е обидно, заяви шефът на надзорния съвет Кирил Домусчиев
Осъдиха БМФ незаконно Осъдиха БМФ незаконно
Бившите служители от администрацията на БМФ, които поискаха от съда да обяви за нищожен колективния трудов договор, подписан на 11 юни 2008 г., са спечелили делото. Какви са мотивите на съда, не стана ясно, тъй като за изхода от процеса „Народно дело“ научи от анонимно обаждане в редакцията. При опит да се свържем с човека втори път на телефона отговори мъж, който отрече да е звънял в редакцията. От Варненския районен съд също не изпратиха официално съобщение за изхода от делото и какви са последствията на БМФ. От компанията реагираха остро със становището, че решението на съда е несправедливо. От БМФ имат подозрения, че изходът на делото е повлиян от лични мотиви на съдията Нинов, който е брат на освободен снабдител по време на реформите в дружеството. Шефът на надзорния съвет на параходството Кирил Домусчиев беше шокиран от решението, което определи като обидно към компанията, която е най-големият инвеститор и топработодател във Варна. Шефът на най – големият синдикат - Моряшкия към КНСБ Красимир Вълчев пък определи решението като „незаконно“. Според него колективният трудов договор бил изряден, а недоволните били съкратени чиновници, а не моряци. До редакционното приключване на броя нямаше официално становище на районния съд и съдията Любомир Нинов. „Народно дело“ му запазва правото на отговор.
Вчера експерти в трудовото законодателство коментираха пред „Народно дело“, че ако решението не падне на по-горна инстанция, вредите ще бъдат за държавата, а не за параходството, тъй като колективният трудов договор бил сключен преди приватизацията. Респективно частното дружество би търсило правата си по съдебен ред, и то успешно, тъй като ще последват искове от жалбоподателите, смятат експертите.

Красимир Вълчев*

Сред жалбоподателите няма нито един моряк


Процедурата по приемане на нов КТД в БМФ беше перфектна и за мен решението на съда е незаконосъобразно. Това заяви шефът на Моряшкия синдикат към КНСБ Красимир Вълчев. Той посочи, че преди време пак районният съд е отхвърлил жалба на бивша служителка на параходството с мотива, че новият КТД е валиден. Как така изведнъж стана невалиден, пита Вълчев.
Нека да е ясно, че сред жалбоподателите няма нито един моряк. Това са хора от бившата администрация, заяви Вълчев. Той посочи, че преди приватизацията в БМФ е имало 500 – 600 души администрация, от които голяма част назначени по политически причини. Нямаше как нещата да продължат така, посочва той. Затова след приватизацията през 2008-а чиновническият апарат е бил намален наполовина. Ако бяхме приели старите условия и да изплатят на съкратените по 18 заплати наведнъж, това означаваше, че останалите в предприятието щяха да стоят половин година без заплащане, а цялата компания щеше да бъде дестабилизирана, твърди синдикалистът.
*Шеф на Моряшкия синдикат към КНСБ


Кирил Домусчиев, шеф на надзорния съвет на БМФ

Обидно е отношението към компания, инвестирала 227 млн. долара в година на криза

- Г-н Домусчиев, какъв е коментарът Ви за загубеното дело?
- От вас го научавам. Явно моряците са много добре информирани, но това не ме учудва. Очаквахме такова решение, колкото несправедливо и безпринципно да е то. Любопитно ще ми бъде да видя неговите мотиви, ако въобще има такива. Научихме, че съдията по делото е брат на един от освободените от БМФ по време на реорганизацията и реформите в параходството. Те бяха жизнено необходими, но доведоха до голям негативизъм в отношението към компанията и не се учудвам, че в този случай е дало отражение. Въпросният освободен моряк е Валентин Нинов, бивш служител в отдел „Снабдяване“. Съдията по делото е брат му Любомир Нинов. Според юристите съдията не е бил задължен да си направи отвод, но аз мисля, че беше редно да го направи. Случилото се не е новост за мен. За 20 години в бизнеса не за първи път се сблъсквам с такива случаи. Битката ще продължи и на следващите инстанции. И там вече се надявам, че правото ще възтържествува. Обидното е, че е такова отношението към компания, която е инвестирала във Варна 227 млн. долара тази година в момент на криза и е спасила параходството от банкрут. Да не говорим, че сме изпреварили в голяма степен всички чуждестранни инвестиции взети заедно.
- Какви вреди ще претърпи параходството?
- Аз не очаквам да има вреди, защото на следващите инстанции ще възтържествува правото. Ще ангажираме и топадвокати по трудово право и считам, че на база на практиките и нашето законодателство жалващите се нямат шанс.

Дай мнение по статията (+):

Уважаеми читатели, уведомяваме ви, че коментарите ви в сайта НЕ са анонимни. Според Закона за електронните съобщения при поискване медиите са длъжни да предоставят на органите на реда IP адресите.

  Мнения по темата (861)
 Кънев
 24.01.2015 - 14:17
 Защо все забравяте кой съд отсъди?!Този,който е обявен от целият свят за подкупен и корумпиран!Този,който всички искат да се реформира!
 радваме се
 24.10.2014 - 14:31
 че имате само два народни представителя от Варна, и даже и те са ви много...
 до БКП
 06.10.2014 - 18:19
 Приемате ли поздравления за изборите? Ето какво става когато алчния агент гоце изпрати въоръжените си неграмотници
 инж.
 11.09.2014 - 06:53
 И кой точно загуби делото?
 радваме се че ви го
 16.07.2014 - 22:41
 начукахме добре и загубихте делото, ура!
 радваме се че ви го
 16.07.2014 - 22:41
 начукахме добре и загубихте делото, ура!
 бай иван
 07.04.2014 - 19:20
 Нещо вестника спряха от година и повече и уеб сайта няма кой да поддържа.Лайногорец ако не са парите за съдиите също заминава.
 инж.
 06.04.2014 - 13:30
 Свършиха хвалебствените статии за БМФ, свършиха и хвалбите за лудогорец. Пукна се поредния ченгесаро-комунистически балон за пране на пари.
 моряка
 03.04.2014 - 16:09
 що млъкнахте бе копои,що не коментирате вече това било-онова било,що не лижете задника на педерастчето Домусчийчо,ей,какво педерастче е само,еддно такова мазно и лъскаво,явно добре ви се плаща,но всяко нещо с времето си ,така като гледам и вашето време изтича ,само ,че сега няма кой да ви каже браво
 търсим работа за бивш
 21.02.2014 - 04:36
 партиен БКП секретар и помполити.Могат да мият кенефи.
 до близачите
 15.02.2014 - 18:53
 Търсите ли си друга работа? Ако не сте съвета ми е да започвате, къде нова година БМФ-то ще е в историята..
 инж.
 05.02.2014 - 12:52
 Затова ли монтирахте стъклена козирка пред БМФ-то, защото когато плюят върху вас, си мислите, че вали дъжд?
 изгоненият,който взема-
 04.02.2014 - 14:22
 ше подкупи отново обикаля града и хленчи как го съкратили и никой не му помогнал.
 ала бала
 03.02.2014 - 14:41
 явно тая пасмина от некдърници е толкова тъпа ,че не може да разбере едно нещо :в момента в който станете ненужни и вас ще изхвърлят като мръсни псета ,с тая разлика ,че никой няма да ви наеме на работа -никой не иска некадърници,сега лижете задниците на такива като агент Гоце и вашия ред ще дойде......
 съкратен
 29.01.2014 - 12:56
 Защото си намерихме по - добре платена работа. Пускате ли обяви в jobs-a, пускате ли....? Вчера имахте обява за снабдител, демек procurement specialist, казано на български - закупчик! Пускате ама няма кой да ви се върже на приказките... Много бих искал да видя кой цицонест кощрамбек сте избрали. Целият град ви разбра какво представлявате. Целият град разбра за отчайващата умствена ограниченост и пълната негодност на партийния активист, изпратен от агент гоце, като ваш вожд. Над трийсетгодишната действителност в България показва съвсем точно, че лакейщината е главното условие за правенето на обществено-политическа кариера, и вие които останахте там го доказвате всеки ден. Вие като сте голямата работа защо подменихте КТД??? Защото сте страхливци, оп социалисти да кажа!
 съкратените-защо
 24.01.2014 - 12:46
 спряхте да хленчите и да говорите,че сте незаменими, хубаво че ви духнаха под опашката.
 изроди бяха партийните
 03.01.2014 - 20:41
 бкп секретари-мръсници.
 в тази ненормална
 03.01.2014 - 20:38
 страна на десети ноември трябваше да има лустрация и кастрация за рабо- тилите на щатна работа в БКП и ДКМС.
 ала бала
 13.12.2013 - 14:46
 10 ноември не ги измете всичките боклуци ,някои придвидливо ВЕЧЕ се бяха пребоядисали ,но простотията ,провинциализма и комплексите им останаха и понеже такъв тип хора са некадърни ...има една приказка дай на некадърника малко власт и му гледай сеира,та точно такива хора в момента управляват бмф,до няколко години помнете ми думата може вече и да не съществува такава фирма.Ипитам ви аз откъде тоя тъп Домусчиев е натрупал милионите си -до каквото се докоснат тая шайка от престъпници всичко се опропастява
 най-гадното бяха
 12.12.2013 - 23:40
 активните борци, с техните привилегии и на некадърните им деца. Един директор на бмф беше от тях и той потроши кораба с хубавото име "Родина"в датските проливи.Добре че 10 ноември измети тази прослойка в историята.
 инж.
 12.12.2013 - 11:15
 Познавам толкова много хора, които са партийни членове, без въобще да споделят комунистически идеали или идеология, за които единственото важно нещо е да бъдат с тези, които са на власт. Сигурно ще трябва да се смята за чудо на природата това фантастично нарастване на броя на партийните членове у нас, които само за пет години след Девети септември от няколко хиляди души достигнаха близо половин милион. Човек може да си представи истинските намерения на всички тия граждани, втурнали се презглава да стават партийни членове. Партията, по примера на съветската партия, изпитваше голямо недоверие към интелигенцията и по-точно към всеки, който се опитваше да мисли със собствената си глава. Съгласно едно решение ние, инженерите, както и хора от администрацията не можеха да бъдат приемани за партийни членове. Новите партийци се набираха изключително от работниците и хора, дошли от селата. Точно по съветския пример започна измъкването на хора от дълбоката провинция, или както у нас се казва, от низините и поставянето им на ръководна работа. Необразовани, полуграмотни и интелектуално съвсем бедни граждани, по силата на чисто махленски партийни връзки, но напълно в духа на партийната политика, внезапно се озоваха на важни постове. Колко пъти в моята работа се сблъсквах с невероятно посредствени и напълно негодни за своята работа директори, началници на отдели и управления в министерството. Моите колеги още помнят пословични глупости, казани или извършени от тях. Неспособни да мислят и решават по твърде сложните производствени въпроси, те бяха абсолютно покорни и слепи оръдия на тия, които ги бяха назначили. Животът, който им бе предоставен, надминаваше далече провинциалните им фантазии. Те имаха власт, те се разпореждаха със съдбата на хора, които до вчера едва ли биха разговаряли с тях, те работеха в луксозни кабинети, получаваха модерни жилища, имаха привилегии, те бяха нещо. И всичко това те дължеха на партията. Без нея, при какъвто и да е нормален ход на историята, те биха си останали завинаги там, откъдето бяха дошли.
 ала бала
 04.12.2013 - 15:28
 но да живее ЛУДОГОРЕЦ от долината на дълбоките гащи,а също така и техния покровител Домусчийчо,а пък на вас майната ви от кога ви разправям че тия цървули са за затвора
 ха ха ха
 04.12.2013 - 15:25
 най новата глупост ферибота Варна за който ни проглушиха ушите няма да го бъде май,връчили са уволненията на екипажа му тия некадърници дето уж управляват бмф са меко казано за затвора правят си там техните игрички и не им дреме на оная работа,а копелето домусчиев,срина всичко до основи
 бай иван
 02.12.2013 - 15:15
 И от кои фирми взема кадри освен зодиак.Ама големи кадри докара,като оня малоумник джуджето кадровик.
 от други фирми
 01.12.2013 - 14:01
 ахахахаххаа получавал кадри, другаря все реве каква криза има в корабоплаването, макар че разбира от него и от морския транспорт колкото циганин от ядрен реактор. всички изгонени са в други фирми, а всички на които звъняхте ви показаха среден пръст. звъняхте ли на съкратените: звъняхте! Показаха ли ви червен картон: показаха ви! Казаха ли : аз съм си намерил друга работа, казаха ви! Хайде пускахте пак обяви в джобс.бг.
 стига сте плакали,
 29.11.2013 - 17:15
 изгониха ви защото бяхте непотребни.Домусчиев получава кадри за флота си от други фирми, така е по света.
 неизвестен
 23.11.2013 - 04:23
 защо мълчат като пръднали скапаните журналисти откъде има тоз лайнар домусчиев толкоз пари защо не проверят както обичат да казват данъчните паричния поток демек произхода на парите му да не би и той като малък да е почнал да продава ябълки една по две ит.н. и така да е натрупал милиони абе не го ли виждате колко е прост като гъба откъде у него толкоз акъл че да развърти някакви пари сега като разсипа бмф се крие като плъх в дупката си- е приятелчето му боко тиквоча за сега е в десета глуха ама не се знае и той чака звездния си миг да се върне на бял кон като победител-я колко пара изпотроши да плаща за протести и безредици ,та ако боко се върне на власт мишока пак ще изкочи от дупката си и ще направи още някой и друг милион -сега чакане му е майката
 ала бала
 23.11.2013 - 03:29
 той не ги съкращава а ги принуждава да напускат доброволно и верните му копои които останаха в бмф си разделиха тлъсти премии за това че успяват да принудят хората да напускат по взаимно съгласие а не да бъдат съкратени
 Домусчиев защо избяга
 19.11.2013 - 13:11
 Заради загубеното дело,и обезщетенията, които трябва да изплати на съкратените?
 кой блъсна и повреди
 19.11.2013 - 10:49
 кораба "Родина" в датските проливи преди години?
 xaxo
 05.11.2013 - 16:11
 ала бала, прав си, особено тук се начетохме на поръчкови статии за бмф, ама журналята като видяха че отива в историята и тази компания ни гък ни мък, дано тези които посегнаха на кървавата народна пара да не видят рахат ни на този ни на онзи свят
 ала бала
 04.11.2013 - 15:51
 вече няма бмф,принуждават всички да напускат доброволно работа по взаимно съгласие и ако имат нужда от теб ще те наемат отново с много по ниска заплата ,хората масово отиват в руги фирми ех,тоя лайнар домусчиев разсипа бмф ,къде са сега много знаещите журналисти нали за щяло и нещяло вдигат врява до небето ,и ни пълнят главите с глупости ,защо сега мълчат?ами много просто ,защото са подкупни твари и пълни боклуци продажна ненаситна пасмина -когато им е удобно квичат като заклани прасета и дъвчат едно и също с месеци-когато обаче е нещо сериозно като помияри подвиват опашки и бягат
 до "неизвестният"като
 18.10.2013 - 12:18
 браво добре ти сритаха задника така ти се пада мислиш се за голям тарикат ама не си и май че си същото рядко лаййно като домуса и сие що не вземеш да се гръмнеш ,че нещо си много ала бала ХА ХА ХА
 до неизвестния
 18.10.2013 - 12:13
 хей педерастче много ти зае нещо човката иди се нае..... некаде скрий си мазната мутра и недей повече да ръсиш глупости щото сме ги виждали таквиз кат тебе дето държавата ги е хранила а пък сега се хранят на наш гръб но какво да се прави много простотия и тъпотия има в таз държава ,както и много тъпи и злобни хора
 нелоялен
 17.10.2013 - 14:03
 така е тоя нещо понамирисва може да е някой копой на домуса но и неговия ред ще дойде а що се отнася до бмф направо му разказаха играта пълно фиаско но така е в тази скапана държава с тия скапани управници и с този още по скапан и тъп народ
 неизвестен
 15.10.2013 - 22:58
 каж нещо ново защото си вече банаLен и само тъпотии ти Rажда пRостата капацуна ,но от дRуга стRана откъде да знаем може да си някоя скRита .Lимонка от ония на домуса педаLЧЕТА ПОНАМИRИСВАШ НЕЩО
 "неизвестният", като
 29.09.2013 - 23:46
 долупищещият е винаги некъдърен, тъп, неук и чакащ държавата да го храни, но това време мина.
 "неизвестният", като
 29.09.2013 - 23:34
 долупищещият е винаги некъдърен, тъп, неук и чакащ държавата да го храни, но това време мина.
 неизвестен
 21.09.2013 - 09:50
 Домусчиев е едно рядко лайно,може и да е платил на холандците за да победи лудогорец-нали вече разпродаде половината бмф и съкрати сума ти хора даже продаде повечето кораби на друга фирма а на останалите на работа в бмф будали намали заплатите работете вашта м..... за без пари та белким ви дойде акъла в простите кратуни нека да ви тъпчат и да ви погазват достойнството ,нека да ви унижават и мачкат -вие сами го позволявате като работите още там.не сте за съжаление сами си го просите ,какво няма други фирми ли,или ви е страх да не останете без работа трябва да разберете едно това бмф не е като едно времешното бмф че вземете един "Зодиак" например като работиш във фирмата 20години ти дават 20000 долара ,като работиш в бмф 20 години или те уволняват или ти дават"дългото лозе с двата ореха"-разбрахте ме надявам се какво искам да ви кажа,
 браво на Домусчиев,
 19.09.2013 - 22:43
 показа и на Холандия що е Лудогорец.Слава на Домусчиев и Лудогорец.
 анонимен
 05.09.2013 - 15:31
 добре казано -историята е доказала ,че такова пречистване на нацията даже е здравословно като пиночет-без много бавене -на стадиона и разстрел и аз съм "ЗА":крал-на стадиона -"БУМ",продавал дрога-пак на стадиона и пак "БУМ",че те окрадоха държавата и народа си ако им се конфискуват парите и имотите току виж че се намерят пари за здравеопазването и пенсиите.знете ли приказката за...имало едно време едно царство наречено БЪЛГАРИЯ то се разпростирало на три морета всички треперели от него-било най-могъщото на балканите,имало си царството един спокоен и работлив народ,имал си народа поминък,всички живеели добре били сговорни и щастливи.....имало едно време.....
 ни лук ял ни мирисал
 05.09.2013 - 15:14
 абе хора я се огледайте наоколо само с бмф ли става така механизма за унищожението на всички предприятия е един-де що има в таз държава се опосква от власт имеещите-а кои са те ами че те са си едни и същи вече толкова години лапат тлъсти комисионни от приватизационните сделки ,които са супер неизгодни за държавата ,но на кого му пука -май само на простия народ дето го залъгват с небивалици и дето все чака някой "месия да го оправи"кажете ми за едно продадено и проспериращо предприятие защото аз не се сещам за такова затова всичките тези хора дето са излезли на протестите трябва да си съставят точка по точка исканията но да започнат от костово време и до днес да станат публично достояние хонорарите които са получили определени хора по различно време ще се учудите като видите как всичко се върти в един омагьосан кръг и лапачите за 24години са едни и същи нека да им се отнемат незаконно придобитите милиони и да се действа както е било в древността а именно -"ЖЕНАТА, ДЕЦАТА И ЦЕЛИЯ РОД"-сещате се за славното бългаско минало само така ще изкореним злото ,което ни го причиниха и продължават да ни причиняват тия самозабравили се идиоти дето се наричат народни представители.
 горски пътник
 03.09.2013 - 13:34
 Причината е една - липсата на механизъм за търсене на отговорност. Виновниците за ликвидирането на БМФ трябва да бъдат съдени и наказани. Агент гоце, брат му, както станишев, петър димитров, и всички онези, подписите на които лежат в документите в сделката. Агент гоце е главния виновник за ликвидацията на предприятието - сегашните собственици са само изпълнители на плана му. Иначе го наричат социален президент.
 непознат
 02.09.2013 - 14:23
 не съм съгласен никой моряк не е злорадствал когато са уволнявали негови колеги напротив но въпросът тук е принципен как се стигна до там как управляващите допуснаха тия престъпници домусчиеви да унищожат бмф вие сами виждате предприятието е докарано до фалит закрити по точно унищожени са печеливши сектори корабите се продават за скраб и при връщането на екипажите-честитка-УВОЛНЕНИЕ-е не баш уволнение принуждават хората да напуснат по взаимно съгласие-не съкращение ,защото ако искат съкращение -ЖАЛНА ИМ МАЙКА веднага им намират цаката
 прозт
 09.08.2013 - 15:20
 Моряците от Г.на Севастопол и други си го заслужават,защото злорадстваха,когато съкратиха другите!Същото правеха и синдикатите!Дойде и техния ред!!!
 браво
 08.08.2013 - 17:24
 браво много ми хареса това което казваш как може тоз нашия народ да е толкоз сляп и тъп кат ревнали бойко та бойко като си го изберете пак таккъв мазен ще го ядете че няма накъде такава чистка и гонка ви чака че бай тошо ще ви се вижда като невинен младенец но бат бойко е негов последовател,ученик нали му беше бодигагд в случая ученика/бойко/надмина учителя си/бай тошо/.ий това не можете да разберете има знак за равенство= меду станишко и бойко те се карат ама не за това българина да живее по добре ами за това кой да открадне ПОВЕЧЕ не разбрапте ли това бе ТЪПАЦИ
 скапаняк
 08.08.2013 - 17:08
 имало едно време един пожарникар той си имал едно много хубаво но скъпо хоби обичал да колекционира коли-скъпи коли та що скапаните журналисти не повдигнат темата за бат бойко и колите в подземния му тараж в банкя не виждате ли не разбирате ли бе хора,че тоз пръдльо води двойнствен начин на живот за пред медиите е едно а всъщност е змия пусната в джоба на човек не сме имали по алчен гнусен и тоталитарен и на всичкото отгоре и толкоз прост управник но нали знаете всеки народ си заслужава управниците
 прост
 08.08.2013 - 16:54
 абсолютно си прав браво на тебе е хващай гората тогава,а относно моряцити те сами са си виновни да бяха се съюзили да извикат някоя телевизия да обединят около себе си и други техни колеги да излязат в стачна готовност но както вече се каза нямат профсъюз продажника ВЪЛЧЕВ И ДРУГИ КОПОИ не защитават интересите има и самите моряц и не са единни ,но това не е нищо ново за българите самите ние сме продажници , вземи едни скапани филипинци имат стабилен профсъюз но нали знаете БУЛГАРИСТАН е страната на абсурдите и на ужасите.
 анонимен
 08.08.2013 - 16:45
 защо не пишете нищо за моряците от ферибота Г.на Одеса дето ги уволниха там имаше хора с 30годишен трудов стаж в бмф имаше хора пред пенсия,но на никой не му пука май и моряците станаха "лош материал"както неотдавна дрънкотеше най-тъпия и ненормален наш управник "БАТЕ БОЙКО"-пожарникаря къде са и скапаните журналисти ,които иначе за щяло и нещяло лаят и ни проглушават ушите с глупости сега са се скатали в десета глухаскатали са се .да защото са платени и обслужват интересите на мазните домусчиеви питам ви аз откъде тия ПРЕСТЪПНИЦИ толкоз много забогатяха и как става това , защо вие дето бачкате от сутрин до вечер едвам си изхранвате семействата и как тез негодници са станали милионери защо никой не им проследи произхода на парите ,знаете ли защо защото тез пари не са техни ами на определена управряваща партия,че как ще го проверяват нали това са техните пари а ти българино прост бачкай за жълти стотинки и да ти дойде акъла в главата така е ние сме много прост народ "някой месия ще дойде и хоп ще ни "ОПРАВИ"да наистина ни оправиха /няколко пъти/ абе докато не вземем с бой таз власт няма да се оправим бе заблудени овце такива.стойте си по домовете и подсмърчайте или излезте на улицата- изборът е ваш
 може би
 07.08.2013 - 09:56
 абе кажете нещо ново дет не съм го чувал вече омръзна ми да дъвчете едно и също то е ясно трябва да ги пометем тия боклуци веднъж завинаги вижте ги само те не искат да си ходят ти ги плюеш псуваш те обаче са невъзмутими ами че как се дава всичкото туй нещо как :къде си бе станишко,къде си бе бат бойко бат бойко ти май нещо изперка напоследък или май си си все същия ненормалник "щели да го убият "кой бе айол ще те трепе та ти си вече утрепан не виждаш ли че с твоя тоталитаризъм разсипа партията си хората ти те напускат един след друг но ти си много самовлюбен и ПРОСТ та не ги виждаш тез неща кой питам аз остана до тебе:Цв.Цв.,мазната Лиляна,недоносчето Д.ишепа лумпени като тебе не броим заблудените овце народни т.дето чакат МЕСИЯТА да им "оправи "живота -демек да станат те по бедни пък бат бойко още по богат
 хем боли хем сърби
 06.08.2013 - 18:06
 направо им се чудя на акъла що стоят в скапаното бмф и бачкат за без пари та ония да станат още по богати тяхната е май такава една-хем боли хем сърби бягайте от там бе хора имате ли малко акъл поне в главите си че те на ваш гръб печелят милиони, абе оная свиня ВЪЛЧЕВ съвсем се освини и не защитава хората които го хранят ама не е луд тоз дето яде баницата ами този дето му я дава
 никой
 06.08.2013 - 17:44
 браво ,искам да кажа ,че българските моряци са много печени и са по добри от разните му там филипинци,индийци,руснаци и др.но получават много по малко пари ,всички уважаващи себе си обаче отдавна напуснаха скапаното бмф,а то както изглежда бавно но славно потъва
 по полека
 06.08.2013 - 17:25
 по полека хора оставете ги да си отдъхнат в резиденция евксиноград че то много се умориха да лапат кюфтенца и пържолски по/депутатски/ 30ст.че после работа ги чака серсемите ей много прост народ сме ви казвам тия не са за затвора да ги одерат живи малко им е мислят че кат дойдат тука на морето ще им се размине "да -ама не"писна ни да им гледаме самодоволните и мазни мутри,писна ни на наш гръб да си живуркат царски ида ни казват как да живеем в тая"криза",ама тая криза продължава в България повече от 25години щото МНОГО КРАДЕТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ
 ох,ох,оп
 06.08.2013 - 16:51
 въй,въй,въй,по полека човече че кат ми доди бат ти бойко яхнал метлата ,станишко педеружко и там цялата пасмина от копои ни знам де шта крия
 срамежливко
 06.08.2013 - 16:43
 добре казано браво айде да ги млатим тия педерасти
 дръзки
 05.08.2013 - 15:35
 тоя домус е рожба на комунистите -на бсп техен слуга ,подставено лице,на гърба на народа станаха милионери,живеят като крезове,вършат престъпления,но зад тях са властимеющите,не им пука ,защото плащат на алчни и некадърни чиновници,които от своя страна си затварят очите за безобразията и престъпланията ,които вършат.а тия клоуни в народното събрание за 24 години промениха и напасваха зконите на тях както им е удобно забележете-толкова години не ги ли написаха БЕ тия закони -не, и не, прекрояват си ги на тях както им е удобно днес-така -утре-иначе,затова се вдигна тоз народ -писна му вече помнете ми думата с камъни ще ги убият всичките:борисовци,станишевци ,догановци-цялата тая пасмина от престъпници е за затвора и за конфискация в полза на държавата на имуществото и парите на партиите им.
 смелият
 05.08.2013 - 14:45
 eй,тоя домус да не е "рязана карабина " на такъв ми прилича то и фамилията му нещо понамирисва жалко че бат му бойко отиде в десета глуха и поне за сега не можа да приилапа и ж.п.и него да доразсипе докрай защото забележете каквото "вземе"го оплячкосва до дупка и после ни лук ял ни мирисал абе за такива няма ли закони няма ли затвори -НЯМА те всичките са навързани като свински черва- затова до стената и с автомата всички управници подред на номерата-иначе никога няма да се оправим
 моряка
 05.08.2013 - 14:32
 тоя красимир вълчев е една оядена и продажна въшка,в случая -слуга на лумпена киро ама не скалата,а педераста домусчиев.нали са все педерасти -станишко,домусчо,за първанов не знам да има по определени сексуални мераци ама нищо чудно и той да е обърнал резбата.та мисълта ми беше за тоя гнусар вълчев-вместо да защитава интереса на моряците той първи ги отсвирва-така му е удобно и комфортно -да прибира тлъстите хонорари ,с които му плащат за да" не разлайва кучетата"-демек да мълчи и да си затваря очите за безобразията ,които се вършат с хората в бмф.
 непознат
 05.08.2013 - 13:32
 айде бе що мълчите кажете нещо по въпроса не е ли истина това което казвам до кога такива мазни шопари ще ни мачкат,докога такива тъпи педерасти ще ни управляват и ограбват вижте на какво е заприличала варна,половината град е безработен вече.а оня "СИНДИКАЛИСТА"продажния красимир вълчев вместо да защитава интересите на моряците от чиито удръжки от заплатите живее като крез ,се е съюзил с домусчиев и се прави на "ни чул- ни видял".
 непознат
 05.08.2013 - 12:57
 ако искаш да се върнеш в трийсетте,иди в бмф,шепа некадърници управляват и водят до фалит предприятието пълни идиоти, некомпетентни,лумпени издевателстват над екипажите запрашват с уволнение и вършат само простотии преди да вържат ферибота Г. на Одеса са накупили части за стотици хиляди евро за ремонта му принудили са двата екипажа да напуснат доброволно -в противен случай "жална им майка".в тъпото бмф цари пълен хаус а педераста домусчиев го разсипа .вън на мазните педерасти домусчиеви от бмф вън от варна,но за съжаление както и много други и те са поставени лица на както се говори -станишев и първанов.
 слава на отбора на
 01.08.2013 - 15:30
 Лудогорец, победил Партизан, браво на Домусчиев,че направи такъв голям отбор
 слава на отбора на
 01.08.2013 - 15:30
 Лудогорец, победил Партизан, браво на Домусчиев,че направи такъв голям отбор
 слава на отбора на
 01.08.2013 - 15:30
 Лудогорец, победил Партизан, браво на Домусчиев,че напарви такъв голям отбор
 слава на отбора на
 01.08.2013 - 15:29
 Лудогорец, победил Партизан, браво на Домусчиев,че напарви такъв голям отбор
 Бог бави, но не забравя
 19.07.2013 - 10:45
 Абе и на бай симо мадридски човката му много знаеше, ама сина му се храни с маркучи.
 съдят клеветника,
 12.07.2013 - 18:03
 а и ще го осъдят, та нали за това е съда, да съди и клеветници.
 и ко стана?
 12.07.2013 - 09:59
 И аз да питам какво стана сега?БМФ към фалит май???Грешка било каза боса че го бил купил а на кого ще го продаде?оня ден минах около зградата,то пукнат човек няма бе,двама от охраната си играят с пийонките отпред и ги местят с по десет санта в ляво и дясно.Мъка.И неразбрах сега кой кого бил съдил.тука мишока с бомбата се ската нещо.иИ за великия вестник на БМФ ко стана и това неразбрах.май няма какво да се напише вече.ох и другата мъка,отборчето от мангалия нещо се осра,хубу че се спасихме навреме от тази фирма.Айде с здраве
 браво на момчето,
 06.07.2013 - 12:16
 позна:че съденият от бивш директор не е с морско образование.
 БМФ-то е много добре,
 04.07.2013 - 11:25
 плюят само изгонените от администрацията, барабар с един изгонен преди това началник отдел.
 To
 03.07.2013 - 12:33
 от долния ми пост ще следва затъмнение,нали?Няма да напишеш кой кого не че ме интересува това изобщо ако имаш да си кажеш нещо си го напиши не ни занимавай с това,детска градина!Ето заради това не сте вече в БМФ.
 четящ глупусти
 03.07.2013 - 12:27
 Ами то най вероятно ти го съдиш, ай поне си напиши името
 ваню
 29.06.2013 - 11:36
 БМФ ще последва ЦСКА.Той го каза в прав текст-подготвяме се за най лошото.Това е искината за съжеление,дано не съм прав.
 абе, все пак кой точно
 29.06.2013 - 11:35
 съди за клевета бивш директор на БМФ?Позналият- парична награда.
 късно е либе за китка
 28.06.2013 - 10:50
 БМФ-то е изпята песен, какво чувам сега, нямало пари за скапания ферибот. Да получищ наготово работещо и печелившо предприятие , да изгониш хората, носещи му печалба, след това да излезеш да говориш колко била лоша кризата, и как нямало подготвени хора. Вие сте голям резил! Хората ви го набиха, напуснаха сами и в момента пътуват на по - нови и по запазени кораби, а всички вие отивате всеки ден със страх за работните си бюра...
 вчера пак един ревеше
 26.06.2013 - 13:28
 че не му платили и че загубили делото, горкият,не ревеше когато вземаше на месец три учителски заплати, хубаво му го наби Живота.
 вчера пак един ревеше
 26.06.2013 - 13:27
 че не му платили и че загубили делото, горкият,не ревеше когато вземаше на месец три учителски заплати, хубаво му го наби Живота.
 не бъркайте бмф-то с
 25.06.2013 - 11:19
 пристанището.
 не бъркайте бмф-то с
 25.06.2013 - 11:18
 пристанището.
 не бъркайте бмф-то с
 25.06.2013 - 11:18
 пристанището.
 Хахаха хи
 22.06.2013 - 19:40
 Д.П/Е.И.?
 първо:директора изго-
 19.06.2013 - 11:37
 ни началник отдела, а после изгониха директора.
 Така ли?
 12.06.2013 - 11:23
 Ай дай джокер че един ли бивш има.......
 да се разбира:че бивш
 11.06.2013 - 12:58
 управляващ бмф съди бивш началник отдел. Напишете:кои са те.
 Кой бивш началник
 11.06.2013 - 12:37
 отдел съди бивш директор на БМФ.Който познае-награда.
 моряк
 08.06.2013 - 13:54
 вързаха ферибота "героите на одеса" -уволняват екипажите но нищо- важно че са шампиони и мислят за шл,а уволнените какво ще правят ще гледат лудогорец и ще се радват.
 агенция Боцман съоб-
 08.06.2013 - 13:38
 щи че се разиграва дело в съда за клевета между бивш управляващ бмф и бивш началник на отдел,вярно ли е, голям сеир ще е.
 агенция Боцман съоб-
 08.06.2013 - 13:36
 щи че се разиграва дело в съда за клевета между бивш управляващ бмф и бивш началник на отдел,вярно ли е, голям сеир ще е.
 браво на Кирил Домус-
 28.05.2013 - 11:40
 чиев,че зарадва древният град Разград с нова титла на Лудогорец
 неам нерви
 27.05.2013 - 18:54
 Останаха 16 кораба,които вече са продадени на украинци!Да му мислят тези,които се спасиха и сега злорадствУВАТ!Август месец се навършват 5 години!
 ел капитано
 21.05.2013 - 23:07
 Амин на на неграмотниците, поръчали китайски кораби, и платили ги онли на 20 % кеш, а другото кредит. Ама късно е либе за китка, хората напуснаха, подновиха си сертификатите, а вие им дишате прахта и ревете колко е скъпо. Хайде да ви видя кой ще ви бачка за 800 лв месец, коя е тази частна фирма която ще се навие да ви работи за толкова пари месец време ? Правилно познахте - няма такава. Ревахте че нямате качествени хора, ама качествените ви ритнаха сами - напуснаха, и сега им дишате прахта и отивате в небитието, а кадърните и умни хора, днес за два часа ще извадят 1000 лв, мерси ама като се имахте за много акъллии - хак да ви е сега. Гушкате ли с парички чичко регистър да ви пише ОК на всички прегледи ?
 драган
 15.05.2013 - 21:56
 на кучетат лаеха лошо-Глупако тъп и гъзолизец-те загубиха защото съдебната система в българия е подкупна,а не заради друго.Всички във Варна знаят как бмф печели-по какъв начин,а ти глупако не си тъп ами направо вдлъбнат.
 кучетата лаеха лошо,
 15.05.2013 - 14:09
 загубиха всичко, глупостта е велика трагедия, амин на падналите по дело- то с БМФ, нали глупостта губи?
 опитен
 11.05.2013 - 09:11
 Ами що да не го оставят бе?Малко ли гъзове излиза тъпия парашутист а?Апък и на някой май им харесва това
 браво на момчето,
 06.05.2013 - 13:23
 именувано Костадинов, юрист в БМФ, че въпреки пенсионирането му остава на работа по граждански договор, по трудови дела, нали го помните ?
 обаче будалите свършиха
 04.04.2013 - 21:24
 Да, хубаво ни е, когато гледаме как месец през месец БМФ пуска обяви, обяви.... И пак няма кой да ходи да ремонтира бараките, ахаххаха, смешници сте големи, за 5 пари акъл нямате. Под ръка имахте грамотни хора, а сега се чудите кого да викате без пари да ви работи, но будалите вече свършиха.
 и за вас ли отсъди,
 04.04.2013 - 12:43
 като ви махна тъй като години си клатехте краката, а вземахте повече от моряк на корабите, но ви изгониха.Нали хубаво ви стана?
 някой
 30.03.2013 - 19:02
 те и тези на снимките хубаво нама да видят.господ гледа и отсъжда справедливо
 агент Гоце
 30.03.2013 - 13:57
 Сещам се за един един познат собственик е на няколко хотела, ама сина му не е с всичкия си, говори си сам, и никакви лекари не могат да му помогнат. И златар имам познат, и неговия син е малоумен... И сина на бай-симо мадридски пострада в катастрофа, и се храни с маркучи... слугите туриха ръка на кървавата народна пара.
 препис
 30.03.2013 - 00:01
 Имаше някой си богаташ който се обличаше в мораво и висон, и всеки ден се веселеше бляскаво. Имаше и един сиромах, на име Лазар, покрит със струпеи, когото туряха да лежи пред портата му, като желаеше да се нахрани от падналото от трапезата на богаташа; и кучетата дохождаха и лижеха раните му. Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташът и бе погребан. И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия. И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък. Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш. Прочетох, че сина на бай симо мадридски е няколко години в будна кома, дали е случайно? Да,бай симо си върна имотите но...
 да плащаме ли парите,
 25.03.2013 - 11:26
 които ни иска Костадинво ?
 дърводелец
 19.03.2013 - 18:55
 Продавам ковчези с джобове - който иска да си носи богатството на оня свят.
 морски
 06.03.2013 - 22:47
 Червената пасмина е за съд, Гоце, обратния очилатко, и техните слуги както и конфискация на тяхното имущество. Продажните синдикати също са за съд.
 бмф
 06.03.2013 - 09:20
 Освен срещу Кирил Йорданов и ТИМ Варненци трябва да изгоним и Домусчиеви.Те са главни виновници за загробването на Варна.Унищожаването на морският бизнес засили Варна към бедноста.Освен това тези господа са купили съдии,прокуратура във Варна.Забележете няма спечелено дело по КТ срещу тях,така както няма и отсъдена дуспа във футбола срещу тях.
 стига си ревал, защо
 05.03.2013 - 11:48
 търсиш 40 год. кораби.Хвани се да бачкаш.
 инж.
 04.03.2013 - 16:00
 Ако сте забелязали - всички неграмотници от ченгесаро-комунистическата пасмина освен да обещават друго не знаят. Затвор за Гоце, станишев, и техните слуги, които туриха ръка на кървавата народна пара.
 иван
 04.03.2013 - 15:24
 И какво като върнат БМФ на държавата,че то не остана нищо.Домуса така го разви че ще останат около 20 кораба.А какви обещания бяха,дори 200 000 тонни кораби щяха да купуват....
 мечтател
 28.02.2013 - 23:39
 да бе да, мечтаем, за какво да мечатем - да вадим заплатите на някакви неграмотници ? моля?
 и мечтая да се върнат
 25.02.2013 - 11:28
 на работа в БМФ, особено онези от администрацията.
 съвет
 22.02.2013 - 12:23
 Всички съкратени отдавна вече работят в други фирми!Вие ,които се спасихте му мислете овреме?!
 неграмотен си
 20.02.2013 - 12:37
 Останахте най-качествените, с най-новите кораби, и с най-лоши резултати.
 неграмотен си
 20.02.2013 - 12:35
 Останаха неграмотниците , мързеливците, търсещи съкратените с обяви. Достойните напуснаха сами, а съкратените ви показаха червен картон!
 отнеха лизенза на не-
 20.02.2013 - 11:47
 качествените, съкратиха ги от БМФ.
 чува се
 19.02.2013 - 19:27
 Щели да отнемат лиценза на БМФ?!
 богат-беден
 19.02.2013 - 19:10
 Е то хубаво, ама кой ще бачка по китайските боклуци, тез неграмотници не ги виждам как ще я карат така и занапред. Този лайномет който тука е дежурен, дори плюнките си пише неграмотно, а какво остава да свърши някоя работа...
 МС
 19.02.2013 - 15:36
 Подготвя се одържавяване на БМФ,поради неспазване на приватизационния договор!!!
 до червения картон 16.02.2013 - 12:06
 16.02.2013 - 15:02
 Думата: " запомни " се пише ЗАЕДНО, както се пише и НЕГРАМОТЕН. Който те е учил на правопис му кажи да ти върне парите. Като ти казах, че сте останали само неграмотници, ти не ми вярваш.
 сандьо
 16.02.2013 - 14:37
 Най-големият виновник за всичко това е този на горната снимка!Вижте сега как се борят във ВМЗ?!
 богат-беден
 16.02.2013 - 12:29
 Доколкото си спомням някой показа червен картон до винса на шефа на рапаните - богатството му защо не го спаси?
 за помни че на богатия
 16.02.2013 - 12:06
 червен картон никой не може да му покаже, богат е, живота показва червен картон на бедния-на теб.
 извън играта
 14.02.2013 - 14:06
 А ти повтаряш едно и също, защото хората ви показаха червен картон. Търсихте съкратените обратно - защото няма кой да ви вади заплатите, поръчахте китайски боклуци, които сте платили само на 20 %. Пълна кадрова безпомощност и неграмотност - това притежавате.
 аргумента ми е един-
 14.02.2013 - 11:18
 извън играта си, завинаги.
 пак нямаш никакви аргументи
 13.02.2013 - 12:22
 Не се изнервяй, пий една ракия,ако трябва пий и две. Докато не се научите да плащате хора няма да имате.
 никой не те вика теб
 13.02.2013 - 11:52
 бе некадърнико,задочнико
 затова викахте съкратените отново
 12.02.2013 - 11:43
 А ние не искаме да вадим парите на неграмотници - тъй както съкратиха хората, след това ги викаха обратно! Сега пък ги търсят с обяви. Кажи сега - какви специалисти наемате? Mога да ви препоръчам някой. Само не се опитвайте да го придумвате да работи без пари, защото за квалификацията и опита се плаща. Трябваше поне това да ви стане ясно за толкова време. Като се научите да плащате - пред БМФ-то ще има опашки от хора, искащи да работят за вас, ама като нямате нито образование, нито опит, няма уважаващ себе си човек да дойде и да ви вади заплатите.
 от задочници акъл не
 12.02.2013 - 10:36
 искаме, нямат го достатъчно, затова са учили задочно.
 морски
 09.02.2013 - 19:47
 Вие спряхте тоалетната хартия и сапуня - може ли такова падение да опреш до онова, с което си бършеха и миеха хората задника. Кажете да организираме акция и да съберем да ви пратим няколко стека с тоалетна хартия, прах , веро, и сапун. Явно вие не ползвате такива неща, и затова смятате, че работниците нямат нужда от тях.
 освен че си слабо об-
 09.02.2013 - 15:24
 разован-учил задочно си и жалък алкохолик и човек без възможности и нитереси и затова те изритаха.
 научи се да пишеш грамотно
 08.02.2013 - 12:54
 Върви ми много добре, като седнем да пием червено винце и кайсиева ракия с мезета ви се смеем, че имахте кадърни хора под ръка и ги изтървахте. Сега се чудите кого да придумате да ви бачка без пари. Ракия ще продавам и пак ще изкарам повече от колкото твоите ти плащат да ги защитаваш тук.
 явно не ти върви след
 08.02.2013 - 11:29
 като си споняш за бившето предприятие откъдето те изгониха заради зазочното ти образование във ВИНС.
 никой нищо не дава
 07.02.2013 - 12:51
 Частници сме от много време,имаме си фирми, и няма нужда да имаме шефове -неграмотници, незнаещи и дума английски. За нас грижа не бери, ама кажи защо опряхте до сапуня и тоалетната хартия на работещите. До онова, с което хората си бършеха и миеха задниците, и за какво казваш да се благодарим?
 и все пак ви дават голе-
 07.02.2013 - 10:39
 ми пари като заплата,благодарете се на това.Ако сте частници 1/3 от тях няма да изкарате, защото да си частник се иска здрава работа, няма събота, няма неделя, бачкаш до втръсване, а при вас 8 часа и бегом в къщи.
 морски
 06.02.2013 - 20:11
 Иване, не бери грижа, Господ ще ги съди, че туриха ръка на кървавите пари на хората. Ти само си помисли - 2008 година спряха тоалетната хартия и сапуна на редовите служители. Непрекъснато обясняват какви бизнесмени са, а се оказа, че са опрели още тогава до нещата, с които човека си мие и бърше задника.
 иван
 04.02.2013 - 19:34
 този е най големият продажник.няма такъв синдикат в българия.абсолютно нищо не са направили за моряците и всички са принудени да членуват.въртят стотици хиляди в банките.нямам думи просто за техните безобразия.
 всяка жаба да си знае
 04.02.2013 - 12:13
 гьола и мястото в гьола, ти знай своето място в гьола, много си дребна риба да се месиш в големи неща.
 На бедни и богати
 31.01.2013 - 21:42
 ли ще се плашим сега ?
 Само прост човек
 31.01.2013 - 21:40
 може да уволни хората , и после да ги търси с обяви.
 само прост човек може да бъде продажно леке
 31.01.2013 - 21:38
 И кои са богатите? Те ли ти платиха да ги защитаваш тук ?
 само прост човек може
 31.01.2013 - 21:32
 да се заяжда с богатите.
 Червен със зелен картон
 31.01.2013 - 13:58
 Ай-ай-ай.. каква стана.. ай-ай пак нямаме СПЕЦИАЛИСТИ : http://morskivestnik.com/compass/news/2013/012013/012013_87.html
 до зеления картон без никакво образование
 30.01.2013 - 09:51
 Когато повтаряш едно и също значи не можеш да изброиш нито един факт. Звъняхте ли на съкратените - звъняхте. Показаха ли ви червен картон - показаха ви. Ти дрънкай каквото искаш тук - Варна е шепа град и всичко се знае. Знаят се хората, които си тръгнаха сами,и ви биха шута. Знаят се и тези които останаха и не отбират бъкел английски. Редовно задочно - вие сте пред фалит. Другарите надават вой как им пречи кризата, как световните морски пазари са в застой, хората ви се смеят със задника си -защото си продавате корабите и мениджмънта ви е калпав. Хората ги купуват и ги карат. Това което правите е все едно да си купите ферари но да нямате пари за гориво, и само мърморите.
 тези ги разправяй на вуйчо си
 29.01.2013 - 23:00
 хахахах, никой не ме изгони, вие не възприемате, и аз си тръгнах сам. Тръгнаха си много кадърни хора, останахте онези, които не стават за никъде. Относно образованието не бери грижа, редовно си бях - вие които останахте там, нямате никакво даже и задочно... Знаеш ли онази приказка за лисицата и гроздето - хората купуват корабите и ги карат,защото не можете да им намерите работа, мениджмънта ви не става, английски не знаете. Някой трябва да ви вади заплатите, затова звъняхте на съкратените.
 зелен картон за бмф
 28.01.2013 - 23:17
 няма да получиш, нали те изгониха, бил си със задочно образование, слабо образование
 хората ви показаха червен картон - тръгнаха си сами
 28.01.2013 - 19:28
 А хората които ви биха шута и напуснаха сами??? За това нищо не пишете!!! Хахахах - плащали му добре - последния път като говорих с човек от октоф ми каза, че сте му предложили половината заплата от тази, която е вземал преди съкращенията, ахахаха вие луди ли сте :) Как ще очакваш някой за същата работа да взема половината пари и да се върне :) Тези ги разправяй на вуйчо си :) Ако ми кажеш кой е човека тогава ще ти повярвам.
 хората ви показаха червен картон - тръгнаха си сами
 28.01.2013 - 19:28
 А хората които ви биха шута и напуснаха сами??? За това нищо не пишете!!! Хахахах - плащали му добре - последния път като говорих с човек от октоф ми каза, че сте му предложили половината заплата от тази, която е вземал преди съкращенията, ахахаха вие луди ли сте :) Как ще очакваш някой за същата работа да взема половината пари и да се върне :) Тези ги разправяй на вуйчо си :) Ако ми кажеш кой е човека тогава ще ти повярвам.
 един от октоф се върна,
 27.01.2013 - 20:13
 плащат му добре, но ти не ставаш за нищо.
 един от октоф се върна,
 27.01.2013 - 20:12
 плащат му добре, но ти не ставаш за нищо.
 Да ме вземат ли??? Пари да ми давате няма да се върна - хората ви показаха червен картон - напуснаха сами!!!
 22.01.2013 - 11:57
 Монтирахте стъклена козирка пред входа на БМФ - когато ви плюят пред входа,вие си мислите че вали дъжд!
 до инж. от 11.01.13, 12.
 22.01.2013 - 06:25
 43.Стига си ревал, не ставаш за БМФ, няма да те вземат отново в БМФ.
 инж.
 11.01.2013 - 12:43
 А хората които ви биха шута и напуснаха сами??? За това нищо не пишете!!! Защото останахте някакви неграмотници , които дори обяд не можете да си поръчате на английски. хората ви се смеят със задника си. Кадърните хора, и тези които са професионалисти си намериха работа в други фирми, а вие си треперите за местенцата и се чудите кого да придумите да ви бачка за без пари. Да, ама балъците вече свършиха, някаква шайка страхливци сте останали, и монтирахте стъклена козирка пред входа на БМФ - когато ви плюят пред входа, си мислите че вали дъжд!
 откат
 11.01.2013 - 10:32
 Очевидно ти се комунистическа подлога на свинаровите прасета!Нямаш аргументи,само говориш глупости!Никога не съм бил комунист,нито баща ми,нито дядо ми-даже съм бил репресиран!Ако държавата в т.ч.синдикати, окръжен и върховен съд не бяха корумпирани хората щяха да получат справедливи компенсации за дългогодишен всеотдаен труд,както е в ЕС!Това е доказано от Европа и оценката е ясна!Обикновено импотентни комплексари и клакьори като теб,а може би и гейове се продават за жълти стотинки!
 ти не си компетентен,
 11.01.2013 - 00:04
 явно си импотентен, син на бивш помполит. Тъжиш за миналото, имаш лошо настояще, нямаш бъдеще.
 компетентен
 10.01.2013 - 15:47
 Боли те като четеш,нали?!Но знай,че нито са ми били шута,нито съм съкратен!Просто работя отдавна в друга фирма и съм на уважение!Отдавна разбрах какво става и напуснах сам-вече 15 години!Твоят ред обаче идва и затова си изнервен!Просто гледам отстрани и се възмущавам!Пред фактите всички мълчат!Мъчно ми е за БМФ!Ти повече от два реда неграмотнико не можеш да напишеш!Очевидно си куха лейка!Такива останахте!
 до компетентен
 10.01.2013 - 12:58
 ревеш така защото ти биха шута,поради това че за нищо не ставаше, компенсация-няма, видя съда каза-че не ви се полагат.
 компетентен
 09.01.2013 - 13:27
 За да сме коректни уточнявам,че администрацията беше между 300 и 400 човека-мениджъри и икономисти,нужни на управлението-при около 100 кораба!Останалите бяха брегови работници и инженери-ОКТОФ/400 във Варна + 300 в Бургас/,брегова радиостанция над 150 човека,капитално строителство около 70 човека и още няколко десетки други!Сега възлагат ремонтите на частни фирми,което им излиза доста по-скъпо!Въпрос на решение на собственика и сметки!Казваш един на 6 кораба,но корабите им са на тайм-чартер,ако схващаш-едва ли имаш толкова мозък!Истина е,че имаше големи буклуци на брега и особено в плав-състава-несъмнено трябваше да се прочисти,но те изгониха много добри професионалисти в т.ч. много капитани и гл.механици,а те се създават трудно и скъпо!Останаха с 20-30 кораба,с тенденция -ЛИКВИДАЦИЯ!Ти също си отиваш!През цялото време говорим за компенсации,не разбра ли?!
 стига си ревал Европа,
 09.01.2013 - 12:53
 там не като в БМФ,имаше над 1100 души администрация, при 3900 плавсъстав, в Европа един управлява от брега работата на 6 кораба.Намериха си работа-гледат баби.
 европа
 08.01.2013 - 12:22
 Поредният агент-провокатор на свинарчетата!Един от намазаните!Останаха точно тези,назначени от споменатите от него директори,това да е ясно-комунягите и агентите на ДС!И разберете,че хората,които бяха съкратени имат претенции за компенсации съгласно суспендирания от свинаровите и вълчев КТД,защото те отдавна си намериха работа!Вижте в Европа какви са компенсациите-минимум по 12 заплати!
 кой ще ви търси
 07.01.2013 - 23:16
 като не ставате за нищо.Съкратените, голямата част назначени по време на комунизма, си отидоха защото от тях нищо не ставаше и ги съкратиха.При приватиза- цията администрацията/ с ОКТОФ/ бяха над 1100 човека, назначените "мавровчета","мързовчета","борисовчета", "геновчета"си отидоха-не бяха нужни, не ставаха за нищо.
 до 03.01.2013 - 12:50
 04.01.2013 - 21:25
 Tрима човека познавам, на които ръководството звъня по телефоните, и които преди това съкрати, Опита се да ги придума да се върнат, обаче хората пътуват по други фирми, и показаха на другарите червен картон. Никой за нищо не мечтае, чакате някой балък да дойде и да ви вади заплатите, защото не ставате за нищо. Уважаващите себе си хора напуснаха отдавна, и сега си вадят пари на частно, а вие си оставате същите неграмотници. За какво да искам БМФ да ме вземе - няма командировъчни, няма извънреден труд, ти луд ли си, за какво да искам да работя в БМФ, я пак ми обясни ??? Ти си един нещастник, който никъде не може да си намери работа,освен в БМФ. Хората, които са професионалисти за работят за себе си, и ви показаха червен картон, схващаш ли изобщо какво ти казвам.
 още веднаж да се каже
 04.01.2013 - 20:02
 Не мога да си обясня наглостта и подигравателното отношение на свинаровите провокатори,както и самодоволството им,че са се спасили от съкращенията?!Трябва още веднаж да се подчертае,че останаха комунягите-агенти на ДС и техните наследници по непрофесионални мотиви,а по комунистическо-ченгесарски връзки!!!Всичко е корупция!!!
 ох горкия,мечтае да се
 03.01.2013 - 12:50
 върне, но никой не го иска, не става за нищо- 29.12.2012-11:58, както не ставаха за нищо и съкратените.
 чнг на майсторите, треперещи от страх
 29.12.2012 - 11:58
 Трябва да си много рядък олигофрен, да си мислиш, че след като си казал на някого да си тръгва, след това като му звъннеш по телефона този човек ще се върне. Хората, които уважават себе си напуснаха сами, другите ги е страх, и си треперят за местенцата.
 чнг на ненужните
 28.12.2012 - 15:23
 помнете костадинов.
 бивш
 21.12.2012 - 20:23
 Още се чудя,кой плаща чл.внос на предателските синдикати?!
 ОФПО
 20.12.2012 - 13:50
 Проверете какви тлъсти безотчетни пари са си раздали ръководството на другия профсъюз-МПС с председател И.Велков?!Скандално,но нормално за продажниците!
 
 19.12.2012 - 21:04
 Последните три желания на Александър Македонски Когато разбрал,че е на прага на смъртта, Александър Велики,свикал своите генерали и им съобщил последните си три желания: 1.Да се пренесе ковчегът му върху раменете, на най добрите лекари които са били по онова време. 2.Съкровищата които бил придобил(злато,сребро,скъпоценни камъни), всичко това да бъде пръснато по пътя към гроба му. 3.Ръцете му да останат пуснати извън ковчега, за да се виждат от всички. Един от генералите, учуден от необикновенните желания попитал Александър за причините. Александър Македонски му обяснил: 1.Искам най-видните и добри лекари да вдигнат ковчега ми, за да показат по този начин, че ДОРИ И ТЕ СА БЕЗСИЛНИ ДА ЛЕКУВАТ ПРЕД СМЪРТТА!!! 2.Искам земята да се покрие от съкровищата ми, за да могат всички да видят, че БЛАГАТА КОИТО ПРИДОБИВАМЕ ТУК.....ТУК ОСТАВАТ!!! 3.Искам ръцете ми да се люлеят от вятъра, за да могат всички хора да видят, че ИДВАМЕ С ПРАЗНИ РЪЦЕ НА ТОЗИ СВЯТ И С ПРАЗНИ РЪЦЕ СИ ОТИВАМЕ ОТ НЕГО. новата мода вероятно ще е ковчези с джобове.
 сандьо
 19.12.2012 - 20:45
 Кр.Вълчев купи за себе си с пари от синдиката ново БМВ за над 200000 лв.!Старото го остави на Брайнов-зам.председател,който пред съда заяви,че съкратените не заслужават компенсации?!
 възхитен
 19.12.2012 - 20:41
 Видяхте ли по Канал 3 социалният човек Домусчиев как дава повече от 2 млн.лв. за телевизионно подпомагане на А група?!Освен това издържа и Лудогорец,а за клетите съкратени му досвидяха по-малко пари за компенсации ?!Всички мълчат-президент,правителство,парламент,медии,партии,синдикати и т.н.?!Съдът е ясен!Дали ще им преседне?!
 до шапкар
 19.12.2012 - 11:59
 нали нямат много в главата си, затова с пари ги компенсират
 шапкар
 18.12.2012 - 17:38
 На военните ще им дават по 20 заплати при пенсиониране?!
 морски
 16.12.2012 - 14:48
 Очевидно е,че гл.редактор на морския вестник,мръсника - доносник -ченге/забравих му името/,здраво следи коментарите и отвреме-навреме пуска по някоя интрига/ коментар!Той друго не може!На всички им идва края!
 до Готин
 16.12.2012 - 14:31
 не се тревожи за вестника, всичко е наред, чакай новия брой.
 готин
 15.12.2012 - 22:11
 Какво стана с великия вестник на БМФ? navibulgar news нещо закъса май? Построихте си корабчетата,няма с какво да се похвалите вече ли?Чакам аз да видя поредния брой,ама няма,сигурно се е превърнал във вестник за лудогорец-великия отбор на страната?Крайно време е да кажете на хората от администрацията в бмф да си търсят друга работа,вкл. и големия адвокат Пешката(ще те изхвърлят пич да знаеш,заедно с любовницата ти-броени са дните ви)Хайде със здраве и весели празници на мойте хора...
 хахо
 11.12.2012 - 14:58
 Ходжата едни чорапи не е занесъл на оня свят.
 равносметка
 11.12.2012 - 14:25
 Нали виждате какво става с "най-добрите"представители-кандидати за конституционни съдии Марковска и Гугушева,както и с кандидата за гл.прокурор Цацалов!Това са нашите съдии и цялата съдебна система!Така,че не се учудвайте,че съкратените загубиха делото в корумпираните окръжен и върховен съд,подкупени от свинаровите?!Виждате от къде имат толкова пари и имоти!
 този "синдикалист"
 07.12.2012 - 08:56
 кр.вълчев работеше в комсомола на бмф, още тогава беше един боклук, използваше предстоя си да учи задочво в софия, нагаждач, безскрупулен играч.
 инж.
 04.12.2012 - 23:03
 Тези хора доказаха, че са нещо повече от малоумни олигофрени! Някой от тях случайно да е чувал за статично и динамично балансиране на винта? А някой от тях да е чувал за вибрации и усукване по време на движение?
 От вътре
 04.12.2012 - 14:12
 ПК може и да губи дела,но се старае да печели за дядо ПД и синчето КД , сега е станал експерт по напасване на стари корабни винтове на нови!!! Нищо,че там се изискват "някакви си" технически параметри !!! Абе,ямболско-циганска работа,какво да се прави !!!
 развитие на флота
 03.12.2012 - 15:16
 Краят на БМФ наближава-2013 г.т.е. 5 години от бандитската приватизация! Останаха около 20 кораба и туто финито!
 интересно ми е
 03.12.2012 - 14:29
 Чува се,че свинаровите ще купуват и "Спартак"Варна?!
 теб какво те интересува кой колко е взеналк, и сега гащите ви изцапани
 03.12.2012 - 11:04
 А парите на чичко Регистър платихте ли
 защо ревете
 02.12.2012 - 20:25
 то всичко отдавна свърши, останете си със спомена за това че вземахте много пари-малко работа.
 развитие на флота
 01.12.2012 - 22:25
 Свинаровите искат преиграване на мача с Ботев Пловдив,както и преразглеждане на делото за компенсациите на съкратените!?
 наблюдател
 29.11.2012 - 12:20
 Поредният подкуп на съдии/този път на футболни/от свинаровите на мача с Ботев Пловдив!Затова в Европа не ни прощават!Междувременно разбирам,че ще създават възможност за обжалване в нов допълнителен съд в България,вместо в Стасбург?!
 четири-пет
 28.11.2012 - 22:35
 месечни учителски заплати взема и то не възрастен съдия.
 правосъдна система
 28.11.2012 - 22:33
 поне 25% от съдиите и прокурорите са завършили пуцовете по право-свобо- ден и др. "университети", самата система е с много високо заплащане, съдия взема минимум четири месечни учителски заплати.
 четвърта инстанция
 28.11.2012 - 15:34
 Вероятно вече сте прочели класирането на правосъдната ни система ,а тя е на трето място отзад напред от над 90 държави!Това е положението!
 vevika
 27.11.2012 - 22:44
 Ееееех,пак се сетих за този,който нарича другите "некачествени".Костадинов бил спечелил...не ме карайте да се смея.Ако не са "чичковите паричковите"Костадинов не може да спечели и кокоша курешка- пардон може и да спечели някоя "послушна'колежка-да не го хуля човека-поне на коляно може да ги сложи(Справка фасебоок).Че не му трябва и допълнителна боя-има си я по рождение.Смяяяяях,смях!Забравихме БМФ като че ли детето ни отдавна е умряло.Не шопът Домусчиев ,или който и да е тоя шоп,е създал перлата на България.!!!Нито татко му!!!Но той,приятелят,сакъто или олташакът на Б.Б.,е този, който го съсипа-превърна го в разменна монета на ТОПКАТА-всепоглъщащата страст на ВЪРХОВНИЯ,който доста ще се помъчи да спечели избори във Варна.А вие не плачете и не се радвайте-всеки си получава заслуженото - и Домусчиев ,и неговите копои ще си го получат.И после защо българите мразели успяващите.Не,българите не мразят успяващите-българите мразят крадците,мошениците и негодниците.Мразят тези,които върху съдбите на хората градят щастието си.И до утре да говорим ясно е едно-появиха се хора,които ПРОДАДОХА живота на хората за дребно стотинки.Нека бог да ги съди!Бог не наказва никого,но въздава справедливост.Най-вече на черните души!!!!
 vevika
 27.11.2012 - 22:01
 ЗА мен,лично, е много странно,че след толкова време, още продължава полемиката по най-болния за Варна въпрос-"приватизацията " на БМФ.Извинете-голямото срутване на една невероятно печеливша компания-подаряването й на един амбулантен търговец,превърнал се във футболен бос.Ами че той,човекът, не разбира от корабоплаване-той разбира от амбулантна търговия,от сафари и "СДЕЛКИ"(НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВИ).Да не говорим ,че си остави най-послушните ..ъзолизци.Какво пък- и това е работа-да ..ижеш ..ъза на шефа.И приказки -как се били освободили от излишните- да си ги запишат на копчалъка.Той ,все пак си има и копои- ей го на-най-видния сред тях,дори станал член на борда(нищо,че трябва да е синдикалист и да е на километри от работодателя(поне що се отнася до правата на работниците).Да не забравим да го споменем и наградим с вечна слава -Красимир Вълчев-най-видният продажник на работническите права.Слава!Слава!Слава! Петър Костадинов-най-яростният защитник на "работодателя",унищожил с верно служение на господаря не една човешка съдба.Слава!Слава!Слава! Еееех,ако не бяха парите и Петенцето нямаше да е толкова кадърен"юрист",ама да спи зло под камък. Иииии,колко знайни и незнайни герои,отдали съвестта си в служение на г-дин Домусчиев,за да му помогнат да срути перлата на Варна -БМФ. Мир на праха на славата й!
 справедлив съд
 27.11.2012 - 19:20
 Престанете да ми хвалите този тъп,некадърен комунист и ченге,мръсника костадинов,изпълнител на мръсни поръчки!!Който го хвали е като него!
 като знаеш много ...
 27.11.2012 - 14:57
 Я да видим какво точно спечели костадинов? Платихте ли паричките на чичко регистър???
 като знаеш много ...
 27.11.2012 - 14:56
 ОСЪЖДА „Параходство Български морски флот” АД да заплати на „Български корабен регистър” АД разноски за в размер на 26 400 лв.
 адвокат Марковски
 24.11.2012 - 18:29
 Костадинов печели делата с парите на свинаровите!В България трудно се печели срещу парите и срещу мутри!
 копенсирани бяхте
 23.11.2012 - 09:11
 с незаслужените заплати докато бяхте в БМФ.Амин.
 до некачествените
 23.11.2012 - 07:33
 Костадинов спечели ново дело на БМФ. радвайте се, особено оня задочник от ВИНС,враг на Костадинов.
 дядо господ
 22.11.2012 - 11:06
 Виждате какви са съдиите-едната/Марковска/ с търговия с влияние;другият-кандидат за главен прокурор-измами на държавата с оценка за имоти!Какво чакаш от окръжен и върховен съд?!Просто няма възможност да изберем честни хора!Всичко е омърсено с двата крака!Изкушенията са големи и не може да се устои!Жалко за съкратените без компенсации!
 ясно ли ви е
 19.11.2012 - 11:58
 Доказа се,че свинете и техните агенти-провокатори са мръсници и долни некадърници?!
 до тези които са добре
 17.11.2012 - 22:52
 Да трупаш злоба и завист към някого, е все едно да пиеш отрова, и да чакаш друг да умре от нея. Живейте си живота, карайте си корабите, китайски или не, слугувайте на неграмотниците. Не ви стиска да станете и да си заминете, защото никъде няма да ви вземат, и никой от тези на които звъняхте не се върна. Не ви стиска 20 човека да станете и да заминете , защото сте злобни, страхливи, и не сте единни. Затова си изливате злобата тук - защото не ставате за нищо и чакате някой да ви дава заплата, ако му миете краката. Достойният човек става и си заминава, след като не оценят труда, и квалификацията му.
 до квалифицираните и тези които УЖ са добре
 17.11.2012 - 21:13
 Не можа да обориш и едно от нещата, които са ти написали. Какво ти пука дали някой живее в мизерия или не, ти нали УЖ си добре??? Изцапахте се с кадровата си политика, изцапани сте и със случката с ферибота, който взехте, и доникъде не докарахте. Е как няма да ви плюят хората. Единственото, което ви остана е да монтирате козирка, против плюнките, вместо да си признаете кадровата си безпомощност! Който може да си продаде труда на добра цена става и си заминава, не търпи някакви неграмотници.
 инж.
 17.11.2012 - 14:01
 Те тези, които са добре не кибичат тук да се хвалят на един или на друг. Чудите се кого да придумате да ви бачка без пари, защото не ставате за нищо , някой трябва да ви вади заплатите.
 до прав си
 17.11.2012 - 10:36
 не се грижи за нас, ние сме добре, а теб мизерията те ебе.
 прав си
 15.11.2012 - 17:34
 Намери си и ти жена, която да те храни :)))) Затова ли монтирахте козирка пред сградата на БМФ-то, когато плюят върху теб, ти си мислиш че вали дъжд?
 до ти си мечтател
 15.11.2012 - 12:38
 изгониха те и те храни сега жена ти и цял ден лаеш на компютъра, лоша съдба имаш.
 откат
 14.11.2012 - 21:11
 Един платен агент- провокатор на свинете срещу всички останали!!!?
 стари гащи от чужбина
 14.11.2012 - 16:07
 Най- качествените сте там, с най- новите кораби, и резултатите ви по - лоши с всяка изминала година!!! Та какво казваш си въобразявам???
 ти си мечтател
 14.11.2012 - 10:57
 Хахах, я ми кажи защо не давате пари за ферибота??? Кажи ми също и какво става с "новия" отдел ТОФ, работи ли? Чувам, че нямало кой да ходи по корабите. Вярно ли е? :)))) Познавам 3-ма човека, на които звъняхте по телефоните, и ги кандъртисвахте да се връщат, обаче ви показаха червен картон. Хората се качиха да пътуват по други фирми и не им пука за вашите "оферти". А най - ми харесаха, когато онези, които са професионалисти си тръгнаха сами, и също ви показаха червен картон, защото се имате за големи хитреци. Само че с приказки и обещания не става,и който си разбира от работата не търпи някой да му приказва глупости, става и си тръгва.
 не си въобразявай
 14.11.2012 - 08:48
 че някой те търси, никой не те търси по телефона, защото за нищо не ставаш, освен да забърсваш дърти гащи на стари дядовци в чужбина.
 не си въобразявай
 14.11.2012 - 08:48
 че някой те търси, никой не те търси по телефона, защото за нищо не ставаш, освен да забърсваш дърти гащи на стари дядовци в чужбина.
 замирисаха
 13.11.2012 - 10:27
 Когато изцапаш гащите, някой трябва да дойде да те обърше, звъниш на този, на онзи, хората или не си вдигат телефоните, или ти казват : ами мерси, ама си намерих друга работа. Не е приятно, ама с приказки и снимки само не става.
 ритнаха ги
 13.11.2012 - 08:04
 и плачат, нали години вземаха пари без да дават сериозен труд.
 инж.
 10.11.2012 - 12:18
 Да помнят също и онези страхливци, които всеки ден отиват на работа със страх. Страх от някакви неграмотници, които нямат и два петъка работа, и са поредните поставени лица, наричащи себеси бизнесмени. Да помнят, че не става с простотия и неграмотност,или мързел. А става само с уважение труда и квалификацията на този срещу теб. Когато обаче ти самия си пълен неграмотник единственото което можеш да направиш е да дрънкаш заучени простотии. Онзи който е сигурен в знанията и способностите си напуска сам, и не търпи неграмотник да му нарежда едно или друго. Страхът е лош съветник.
 истината блесна
 08.11.2012 - 20:42
 истината не е лесна, макар и късно тя блесна.простаците да помнят и да им държи влага.
 до квалифицираните
 07.11.2012 - 10:56
 Останаха послушковците, които не стават за нищо, който уважава себе си и е уверен в способностите си напуска и не се заминава с някакви неграмотници, от които да чака подаяние. По - лоши резултати = по - големи неграмотници!
 до некачествените
 04.11.2012 - 22:42
 одтанаха някои, а некачествените им духнаха под опашката и сега реват.
 страсбург
 04.11.2012 - 18:46
 Петре,в БМФ останаха на работа най-големите тъпанари,близачи,доносници и комуняги!Съдът отдавна е разгадан от ЕС-корумпиран!
 до квалифицираните
 02.11.2012 - 19:30
 Защо резултатите ви са по - лоши с всяка изминала година? Нали сте там най-качествените, с най - новите кораби?
 до ревящите
 01.11.2012 - 09:42
 оплачете се на изгонения от живота партиен секретар в БМФ и на профпре- дседателя,те ще ви съчувстват.
 до тъпите
 01.11.2012 - 01:05
 за е..но дупе цяр няма.И за вас няма, съда реши окончателно въпроса, остава ви плача и мърморенето.
 до темата...
 31.10.2012 - 18:15
 Петре,личи си,че си от несъкратените и неграмотни връзкари- "специалисти"!Повечето от несъкратените сте такива неграмотници!По коментара ще ги познаеш!Затова и БМФ-то е в това положение!
 до темата...
 31.10.2012 - 14:28
 Отбележи,че и ти си назначен от директора!По време на царско-комунистическото управление бяха назначени/набутани над 200 човека,/повечето млади жени?/и заради тях съкратиха предните,без връзки,а тези останаха?!Като са стари корабите,защо които ги купиха ги експлоатират и защо не купувате нови кораби?!Трябваше да инвестирате,но Бойко Тиквата ви ги отложи/опрости?!Прав си,че имаше и такива,които се мотаят,но много изгоряха заради тях!Много ми е интересно защо в т.н.Моряшки синдикат няма съкращения в щата?!Останаха я има,я няма 1000 членове,а бяха над 5000?!Откъде си плащат дебели заплати?!За твое сведение в Европа плащат минимум по едногодишни компенсации и не зависи от това кой ги е назначил и колко работа са свършили!Мечката играе според тоягата!Това е истината,а ти не си служи със силови методи!Понеже предателския синдикат е подкупен и мълчи,затова си вихрите коня!Същото се отнася и до корумпираният съд!!!Бойко си трае?!И вечер си лягай навреме да се наспиш!Много късно оставаш,за да пишеш глупости!Изглежда съвестта не ти е чиста и не ти дава сън покой?!
 темата за делото
 31.10.2012 - 05:01
 тази тема е вече изтъркана, т.с. ненужна, делото свърщи, компенсации им бяха платени, по две заплати, така е по Кодекса, дългогодишен труд нямаше, имаше връзкарски-директорски назначения и мотане дълги години на работното място, но със заплата голяма.А корабите бяха дърти, за плаване не ставаха, над 30годишни, на кораб се падаха 7 служители. годишни
 темата за делото
 31.10.2012 - 05:00
 тази тема е вече изтъркана, т.с. ненужна, делото свърщи, компенсации им бяха платени, по две заплати, така е по Кодекса, дългогодишен труд нямаше, имаше връзкарски-директорски назначения и мотане дълги години на работното място, но със заплата голяма.А корабите бяха дърти, за плаване не ставаха, над 30годишни, на кораб се падаха 7 служители. годишни
 ало администрацията
 30.10.2012 - 17:01
 Хората водят дела не толкова заради съкращенията,а срещу подмяната на КТД,в който се предвиждаха известни компенсации за дългогодишен труд!Естествено,че след като продадоха над 60 кораба ще има съкращения,но какво им пречиха корабите?!
 от администрацията
 30.10.2012 - 05:09
 не са звънели да се върнат на работа съкратени от администрацията, те посто си отидоха защото бяха в повече и ненужни, назначени от времето на директорите, посочете поне един високо квалифициран от админстраци- ята, който е бил полезен и с какво и е бил съкратен, няма такъв.
 до битият...
 29.10.2012 - 12:47
 Днес не си спал,за да отвърнеш неадекватно,но ще видим сега безпристрастната комисия какво ще каже?!
 до бития
 29.10.2012 - 12:17
 Хайде сега да кажеш защо звъняха по телефона на същите хора, които изгониха според думите ти. ПОзнавам трима човека, на които другарите звъняха да се връщат обратно, само месец след като ги изгониха. И като бяха некадърни как БМФ беше най-печелившото предприятие. Сега защо резултатите ви са по - лоши с всеки изминали 6 месеца, нали сте останали само най- качествените, а потъвате все повече.
 битият бит,е....я ....
 29.10.2012 - 05:12
 като ви набиха, т.е. изгониха поради непригодност, това ви остава-да плюете.
 комисията
 28.10.2012 - 20:33
 БМФ Свинаровите не изпълняват приватизационния договор,за което комисията за следприватизационнен контрол се е заела здраво,но Бойко пак ще ги опрости-нали е криза?!Продадоха над 60 кораба и съкратиха над 3000 работници и служители под носа на предателя вълчев!!!
 до ямболския
 24.10.2012 - 11:35
 Защо не кажеш колко пъти тия нахалници от брега, идваха по корабите да ви вдигат гащите, и да ви бършат гъза. Спите по време на рейса, ама като ви закопчеят проверяващите - ами пратете хора. Много бързо се забрави това. Роднинските назначения в администрацията и сега го има, преди бяха едни сега са други, в това отношение нищо не се е променило бъди спокоен.
 до ямболското селянче
 20.10.2012 - 13:44
 Повтарям,че не Калашников свърши мръснишката работа,а парите на свинаровите,които платиха на корумпирания окръжен и върховен съд,както и предателската роля на мръсника вълчев,суспендирайки подписания преди КТД и с това лиши хората от справедливи компенсации за дългогодишен труд,които си бяха плащали тлъсти суми чл.внос на корумпирания т.н.моряшки синдикат,за да ги защитава!
 момче ямболско
 20.10.2012 - 08:38
 това момче ямболско-Калашников си свърши добре работата,подстави на място тия нахалници, дето се мислеха за много квалифицирани, но и без тях в БМФ караме корабите, ние плавахме и се давехме, а те се разхож- даха по коридорите и вземаха двойни на нашите заплати,директорски назначения през годините бяха, браво ямболче.
 писна ми
 10.10.2012 - 11:26
 Не превъзнасяйте Калашников!Той е тъп,но свинаровите плащат яко на корумпираните окръжен и върховен съд!Той не е "топ-юрист"!!!
 ахахха
 10.10.2012 - 10:16
 Най- голямото падение е да съкратиш някого, да му кажеш как нямаш нужда повече от него, и само след месец да се опитваш да го върнеш. Никой обаче не се върна, хората се качиха да пътуват, а вие ще ги търсите с обяви по вестниците. На това се казва некадърност !
 равносметка
 09.10.2012 - 15:36
 Свинаровите са толкова некадърни,че опряха до парите на съкратените!С тези пари ще "купят" нови кораби!От близо 100 кораба,останаха с по-малко от 30?!Какво им пречиха корабите?!Мошеници,крадци и безмозъчни,заедно с мекерето кр.вълчев!Корумпираният и подкупен окръжен и върховен съд им приглася!Бойко -също!Видя се на футбол в Европа какво им се случи!Сега купуват мачове и в първенството,но в Европа не става!Съкратените са морални победители!
 брей брей, бря
 08.10.2012 - 14:10
 а сега, що ще правите сега, брей,брей,бря, стана тя една.
 лоша новина
 04.10.2012 - 21:15
 по новите дела съда осъжда всеки на около хиляда лева,за труда на калашников.
 лоша новина
 04.10.2012 - 21:15
 по новите дела съда осъжда всеки на около хиляда лева,за труда на калашников.
 да ви обясня
 03.10.2012 - 12:42
 За да върви една работа, трябват хора кадърни, с професия, и най- вече акъл. Вие ги изтървахте. Първо ги съкратихте, след няколко месеца е ги търсихте по телефона. Някои дори ви показаха и червен картон, защото се опитахте да ги счупите да ви работят за без пари. Други напуснаха сами, които се уважаваха повече. И с всяка година резултатите ви по - лоши,, уж сте с най- новите кораби, с най - качествените хора, ама резултатите ги няма. И това ако е не е неграмотност...
 до рев и плач/мръсник/
 03.10.2012 - 11:58
 Ако и тебе те съкратят незаслужено без компенсации след дълги години всеотдаен труд за фирмата,друга песен ще запееш?!А Костадинов,че е мръсник и некадърник,това си е факт!Добре,че купиха корумпираните синдикати и съд!Видяхте решението на честния районен съд!!!
 рев, пляч
 03.10.2012 - 09:28
 костадинов не ви съсипа живота, той си гледа работата, стига сте ревали и мърморили.
 рев, пляч
 03.10.2012 - 09:28
 костадинов не ви съсипа живота, той си гледа работата, стига сте ревали и мърморили.
 групата
 30.09.2012 - 13:00
 Калашников!!!
 ????????????
 29.09.2012 - 14:23
 Костадинов, дали се чувстваш по- добре като съсипа десетки живота!?
 от страсбург
 28.09.2012 - 16:50
 само 6% от българските дела в Страсбург се печелят и то след 9 години. Затова:трай коньо за зелена морава.Нямате никакъв шанс.Затова:не плашете гаргите със Страсбург.
 Барозу
 25.09.2012 - 17:02
 На свинаровите и вълчев,поздрави от Страсбург!
 до свинаровите
 10.09.2012 - 20:38
 Уж не ви пука,пък четете какво се пише?!
 до истината
 06.09.2012 - 16:07
 И вие ще поревете още за качествени кадри, и ще млъкнете! Ще поревете как показателите са по - лоши, ще се съберете с най- големите олигофрени, и пак ще се чудите защо корабите са нови, а резултатите по лоши... Да пореват да пореват , колко да пореват, ама като си тъпак и олигофрен, кой не може да ти помогне
 истината
 06.09.2012 - 08:40
 Така им го вкара съда,че не могат да се осъзнаят. Получиха добър урок.Малко ще пореват още и ще млъкнат.
 до нещастниците
 06.09.2012 - 08:35
 стига сте писали глупости.Kали добре ви го вкара съда ?
 до глупавото ти самочувствие
 26.08.2012 - 13:51
 хайде бе другарюю, излез с глупавото си самочувствие и кажи защо като там сте само най- качетсвените и с най новите кораби, резултатите ви са по - лоши с всяка година. Май не става само с бръщолевене, трябва и акъл.
 до глупавото ти самочувствие
 20.08.2012 - 09:39
 Другарю, ти видя ли резултатите за първите 6 месеца на годината??? Харесаха ли ти? Май и при вас няма да стане само със самочувствие. Пускате ли обяви във вестниците, че търсите специалисти, нали останахте само качествените там, защо резултатите ви са по - зле с всяка изминала година...? Кажи си другарю качествен!
 до хленчещите
 18.08.2012 - 11:41
 стига сте плакали и сте се оплаквали,вече всичко свърши, просто всичко си дойде както трябва-на мястото.Глупавото ви самочувствие не ви върши работа.
 напомням ви
 15.08.2012 - 11:26
 Най-големите мръсници,предатели и корумпирани са хр.донев и най-вече кр.вълчев,които заблуждаваха работниците,че няма да ги предадат, а подписаха зад гърба им предателския КТД,с което отрязаха главите на работниците и моряците!!!
 морски
 10.08.2012 - 13:25
 Проклинам горните двама до десето коляно!
 Барозу
 08.08.2012 - 15:58
 Очаквам ви в Страсбург!!!
 до Барозу
 02.08.2012 - 10:52
 Барозу, хитрата сврака-Г, завърши с казаното от народа:"с двата крака", ха ха ха ху, у у у у .
 напомням ви
 30.07.2012 - 19:15
 Напомням ви,че първата инстанция,на ниво районен съд ,единствената безкорупционна инстанция,осъди БМФ,но после всичко си дойде на мястото,там където играят парите!
 до качествения
 28.07.2012 - 19:06
 Алоу, качествения... защо не кажеш как хората ви показаха червен картон, и как тези които си разбират от работата ги търсихте по телефона? Да , ама ядец! Какво стана с приказките за добрата морска практика, май не става само с бръщолевене, трябва и акъл. Хайде сега да видя как ще си затътрите шкембетата по корабите.
 до некачествените
 28.07.2012 - 11:03
 не мислете за свинаров,за за свнския си акъл.
 Барозу
 26.07.2012 - 19:25
 Свинаров,видя ли колко е гадно да те пореже съдията и да ти хвърлят бутилки?!Чакат те още унижения в Европа!Там не може да плащаш!
 думат от страсбург
 22.07.2012 - 20:35
 ще го видиме това решение на съдо ви, ако е читаво нема да го преглеждаме,ама мяза ни на чигаво,нека си нерват ората на невъзможното.
 ЕС
 21.07.2012 - 21:21
 Не бързайте да злорадствате,защото има Страсбург!!!
 до тъпите
 21.07.2012 - 11:58
 бе пари работяг много много хора, бе хора, но не реват, а градят,но ре- вяшиете ги ритнаха,а будалите наистина свършиха, преебаха хитростта на хитрите,от хитрите остана спомена.
 oxaaa
 20.07.2012 - 16:32
 Затова показатаелите ви от година на година по- лоши, защото сте едни плямпачи и се чудите кого да придумате да бачка без бари. Е да, ама свършиха будалите.
 информбюро каза
 20.07.2012 - 09:15
 всичко вече завърши. За иб.но дупе цяр няма.
 откат 2
 17.07.2012 - 18:26
 Нали видяхте днес каква е оценката на еврокомисията за правосъдната ни система?!Просто замълчете ,прасета!
 вие сте голям смях
 17.07.2012 - 11:57
 Всякакви поръчкови платени драскачи тук твърдят,че след т.нар съкращения са останали най- качествените хора. Хубаво, само че с тези " най-качествени" хора, показателите на компанията стават все по - зле всяка година. И това ако не е олигофрения, не знам какво е. Да твърдиш как всичко било добре, ама резултатите от година на година по - лоши.
 откат
 16.07.2012 - 14:53
 Показаха се най-ниските страсти!Какъв човек трябва да си ,за да злорадстваш,освен ако не си агент на прасетата?!Защо уволниха съдийката,ами защото протака,отлага,изтича давност,отменя решения на долна инстанция вследсвие на много пари!Ще видим какъв ще бъде доклада на еврокомисията?!На нас не ни е хубаво,но очевидно на вас ви е добре,прасета!Главното е,че останаха двадесетина кораба от над 90!
 хубаво
 14.07.2012 - 10:46
 нали хубаво ви влезе, добре го поехте, ха ха ха....
 простотия
 13.07.2012 - 11:50
 простотията ви доведе до поразия, така ви се пада.
 констатирам
 11.07.2012 - 20:52
 Делото показа,че живеем в тоталитарна държава!Нищо не се е променило към демокрация!Държавно,административно,партийно,профсъюзни ръководства,сега вече и съдебно ръководство-всички в едно!В Европа това не се разрешава,което означава,че не сме в Европа?!
 възраждане
 11.07.2012 - 14:23
 Костадинов е съкратен политически офицер,протеже на Генчев,който пък е протеже на Гоце!Но Генчев вече е изгонен от шеф на Пристанищна администрация!П.Костадинов е мошеник ,некадърник и мръсник,ченге и доносник!Такива останаха в "могъщата"фирма БМФ ,състояща се от "повече" от 20 кораба,която постепенно загива вследствие на некадърното управление на пернишките печки и протежета на Гоце и БСП-свинаровите тъпанари,които пърдят в едно гърне с гоце,съдебна система,Б.Б. и други олигарси!
 развитие на флота
 08.07.2012 - 21:00
 Не мога да разбера на какво се радваш,бе свиняров?!Хората отдавна са спечелили морално,а вие сте си мошеници,съсипали параходството!Пернишки винкели!Какво ви пречеха корабите,които съкратихте от 90 на 20???!!!
 информбюро съобщи
 07.07.2012 - 11:17
 бмф печели делото и във върховният съд,браво костадинов, ура, ура.
 охболи
 06.07.2012 - 12:12
 Ама и вие се уригвате на Пернишки чесън!!!Скоро ще ви преседне!
 резултат
 06.07.2012 - 11:03
 още ли се оригвате като съкратени?тежко е да имаш слаба квалификация...
 констатирам
 04.07.2012 - 20:26
 Получи се интересен резултат?!
 фен
 01.07.2012 - 21:41
 Футболният мач между ББ и Свинаров е бил много напрегнат,казват!!!
 хахо
 01.07.2012 - 17:51
 "Новият" ферибот няма да го бъде, чувам нещо спряли му финансирането.
 инвест
 27.06.2012 - 11:25
 Какво става с "новия"ферибот?!Как върви преустройството?!Ще има ли жертвени агънца?!
 слабите позиции
 27.06.2012 - 08:59
 Като гледам как ви се влошават показателите всяка година, успеха може само да го сънувате, и да го търсите в книгите. Какво стана с онзи грък, на който се опитахте да пробутате БМФ-то, май усети как искате да го метнете и ви прати да пиете студена вода. И като останахте само "качествените" кадри пак се чудите кого да придумате да ви бачка без пари. Някои ви показаха червен картон и си тръгнаха сами, а дори нямате и идея как да оцените способностите и знанията на някого.
 дядо господ
 26.06.2012 - 11:06
 Долният,очевидно си агент на Свинаровите!Просто ,господ ще те накаже!
 чакащи
 25.06.2012 - 21:15
 имате много слаби позици пред върховен съд, чака ви загуба, желаем успех на бмф.
 хахо
 21.06.2012 - 11:09
 И понеже останахте "най-качествените" се чудите защо от година на година финансовите параметри на компанията се влошават. айде бе къде са ви са подготвените хора?
 помнещ
 20.06.2012 - 12:36
 Понеже останахте "най-качествените",затова БМФ остана с 21 кораба от над 90?!Съкратихте над 3000 човека в т.ч. и много добри капитани,главни механици,икономисти/счетоводители и др.!Съдът каквото каже!!!Казах!
 до некачествените
 20.06.2012 - 09:27
 отидохте си от администрацията на бмф защото за нищо не ставахте,времето ви изрита, бяхте протежета на началници, а частника иска знаещи, кадърни и можещи, застанахте си на мястото,дългогодишният ви труд беше само мотане из канцелариитие, далаверки, подкупи.
 справедлив
 30.05.2012 - 11:42
 Долният,ти откъде знаеш?!Или сте платили здраво на съда,така както купувате мачовете на Лудогорец,ли?!Все пак имаме право на поне 6-10 заплати,като компенсация за дългогодишен труд,съгласно незаконно суспендираното споразумение от вас и т.н.синдикат!
 развитие на делото
 30.05.2012 - 08:31
 нямате шанс да получите 15 заплати без да сте работили
 подсещам ви
 29.05.2012 - 14:49
 Все пак как се развива делото?!
 казвам ти
 29.05.2012 - 09:39
 А ти защо не кажеш колко пъти звъняхте на съкратените , ама ви показаха червен картон. Гърци се опитахте да придумате да купят потъващото БМФ, и там не мина номера.
 кажи си
 28.05.2012 - 15:38
 специалист беше по неработенето и получаването на пари, но те натириха
 няма значение
 28.05.2012 - 13:58
 и аз се чудя?Как злорадстват тези хора и се месят тук?Защо бе хора го правите?Ние искаме само справедливост защото бяхме уволнени по несправедлив начин.Не ни интерисуват вашите спортисти,нито какво ще празнувате.Наистина ще ви накаже някой за това,което е в черните ви и злобни души.И като го намериш оня нещастен овечец дето е написал нещо против ВАС какво ще му направиш?Ще го заплюеш в лицето?Или ще му се скараш?Или просто ще искаш да поговориш с него защо пуска такива коментари против ВАС???Това ли ти е работата?Евала,оправихте корабите,персонала,отбора,мола...
 солидарност
 28.05.2012 - 12:39
 Чудя се на долния коментар,как е възможно така да злорадстваш?!Сигурно си от синдиката на вълчев?!Измекяр!Дано ти се случат най-лоши неща!Бог вижда и чува всичко и не забравя!
 до тъпите
 24.05.2012 - 09:26
 поздрав до тъпите от спечелилите мача.така ще е и с делото ви-ще бъдете спукани, тъпият си е тъп винаги .
 хахаххааахах
 23.05.2012 - 22:23
 до печения пич: пукай се , разпукай се, ние сме!!!само товова неразбрахте!бъхти се утре ТИ на работа...мммамммати, ние ще ПРАЗНУВАМЕ тъпанаре!!!!печен, ще те намеря готин да знаеш;)
 печен
 23.05.2012 - 13:25
 Ще се пукам от кеф като гледам как ЦСКА буха селяните на техен терен!Нямам търпение да видя онези зализаните да си трагват от стадиона с провесени носове.и въпреки голямата мъка да не забравите да дойдите утре на работа
 справедлив
 22.05.2012 - 10:55
 Това не означава,че БМФ с тези 20 кораба ще е шампион евентуално?!Това,че Свинаровите подкупват навсякъде не значи,че няма и честни хора в тази държава?!Корумпирани са само власт имащите,съдебна система и медии!Работниците работят и както виждате масово не им плащат?!Защо?!
 хайде на мач
 22.05.2012 - 10:39
 утре Лудогорец ще стане шампион, пожелаваме успех.
 xaxaxa
 04.05.2012 - 12:28
 Другарите се опитали да продадат БМФ-то на едни гърци, обаче гърчолята тарикати, усетили какво правят тези хубавци и им казали да пият по една студена вода. А имаше разни послушковци , които за всичко казваха : добре, ама те ще го ядат накрая. Гоце да каже колко пари е прибрал за тази сделка, така де, щото е социален президент.
 Прочистване
 04.05.2012 - 09:38
 Другарите започнали голяма 4истка в администрацията.Изхвърчали са много ценни капацитети.И още щели да хвърчат казват.Чувам че в отдели където сега са по 5-6човека ще останат 2.инспектори,счетоводители,субеката,покупки-продажби,снабдяване,архиви и други ценни кадри ще хвърчат апък и някои щели да ги затрият тотално.жалко за фирмата.даваше многио хляб на много варненски семейства гоце дето я даде в ръцете на шопа ще страда гадта недна
 хващане
 03.05.2012 - 21:53
 някои ще заловят марко за чадъра, туй дано да е резултата накрая.
 блага вест
 03.05.2012 - 11:36
 върховният съд прекрати много от новите дела-за парите, тъй като тези лица не са участвали в голямото дело.сега ще плащат тези лица на бмф-то, ех наивници вие.
 всички кадърни напуснаха
 30.04.2012 - 11:16
 Абе как за толкова години не се научихте, че труда, образованието и квалификацията струват пари. То бива бива ама като вашето никъде няма. То звъняхте на съкратените,опитахте се да ги придумате за без пари... те пък ви показаха червен картон, то опряхте до сапуна и тоалетната хартия, то опряхте до парите на последния работещ...
 инж.
 29.04.2012 - 23:43
 Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почиита. Богат е , казва, а го не пита сироти колко той е ограбил и пред олтара бога измамил. Тъй върви светът, лъжа и робство на тая пуста земя царува. И за да не сме роби, свестните хора си тръгнахме сами,а другарите се опитаха да придумат съкратените да се върнат обратно. Късно е либе за китка, ще си намериш други баламурници, които да ви бачкат за без пари. Какво чувам сега - назначили сте няколко човека да ходят по корабите ама май не ставали за тази работа. A "новия "отдел ТОФ работи ли, май нямало желаещи да ходят по корабите...
 сладури
 25.04.2012 - 23:44
 Отклонихме се от темата, ама другарите крият какво е станало на делото. Друг път нарднбото дело не можеш да ги спреш да пишат хвалби , ама видиш ли " научили от анонимно обаждане"... Много ми е чудно, дали на адвокати и съдии са платили с тоалетна хартия и сапун, които са ги спряли от служителите.
 справедлив съд
 25.04.2012 - 13:23
 Пак се отклонихте от темата?!Какво стана с делото на 16 или 19 април 2012?!Чакам отговор,Петре?!
 строител
 24.04.2012 - 19:51
 Комунистите-ликвидатори на БМФ!!!
 до чичо сам
 24.04.2012 - 19:39
 Чичо сам, що не каза на човека, че вече няма и 35 евра/ден, ами плащате единствено самолетния билет, или билета за автобуса когато стане дума за командировка. Бива ли така да го оставиш в заблуждение - човека напуснал когато намалихте 2009 година командировките от 75 евра на 35/ден, а днес ходих до ДИк-а и се оказа, че ги няма и тези 35 евра. Виж искаше да те почерпи, ако му кажеш едно положително нещо, а ти го упрекна че бил съкратен. При тези условия мен да ме вържеш няма да стоя при вас..., а не да чакам да ме съкратите.
 знаещ
 23.04.2012 - 20:39
 Специалисти,особено в морския бизнес се готвят с години и струват много скъпо,за да се съкращават така лесно!Дори и да са в повече се държат,защото струват пари!Освобождавайки ги те ти стават жестока конкуренция!Винаги можеш да им дадеш да разработват нещо в твоята фирма!
 
 23.04.2012 - 12:54
 А Иисус рече на учениците Си: истина ви казвам: по-лесно е камила да мине през иглени уши, нежели богат да влезе в царството Божие. A "новия" отдел ТОФ работи ли, чувам че нямало кой да ходи по корабите :)))
 равносметка
 22.04.2012 - 23:20
 Накрая ще останат горните двама от снимката с откраднатите милиони,за сметка на вашия труд!!!
 до чичо сам
 21.04.2012 - 23:31
 Сега да ти обясня защо напуснах сам още 2008 г. : спряхте плащането на извънредния труд, намалихте командировките от 75 евро/ден, на 35 евро/ден, е за какво да ме е яд според теб??? Как мислиш? Ако ми кажеш само едно нещо, за което да съжалявам и е положително ще те почерпя!
 чичо сам до напусналия
 21.04.2012 - 18:30
 Един от напусналите или един от съкратените?Аз съм по точните сметки,които не излизат криви.Благодаря за предложението за безплатен съвет,засега няма да се възползвам ще преценя за вбъдеще.Не се излагай с тази тоалетна хартия и сапун че много хора четат тука и те знаят кой си-това съвет от мен!За повишението на заплатите на служителите що нищо не коментираш,май те е яд,че не си там вече.Хайде със здраве
 един от напусналите до чичо сам
 20.04.2012 - 21:02
 Чичо сам, абе не те знам от кога си в БМФ-то, ама чини ми се си от новите попълнения. Сега да ти кажа защо сметките ви и този път ще излязат криви - приеми го като безплатен съвет. Защото ако искаш други съвети, които са доста ценни те струват пари, точно както квалификацията, и опита, които вие така и не се научихте за 4 години да цените. Няма как да цените нещо , което вие от новите попълнения нямате. БМФ-то започна да потъва още през 2008г., тъй като другарите започнаха да пестят от тоалетна хартия и сапун, които раздаваха на служителите. Т.нар. консумативи по мой спомен ги спряха август или септември. Разбирай ме както искаш, ама много е зле положението , щом си опрял до сапуна и тоалетната хартия на последния редови служител, до онова с което служителя си бърше и мие гъза.
 чичо сам
 20.04.2012 - 17:57
 Наясно съм че няма незаменими работодатели,за всеки влак си има пътници.Единствените според теб велики специалисти са заменими колкото и да не ти се вярва,но нищо-живи и здрави бъдете и сами си бъдете шефове-няма нищо по хубаво от това
 викам ти чичо, щото не ти знам името
 20.04.2012 - 17:20
 чичко сам, наясно ли си че няма и незаменими работодатели? Наясно ли си , че е много по - добре човек сам да си е чорбаджия, вместо да ходи да вади заплатата на такива като теб?
 инж. до чичо сам
 20.04.2012 - 14:00
 Ахаххаха, ти си голям смешник бе, то само персонал останахте. И мисленето ти е такова, не правиш разлика между персонал е специалист. Те и метачите са персонал.
 човешки ресурси
 20.04.2012 - 11:21
 Персонал ще има ,но специалисти/професионалисти ,едва ли, при тези малоумници?!
 чичо сам
 20.04.2012 - 09:13
 Кой е напуснал?Все ще се намери някой да се натисне за мястото на този който е напуснал...няма незаменими хора бе!само това неразбрахте!без персонал няма да остане не се съмнявай!
 да пием по едно
 19.04.2012 - 19:32
 И както е празнувал рожден ден, така персонала му продължава да напуска.
 RD
 19.04.2012 - 11:14
 И ко?Хапна ли бонбонки с уиски?А сокче пийна ли?
 рожден ден
 19.04.2012 - 09:49
 вчера, 18 април кирил домусчиев имаше рожден ден.
 митко
 18.04.2012 - 22:57
 Някой може ли да каже защо другарите не карат китайски джипове, а поръчват китайски кораби.
 справедлив съд
 18.04.2012 - 18:39
 Ей,много агенти на свинете!Голямо кихане!Вижте как им ляга миньор?!Но има Господ!Пък и дано пукнат,дано!
 браво момче
 18.04.2012 - 04:03
 петре, браво, дано бог те удостои с поредната победа, чакаме я с нетърпение.
 идва
 18.04.2012 - 03:28
 на 19.4.2012 ще е успеха на юриста костадинов срещу просещите, успех костадинов, ти си доказвал че можеш, хайде момче, победи ги.
 отговор
 17.04.2012 - 19:24
 Като закарат на скрап двадесетина кораба,ще видиш къде има съкращения!Остават малко над 20 кораба!Опс!
 Въпрос
 17.04.2012 - 19:02
 Къде има съкращения?В администрацията или при плавсъстава?
 нов синди
 17.04.2012 - 11:11
 Съкращенията по случай Великден продължават!Ликвидацията е в пълен ход!Бойко ,къде си?!
 до 10.04.2012 - 12:52
 12.04.2012 - 11:04
 Няма да дойде, защото другарите са протежета на Гоце - социалния президент. А Иисус рече на учениците Си: истина ви казвам: по-лесно е камила да мине през иглени уши, нежели богат да влезе в царството Божие.
 чакайте
 10.04.2012 - 12:52
 успеха никога не идва даром и сега няма да дойде
 исус
 08.04.2012 - 19:41
 Чест и почитания на тези хора,които се опълчиха на мръсното и корумпирано КНСБ и т.н.Моряшки синдикат представляван от корумпирания крадлив предател к.вълчев,на нехаещата и корумпирана държава в лицето на депутата от Варна и БСП п.димитров,както и на министър мотафчиев,на подкупените медии,на крадливите корабособственици протежета на гоце-корумпираните свинарови,/Бойко ги следва/,на не дотам честните съдии от окръжния съд,на ченгето юрист п.костадинов-долен мръсник и много други!!!Тяхната борба даде резултат за БДЖ,миньори,Пощи и други!Значи моралът победи!Успех в навечерието на най-светлите Великденски празници!
 до съвет добър
 06.04.2012 - 10:23
 Много си неграмотен,за да даваш съвети!В г.з.!
 морски
 05.04.2012 - 12:29
 Хората достойно могат да загубят,но те са моралните победители по принцип!А ти дето даваш съвет,може да си го навреш,където е необходимо!!!Жалко за доброто БМФ!
 съвет добър
 05.04.2012 - 10:49
 ме ви, заповядайте,ще получите чаша студена-морска вода.
 съвет добър
 05.04.2012 - 10:46
 тревата на стадиона, ще ви олекне, предлагаме ви най-доброто, заповядай- те,чакаме ви с подарък-чаша студена/морска/вода.
 съвет добър
 05.04.2012 - 10:27
 след като на 16.4.12 г.загубите делото, отидете в разград на стадиона да целунете тревата, ще ви олекне.
 ходене
 05.04.2012 - 10:23
 след като на 16.4.22012 г.загубите делото,ви съветвам:поплачете и оти- дете на мач в разград да целунете терена на стадиона.
 Бай илия
 04.04.2012 - 10:05
 Да чисти стадиона в разград от семки ли?
 предстои
 04.04.2012 - 09:27
 ше ходим на мач на лудогорец, тръгва цялата група
 БМФ
 03.04.2012 - 19:44
 Спартак Варна изпада в Б група!!!Нямат спонсор?!
 ha ha
 03.04.2012 - 19:27
 http://afera.bg/reporter/21358.html
 do drugarite
 02.04.2012 - 21:21
 А защо джиповете пред БМФ не са китайски? Ще се съглася, че китайските кораби ако другарите си купят и китайски джипове.
 Разбитие на флота
 01.04.2012 - 20:17
 ако не беше 1 април щеше да е добре,новините обаче са в съвсем друга посока абе важното е 11 лумпена да ритат топка на морава!и да падат пребити и РАЗГРАДДДД да се развиваааа!
 развитие на флота
 01.04.2012 - 20:08
 БМФ купува оше 10 нови контейнеровоза,3 нови 50 хил.тонни танкера и 5 нови химикаловоза.
 до ха-ха 30.03.2012 - 13:27
 30.03.2012 - 14:11
 ти като си разбрал я ми обясни че немога да разбера,на барабаните по два пъти че нали..
 до ха-ха
 30.03.2012 - 13:27
 Голям си тъпан!Не разбра ли какво ти казва човекът,бе,първосигнален барабан!
 ha ha
 30.03.2012 - 12:29
 Тоз пък...ти как си представяш логото на БМФ върху фланелки на Ти..анджийски отбор?Собственика си се спонсорира,ко толкоз
 бдителен
 29.03.2012 - 20:53
 Видяхте ли днес на мача Лудогорец-Ч.море на фланелките на Лудогорец какво пишеше-Navibulgar!!!Поне да беше на фланелките на Ч.море или на Спартак?!Или поне да беше платил компенсациите?!
 напомням ви
 29.03.2012 - 20:50
 А кр.вълчев си живее живота!!!
 
 29.03.2012 - 10:06
 абе широко ти е около врата, когато има кой да ти вади заплатата, какво ще кажат другарите, като те видят, че в работно време пишеш простотии, я кажи отдела ТОФ работи ли, чувам че нямало кой да ходи по корабите, а само стояли по кабинетите и мрънкали.
 до дон педро
 29.03.2012 - 10:02
 е, дон педро,как ни се иска да дойдем в командировка в испанско,свят да видим, от нашите булки да избягаме за малко, испанки да видим, кръшни задници те да ни завъртят, а и нещо друго да ни дадат, гепай ако можеш, идваме в командировка, а ако можеш и с нова любовница там ни уреди, че тук хубави жени не останаха, духнаха към вас, помогни ни дон педро, много те молим, гепай ако трябва и чужд кораб, но го пиши български.
 жълто - червено-жълто
 28.03.2012 - 22:10
 аз да видя български кораб, се молете да не притичвате вие в командировка, и да няма кой да пази жените ви
 до дон педро
 28.03.2012 - 18:26
 дон педро,не ни гепай гемиите, подкуп ще ти дадем, на плаж у нас ще те каним, мома ще ти предложим за креват, деца ще ти направим на булката ти,ако ти не можеш, но те молим, недей педро закача гемиите ни.И попче ще те направим дон педро,че поповете ни са дс агенти били, на рейс ще те качим до къде искаш, само дон педро, не закачай гемиите ни.
 до вест
 28.03.2012 - 14:01
 а ти се моли да не ви гепа дон педро кастелонски някоя от гемиите, тогава ще видиш къде е зелената морава...и ще плащате като попове
 вест
 28.03.2012 - 12:58
 трай коньо за зелена морава.
 Приятелите ме наричат чичо
 17.03.2012 - 19:06
 Всичко зависи от това на чия страна е съда - дали е на страната на съкратените, или е на страната на другарите . В нормална страна за подобна подмяна на КТД другарите щяха да стоят няколко дни и нощи заключени барабар с охраната си в предприятието, за да си помислят дали ще подменят КТД. Така стана в Белгия в завода за бира Стела Артоа. Но понеже са пратеници на Гоце, съответно и съда гласува в тяхна полза.
 въпрос
 17.03.2012 - 08:43
 Какви са шансовете делото да се спечели в София.Каква е ситуацията в момента,казват че била лоша.Не ни интересуват ферибот и разни отдели, а делото.
 Социалания президент, А?
 16.03.2012 - 11:13
 Фериботе, да ти кажа ли колко дни стоя ферибота вързан,малко след тръгването си според данни от AIS? Колкото и да се мъчите да се оправдаете, варна е една шепа град и всичко се знае. Знае се също как Гоце прати поставени лица... Ама никой не каза нищо за "новия" отдел ТОФ , работи ли? Чувам, че нямало кой да бачка по корабите...
 ферибоот
 16.03.2012 - 08:31
 кап.Любомир Банков каза,че от Дубай през Суец е докарал новия фербоот. Нямал е технически проблеми до България.
 МТЕЛ
 15.03.2012 - 23:10
 Въпросът днес е :Правилно ли беше суспендиран КТД,поради което не бяха изплатени компенсации на съкратените от БМФ?! а.неправилно, б.неправомерно! На позналите синдикатите ще подарят един ГСМ изтеглен с жребии!
 az
 15.03.2012 - 12:23
 shto ne mu otgovarqte na choveka za tozi TOF? 1000 pati pita
 този онзи
 12.03.2012 - 01:00
 Следващият път когато ПЕДРО КАСТЕЛОНСКИ арестува бмф-ейшки кораб викни димитър стоянов да ти го оправи. И този не е изгонен от октоф, ами си тръгна сам - има разлика. И не от октоф, ами от приморски 1. Какво е полоежнеието с ТОФ отдела, работи ли? Чувам, че нямало кой да ходи по корабите...
 фирми
 11.03.2012 - 17:28
 този изгонен от октоф си мисли,че е бил значим.и без него върви корабо- ремонта.димитър стоянов винаги е насреща, прави в срок, качествено и на нормални цени.
 Истината ви казвам
 11.03.2012 - 12:43
 Ще видиш каква е истината, когато дойде ред да плащаш на частните фирми за кораборемонт. Хубаво беше когато ви бачкаха без пари хората, ама вече ги няма. Е, има един двама, които спят по кабинетите си, и мърморят като се наложи да поостанат до късно на някой кораб, но все пак друго е да имаш да даваш пари на фирмите, и да недоволстваш колко скъпо вземат.
 вест
 11.03.2012 - 03:56
 истината боли и не можеш да я приемеш.
 до 10.03.2012 - 04:03
 10.03.2012 - 20:29
 Ти пак не си пил редовно пираменa!
 до чичо
 10.03.2012 - 04:03
 абре чичо, не бой се, има филипинци, пакистанци, гърци, украинци.но няма кой да има да учи децата ви,децата на бедният даскал нямат намерение за жълти пари да учат децата ви и духват на Запад, там духнаха и докторите ви, а децата ви ще сричат на мангалски, успеех в мангализацията.така плащате на даскала, че той презира българското, но е умен и децата му са умни и не иска да вегетира у ващата земя, мрази я вече.
 до 09.03.2012 - 05:59
 09.03.2012 - 18:24
 Ще ви видим до къде ще я докарате! Само философи сте останали там... Ама нямало кой да бачка по корабите.
 до чичо
 09.03.2012 - 05:59
 абре чичо, корабите към 2008г.на бмф не бяха вече чичовци, а повечето бяха дърти дядовци, старата слава на дърт дядо остава,но не може да стане славата му нова, така е и с корабите.знаеш че от дърта баба мома не става.като се купуват нови кораби се връща славата му и те се купуват.частното управление е най-доброто управление, от 1990г.бмф се крадеше до 2008г.и кораби не се купуваха, а само кораби старееха.
 до ЧИЧО и други
 08.03.2012 - 21:49
 Морският бизнес е най-интернационалната индустрия!Има и самолети,с които можеш да доставиш всичко,навсякъде!Проблемът е,когато има авария в морето!Там имат думата екипажите в най-голяма степен!Затова се търсят добри екипажи!Мениджърите вършат всичко това!Но по принцип има нужда от всякакви специалисти-търговци,инженери всякакви,икономисти/счетоводители,сервизни специалисти и мн.други!
 до ЧИЧО
 08.03.2012 - 21:38
 Мениджърът също е специалист!Има най-различни специалисти,в т.ч.и сервизни!Така добре ли е?!БМФ трябва да си намери специалисти-професионалисти и тогава работата ще стане!Естествено трябват и пари, и желание!Може задачата да е унищожаване на БМФ?!
 локумджии
 08.03.2012 - 21:33
 общото между авджии и локумджии-хора без работа и дърпат локуми. тук се пише за делото само=
 ЧИЧО
 08.03.2012 - 18:46
 Хубаво е ако БМФ-то върне старата си слава, но с това управление, не виждам как ще стане... МОжеби начините за неговото разсипване един ден ще се учат в учебниците как се затрива работещ търговски флот.
 приятелите ме наричат ЧИЧО
 08.03.2012 - 18:44
 Г-н Мениджър, хората , които четат тук схващат повече от колкото предполагате! Заете ли каква е разликата между мениджъра , и един сервизен специалист? - Сложно е, и няма да Ви затруднявам, ще го кажа направо: Разликата е, че сервизния специалист може да бъде и мениджър, но мениджъра не може да бъде сервизен специалист. Разликата е огромна. И затова т.нар мениджъри имат нужда да се крият зад високопарни приказки. Нищо лично към вас . Само че в Германия, и в нормалния свят, които твърдите, че познавате, се плаща за свършена работа, а не за локумаджйски приказки. И само да ми отговорите - какво стана с "НОВИЯ" отдел ТОФ - работи ли???
 схващаш ли
 08.03.2012 - 13:14
 До "значи",прочети още веднаж "мениджър",ако въобще можеш да четеш,и си направи изводите,ако можеш?!
 победители
 08.03.2012 - 08:52
 понятието морални победители няма, има загубили-спечелили.
 значи
 08.03.2012 - 08:49
 немска компания от 130 кораба със седем дуи администрация, а такава българска-със седемстотин.
 мениджър
 08.03.2012 - 00:47
 Възможно е със 7 човека!Важна е концепцията!Правиш сметка кое ти е по-евтино-с екипаж и собствени брегови работници,или с намален екипаж,без да поддържа,само да кара,нови кораби,ремонт с първокласни рез.части и материали,най-вече боите,ако се наложи авариен ремонт,в Германия има всякакви специалисти!И най-важното-корабите им са дадени на тайм-чартер,ако схващаш!Всичко е в цената!В Германия бреговите мениджъри и екипажите са много скъпи!А и там корабите ги експлоатират до 7 години,после ги продават и се чудят кой глупак ги купува!Момчета сложно е,не е за вашите глави!В Суец няма добри специалисти и затова се пращат от България или може би от Германия или пък от друго място!Пак парите решават,т.е.сметката,както ти е изгодно!Но тук ставаше въпрос за компенсации на съкратените и за незаконно суспендирания от Синдикатите и корабособствениците КТД!Хайде лека ви нощ , честит 8 март на съкратените жени и успех на делото!Дано БМФ върне старата си слава!
 man
 07.03.2012 - 22:34
 Ами да...значи няма нужда от специалисти.сервизите вършат работа!идеално е-имаш нужда-ползваш, 7 човека офис е добра идеа. И КАТО МНОГО ЗНАЕШ КОЙ СЪМ И КЪКЪВ СЪМ? а? п.с. Ракия не пия-малкооо над това ниво съм;)
 man
 07.03.2012 - 22:14
 да, и корабите не са 30, а 35, чака се един нов и 2 ферибота, няма значение, а всъщност исках да получа коментар на това(цитирам): Няма кой да бачка, ....., защо не викнахте сервиз в СУЕЦ, ами пратихте хора от България? На това бих искал да получа отговор,хем нямало хора,хем са пратили
 
 07.03.2012 - 22:04
 Кажи какъв отговор искаш да получиш за СУЕЦ, какъв ти е въпроса?
 до men
 07.03.2012 - 22:02
 Абе men, няма ли кой да ти сипе една ракия, та да си тръгнал да се обянсяваш като ученичка : ми не съм бил във флота, ми не съм платен драскач... не съм това, не съм онова... Ясно е какъв си, следващия път като изцапащ гащите кажи на онези, които отиват в командировка,за да ти оправят бакиите по света , че са маймуни, след като си толкова наясно за кое какво трябвало. Ако беше прочел постовете, се предполага да си разбрал, че само с лешперски и локумаджийски позиции - като мениджърство и организиране не става. Трябва знаещи и грамотни хора, а не само да плюскаш, и да дрънкаш глупости. Знаеш ли колко е администрацията на една немска компания, която има близо 130 товарни кораба - 7 (СЕДЕМ) човека , и всички са в един апартамент барабар с архиваря и директора!!! Прави си сам изводите колко си запознат!
 men
 07.03.2012 - 21:55
 Аз казвам,ама няма за жалост кой да ме чуе.Знам какво е,защото от 30 години работя С флота,така че мисля,че поне малко разбирам!И в момента работя С флота,така че знам и в момента какво е.Точно това написах-че няма незаменими работодатели,ама ти пак не си разбрал,не четеш внимателно.Не получих само отговор нещо там за суец и за хората дето ходили да бачкат и сервизите,където ОТНОВО си противоречиш
 до men
 07.03.2012 - 21:32
 Oще 5 пъти да си напишеш мнението, пак нищо не казваш. Или се правиш на ощипана буля, или наистина не разбзираш за какво става въпрос, ако е второто по - зле за теб. Ти като не си работил във флота, от къде знаеш какво е сега, и какво е онова БМФ, помисли пак преди да напишеш нещо!!! И с тази робска психика - не те знам докъде ще я докараш - няма незаменими хора, но няма и незаменими работодатели. А за морала и къщите не ни мисли - нали сме виснали на твоя джоб?! Истината сме я разбрали много отдавна и затова ви гледаме сеира. A ти намери някой, който да ти слуша съветите. И пак ти казвам - няма и незаменими работодатели, запомни и това!
 men
 07.03.2012 - 20:08
 Чакай сега-хем нямало кой да бачка,хем пратили хора от бг.?Ами значи е имало кой да отиде от бг.и не се е наложило сервиз в суец.Нали така?или аз греша нещо?Хората не знаят ли какво получават, нямат фишове със заплата ли, незнаят колко са им командировъчните?какво?не им харесва?ами щом са специалисти пътя и да ходят в друга фирма.ще ги наемат ако са толкова добри.мениджмънт осначава управление,не е нужно директор да ходи където и да е важното е да има маймун който да му свърши работата в точното време на точното място,а той да го организира.само 30 кораба били останали.ами толкова.корабна фирма и с два ще си работи.не разбрахте че това вече е часна фирма и няма нищо общо с онова бмф за което копнеете.нито съм агент,нито някой ми плаща,нито съм работил някога за флота!казвам ви истината а вие не искате да я разберете!И морал къща не храни мили, така че гледайте да постигнете нещо с делото.и още нещо-няма незаменими хора - разберете това.
 men
 07.03.2012 - 19:58
 Чакай сега-хем нямало кой да бачка,хем пратили хора от бг.?Ами значи е имало кой да отиде от бг.и не се е наложило сервиз в суец.Нали така?или аз греша нещо?Хората не знаят ли какво получават, нямат фишове със заплата ли, незнаят колко са им командировъчните?какво?не им харесва?ами щом са специалисти пътя и да ходят в друга фирма.ще ги наемат ако са толкова добри.мениджмънт осначава управление,не е нужно директор да ходи където и да е важното е да има маймун който да му свърши работата в точното време на точното място,а той да го организира.само 30 кораба били останали.ами толкова.корабна фирма и с два ще си работи.не разбрахте че това вече е часна фирма и няма нищо общо с онова бмф за което копнеете.нито съм агент,нито някой ми плаща,нито съм работил някога за флота!казвам ви истината а вие не искате да я разберете!И морал къща не храни мили, така че гледайте да постигнете нещо с делото.и още нещо-няма незаменими хора - разберете това.
 до анаЛизатор - 07.03.2012 - 16:49
 07.03.2012 - 18:59
 Прав си, че боли от истината. А тя е - Няма кой да бачка, и ферибота се счупи още докато приберете въжетата. Хората искат да знаят какво получават - и само с приказки за мениджмънт и добра морска практика не става. Трябват грамотни хора. Къде са онези отимисти сега - които щяха да си викат сервиз от чужбина. Хайде бе другари, защо не викнахте сервиз в СУЕЦ, ами пратихте хора от България? Къде са ви големите приказки зза мениджмънта? Защо някой директор не пратихте да оправи проблема? Нали от мениджмънта зависело всичко?
 нов синди 2
 07.03.2012 - 18:37
 Петре,това е вашата истина на корумпираните,крадците и мошениците,но не и на ощетените хора,каписко?!На агентите колко им плащат,колкото на футболистите от Лудогорец,ли?!Дори и да загубят делото,съкратените са морални победители!Останаха вече само 30 кораба!Унищожението продължава?!
 Анализ
 07.03.2012 - 16:49
 Нов синди,стар синди, Петър-метър........боли от истината,нали?
 нов синди
 07.03.2012 - 10:46
 Петре,очевадни са участниците във форума агенти на корумпираното БМФ и Синдикати!Така е добре,за да се види,че нямат никакви аргументи и какви мръсници са?!
 Кон
 07.03.2012 - 10:31
 Мъки, мъки ама го докараха, нали?Ти кво си се загрижил за мъките?На харизан кон зъбите не се гледат
 до 06.03.2012 - 17:43
 06.03.2012 - 20:15
 Прав си, много си прост, уникално прост си! Хората се оправиха отдавна, само вие се чудите какво да правите и кого да придумате да бачка без пари. Кажи с колко мъки докарахте ферибота от Суец...
 простотия
 06.03.2012 - 17:43
 всеки да се оправя сам.сметка търси от баба си.
 сметка
 06.03.2012 - 17:33
 само на съда сметка не се търситой е власт.
 чичо
 06.03.2012 - 12:21
 На всеки ще му се потърси сметка за делата! Само стой и гледай!
 Любопитен
 06.03.2012 - 12:17
 И какво ще стане на Видовден?
 Приятелите ме наричат чичо
 06.03.2012 - 11:02
 Идва видов ден!
 нов синди
 05.03.2012 - 12:31
 В "Български пощи"дадоха от 2 до 10 заплати компенсации,в зависимост от стажа им!При това компанията е почти фалирала!Синдикатите на БМФ-на прокурор!
 проскръцна
 02.03.2012 - 20:48
 проскръцна, пръцна първият случай, отиде на вятъра,гонене на михаля.
 до чичо
 02.03.2012 - 15:30
 на теб ти предстои през април да пиеш.
 чичо
 02.03.2012 - 14:03
 Пийте си редовно хапчетата!
 борба
 02.03.2012 - 09:42
 някой се бори за сеир в този форум
 казах
 01.03.2012 - 21:17
 никога не се боря за нищо, имам всичко.
 откат 2
 01.03.2012 - 12:50
 Долния коментатор,все пак не ми е ясно кой си и за какво се бориш?!
 до групата
 01.03.2012 - 03:52
 не използвай изтъркани изрази, не прави опит да изглеждаш в очите си на ботев и левски, толкова си глупав че не можеш да разберещ какво ти пи- щат,не се прави на герой, жалък сиsoap си.
 от групата
 01.03.2012 - 01:46
 Още един мръсник от долния коментар?!Чудно ми е как се раждат?!Коя е тази майка ,където ги е родила?!Тя ако знае,ще се побърка?!Българин предаде Левски и Ботев!
 до групата
 29.02.2012 - 20:43
 от вашата солидарност зависи само самочувствието ви, нищо от вас не зависи
 градски
 29.02.2012 - 16:09
 Селските тарикати чакат групата да им извади кестените и после те наготово да се възползват,но Мара се ожени!Евала на групата-смели и солидарни!
 откат
 28.02.2012 - 22:42
 Тези,които се обидиха на "пекан",очивадно са агент-провокатори!Хванаха се!Евала на "пекан"!!!Вън от форума!
 край
 28.02.2012 - 14:41
 нови дела не могат да се образуват,минаха сроковете.
 екскурзия
 28.02.2012 - 14:13
 можем да отидем на делото на 19.4.в този съд,хайде.
 много си пекан
 28.02.2012 - 13:30
 Делото е на 19 .04. 2012 във Върховният касационен съд!
 де юре и дефакто
 28.02.2012 - 13:27
 Делото е свалено от страницата на съда, тъй като другарите се страхуват, че ако загубят делото много от съкратените, които не са включени в колективния иск, но са съкратени по същия параграф, по който вече има постановено съдебно решение могат да си потърсят компенсациите от страна на БМФ. Това е цялата работа, и затова другарите са се погрижили делото от такъв обществен интерес да не е на страницата на съда.
 до пекан
 28.02.2012 - 13:17
 Няма ли кой да ти сипе една ракия - какво правиш в нета в 22:47ч., поне си поискай парите от другарите затова, че ги защитаваш, вместо да пиеш едно вино или една ракия с мезе, ти стоиш посреднощите. Или поне като си толкова в час, отиди да бачкаш на ферибота, и че и там положението е мазало...
 до пекан
 28.02.2012 - 13:04
 Ти не си пекан, ами направо си изгорял!
 пекан
 27.02.2012 - 22:47
 Който участва в делото,знае кога е?!
 xa-xa-xa
 26.02.2012 - 21:31
 КОга е следващото дело, и защо другарите се погрижиха да бъде свалено от страницата на съда?
 Потърпевш
 26.02.2012 - 15:56
 Хайде стига сте писали ГЛУПОСТИ!Ставате смешни.Съсредоточете се върху делото на хората и ако някой знае нещо за него да напише.Няма нужда от изпускане на нерви и писане на безмислици.
 .
 24.02.2012 - 23:25
 Кълнеш и пожелаваш смърт??? Да знаеш ще те намеря да си поговорим:))
 откат
 24.02.2012 - 19:09
 Долният коментатор е на мръсник агент-провокатор на облажилите се от свинаровите мошеници!!!Умри!Просто не си от пострадалите!Млъкни и аут!!!
 .
 24.02.2012 - 17:19
 Е добре, след като директора е успокоил въпростните уволнени, и са ги уволнили, те тъпъпи ли? Или въпросния директор е по-силен от тях? Какво ви направи човека за да му повярвате? Смири ви? Примдума ви и вие му повярвахте??? Толкова сте слаби, съжалявам ви...И!!! Ферибота ще си тръгне по линията след ремонта, не му бери грижа:)))
 до 22.02.2012.18.31
 24.02.2012 - 08:00
 наистина си попанал случайно и много неща не ги знаеш.
 Прав си - много глупости!
 23.02.2012 - 20:37
 Прав си! Трудно е и да повярваш, че някой от съкратените ще се върже на приказките ти за " предоставената възможност" И да се върне обратно да ти вади заплатата. Особено глупаво звучат приказките за " добрата морска практика" , от някой, които се качил в един джип , но кораб е виждал само на картинка. И Гоце му казва какво да прави! Провокатор или не, ферибота закъса нали, май не става само с приказки за добра морска практика , и мениджмънт. Къде е оня послушко ( ДОНЧУ ) сега, които обясняваше как били паднали навлата , и не била важна техническата подръжка. Ти договори и 100 добри сделки и недей имай работеща техника... да те видя до къде ще я докараш. Що не извика сервиз на Суец, бе ДОнчо, да ти оправят ферибота, ами пращаш от България, май не бил мениджмънта най- важното ??? А ???
 додо "попаднал случайно"
 23.02.2012 - 13:18
 Причината ,за да няма протести е в мошеника бивш директор на БМФ,който непрекъснато успокояваше хората с писмени декларации от рода на " ние няма да ви предадем,работете си спокойно"и после внезапно им отряза главите!Хората вярваха и на синдикатите,които тайно ги предадоха,знаейки какво им се готви,смениха КТД,вместо да организират протести!Нещо повече,кр.вълчев си уреди да стане директор!!!Ето затова се водят делата!!!А ДОЛНИЯ коментар на "ясно"видец е очевидно на провокатор-агент на свинаровите и вълчо!!!
 .
 23.02.2012 - 10:26
 http://www.jobs.bg/f1359565
 ясно е
 23.02.2012 - 09:24
 много глупости и неверни неща,трудно е да го преглътнеш когато години си получавал облагички и ти ги спрат.действия на леличи и були и някой хитрец бульо, цоцал много някога и цоцането спряло.
 до попаднал "случаен"
 22.02.2012 - 22:50
 Вие вярвате ли си като пишете нещо? И в качеството си на какъв търсите сметка на съкратените? МНЕНИЕТО ВИ ЗВУЧИ В ТОН СЪС СТАТИЯТА - НАРОДНО ДЕЛО НАУЧИ ОТ АНОНИМНО ОБАЖДАНЕ ... Защо попаднахте "случайно " точно на тази статия? Наясно ли сте, че много хора бяха съкратени "от днес за днес"? Наясно ли сте, че ръководството предлагаше на вече съкратени служители, да се върнат отново, на същите позиции, при по лоши условия? И в крайна сметка в качеството си на какъв определяте, дали някой плаче или не? Всеки може да си напише мнението, ама май вие " случайните" сте пишман, че тук хората ви надумаха толкова работи, срещу които не можете да оборите и да кажете и един свестен аргумент. Какво са направили съкратените питате : ами плащали са си членския внос - ето това са направили. За много неща не сте в час - не само че не сте в час, ами хабер си нямате. Българите не стоят тихо и безропотно - знаете ли колко взема една частна фирма в сферата на кораборемонта за една диагностика, а за ремонта знаете ли колко взема? Хайде проверете преди да пишете. И попитайте дали работи "НОВИЯТ " отдел ТОФ - чух че нямало желаещи да ходят по корабите, ами искали да си стоят по кабинетите, и си изкарали бележки, че са болни та да не ги съкратят. За това чули ли сте ? Циганите не са оставени сами на себе си, както твърдите ( отново демонстрирате неинформираност) - ами ги издържат всички онези работещи, които всеки месец чинно си плащат данъците и осигуровките. За сметка на това циганите винаги имат права, но не и задължения. Протежета на същите онези комунистически лидери, които се опитвате да защивате и вие, и които с поставени лица доникъде няма да я докарат. Така че пробвайте пак ако искате, но с други аргументи. Това, че вие приемате коментарите като плач си е Ваш проблем, и начин по който вие гледате на света. А това, че хората си пътуват, а някои от тях имат и частни фирми изобщо не го споменахте :) Хубаво е, когато се говори с copy и paste, ама е хубаво и да се види факите какви са. А те са, че се опитаха да придумат съкратените да се върнат, при по - лоши условия, малко няма как да стане, освен ако не си някой взел - дал, или преди пенсия.
 солидарност
 22.02.2012 - 19:16
 Попитали един български синдикалист ,когато бил в чужбина на посещение:"Колко пъти си лежал в затвора?"Той се обидил и гордо отговорил:"Никога!"Те се изсмяли и му казали,че всиките им лидери са лежали минимум по два пъти за синдикална дейност!!!
 Попаднал случайно
 22.02.2012 - 18:31
 Попаднах съвсем случайно на тази статия за уволнените служители във Варна. Не мога да разбера защо плачат. Как са изявили своята позиция?Какво са направили за да защитят правата си? Наели са адвокат, от който като четох коментарите му ме побиха тръпки... Стачкували ли са? Обединили ли са се?Пратили ли са представител да защити правата им пред работодателя? Ами излезте навън с плакати и покажете, че не трябва да ви тъпчат! Затова държавата ни е в това състояние-всички си траят и всеки гледа себе си. Виждам от постовете, че сте много хора, ами съберете се и заявете позиция.Искайте това, което ви се полага. Вижте какво пишат комшийте ни за нас, и са много прави: Директна извадка от гръцкия вестник ''Симера'': ''Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на площадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма. И ние като гръцки граждани, свикнали да търсим и отстояваме правата си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда. Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави. В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем."
 инж.
 22.02.2012 - 13:19
 Е затова и проверяващите ще доят новите чорбаджии - точно защото да ремонтираш кораби е специфична работа. И не става само с ядене - трябва и акъл.
 Темида
 22.02.2012 - 12:25
 Нали видяхте каква е оценката на ЕС за съдебната система?!Чухте ли какво каза Уорлик,че в България има два вида правосъдие-едното е за богатите,другото е за бедните/съкратените/!Вече повече от три години се гаврят с хората!Смучат им парите!
 вест
 22.02.2012 - 12:02
 това е специфична работа, а не лаф коментар, както досега го правите. делата в съда не са лаф коментар.
 солидарност
 22.02.2012 - 10:24
 Форумът умишлено се пълни с провокаторски коментари за размиване на темата!Съсредоточете се към делото на тези смели и отрудени съкратени работници без компенсации,които бяха прецакани най-вече от корумпираните синдикати/профсъюзи на кр.вълчев основно и на и.велков,както и на свинаровите крадци и мошеници!Бой по провокаторите!!!
 xaxo до 21.02.2012 - 20:41
 21.02.2012 - 20:49
 Дръж си въшките за теб, аз ще пиша писмо напроверяващите в Испания, със сигурност ще одрусат с глоби следващия БМФ-ейшки кораб. Само стои и гледай. Ако не е Дон Педро, ще има други негови колеги! Ти рахат бъди, и давай оценки за себе си, я виж ферибота има проблеми, отиди да работищ, вместо да дрънкаш простотии. Мога да ти препоръчам от къде да си купиш ракия, кайсиева, , види се скучно ти е
 хахо до 20.02.2012 - 12:02
 21.02.2012 - 20:44
 Познавам двама човека, на които ръководството звъня по телефоните, и и предложи договор за назначение на същите длъжности, от които бяха уволнени. И следващия път, преди да визираш един или друг, провери какви оферти е дало ръководството на съкратените, и тогава се върни да пишеш. Не може на държавна служба да вземаш 1200 - 1300 лв, и да очакваш, че някой ще се върне 700-800 лв, нали ти става ясно, че няма как да стане, най - малкото звучи обидно. Ако не ти е ясно, толкова по - зле за теб. Хайде провери какви договори е предложило ръковдството , и пак ела да пишеш. И не за друго - ами някой можеш да го разбереш колко е сериозен, по парите които е готов да плати за една работа. А 700 лв взема една продавачка в Пикадили, ти да очакваш че някой, който е вземал 1300 лв. на държавна работа ще се съгласи на 7-00-800 лв не е нищо дурго освен простотия.
 до педро и хахо
 21.02.2012 - 20:41
 педро, някога бай ти е. каза,че на бодлива крава, господ рога не й дава. хахо, искаш парите, но те не ходят при бедняци, нали знаеш:пари при пари,въшки при въшки.разчитай на въшките, те са за теб.знай педро, че света знае,винаги знае, но си трае.света педро е насочен към парите, а към такива като нас са насочени въшките.
 хахаха
 21.02.2012 - 20:13
 Тя е смешна работа, претендираш с охрана и джипове - големия бизнесмен, а подменяш документи, за да не платиш обезщетения на обикновенни хора. Това показва, че си подставено лице, без абсолютно никаква грамотност за областта, за която си поставен. И не ти идва на ум, дори да се консултираш с хора, които разбират. Халал да са ти парите, ама с пищов да спиш вод възглавницата - мерси. Не ти ща парите, не ти ща нищото.
 Дон Педро Кастелонски
 21.02.2012 - 12:40
 Нямам търпение отново да гепам БМФ-ейшки кораб! Ще му напиша поне 40 забележки, 30 от които за ръжда. Чух, че другарите искали да минат тънко, и подменили КТД само и само да не платят обезщетения. Като е тъй където видя БМФ-ейшки кораб.... да не ви казвам какво ще стане. И на останалите си колеги - проверяващи ще кажа какво сте направили, целия свят да ви знае.
 до ох горките
 21.02.2012 - 08:04
 изтриванията са от 12-18.02.12,общо десет изтривания.
 успокоител
 20.02.2012 - 22:00
 Нито съм съкратен,нито съм без работа!Повече от 20 г.съм под чужд флаг,но съм солидарен със съкратените без компенсации!Повечето бяха добри работници!Кротке и истина,научете българската граматика!Петре!
 истина
 20.02.2012 - 21:07
 каквито съкратените, такъв и т.н. успокоител, неставащи за бмф и из- лишни.не ни пука за тези излишни, живели си славно преди.
 успокоител
 20.02.2012 - 15:27
 Кротке,пак си останала без мъж?!Напиши си телефона,моля!
 !
 20.02.2012 - 12:02
 Ох горките! Ама наистина ли вярвате,че на някой му пука за вас и какво пишите че чак да ви трие писаниците и да ви "следи здраво"???Защо ли си мисля че един и същи човечец си задава сам въпроси тука и си отговаря незнам.Визирам същия оня,дето използва думата "придумва/т"..
 кротка
 20.02.2012 - 08:24
 изтритото е по поръчка на съкратените, колкото и да не ни се струва, че е вярно това.до този извод стигнах след анализ на изтритите текстове.
 бдителен
 19.02.2012 - 18:42
 Вярно е,че се изтриват много важни и справедливи неща?!Кой ли?!
 съобщавам
 19.02.2012 - 15:03
 някой изтрива написаното,изтрива истината, общо десет неща са изтрити, кой ли го прави.
 ясно
 12.02.2012 - 16:21
 някой изтрива написаното, следи се здраво.
 Мен
 12.02.2012 - 13:56
 Я, не се били върнали! На първо четене ги преброих 7 човека, а вероятно са и повече...
 Дончу бейби
 10.02.2012 - 23:28
 Знам колко време е необходимо да се изгради такава структура и съм съгласен с теб за това. Но както казах това не е приоритет и не е такъв защото не носи приходи. Няма смисъл да държиш който и да е при условие,че не ти носи печалба. И това не е канцеларско мислене, а пазарно. Ако има работа за тези хора да ги вземеш веднага, че и на двойна заплата. Няма нормален пазарен механизъм да ги хвърли зад борда, това разбираш ли го?? Ако нещо носи приходи не можеш да се откажеш от него! Аз лично от пари не се отказвам... И кой е виновен за това? Стигаме до другият момент - мениджмънта на компанията, където е разковничето на проблема. Собственикът не знае за какво става въпрос - поредният му бизнес... Лицата, които е назначил за мениджъри са повече директори отколкото мениджъри на шипингова компания. Кой къде е бил директор преди това слабо ме интереува макар, че така си ги е избирал;))))) Сефте назначаване на директори;)) Вината на менигджмънта - личи си в действията им. Плуват по течението на директорщината... в детайли няма да влизам. Нека се чувстват добре до момента когато Домусчиев се усети и започне да ги сменя един по един на определен период без причина (директорите). За Домусчиев причината ще бъде, че не му е достатъчно това, което му дават (и с право!) и ще иска още, а не само директори (както е в момента). Между другото така бих ги строил, че и на Домуса ще му хареса;))) Хахахах А за това, което говориш се изисква далновидно мислене и политика, нещо за което БМФ като компания има да си мечтае дълги напред години, щото се изгражда, а не придобива;) Със здраве;)
 
 10.02.2012 - 22:55
 Добре , всеки си знае неговото... Знаеш ли колко време отнема да се изгради една стрктура за кораборемонт, с всички необходими направления и отрасли? И какво казваш - не било изгодно? САМО защото не знаеш как да го стопанисваш, не значи че структурата е губеща. НЯМА В СВЕТА компания, която да има 85 кораба и да е губеща. Никой не се усети да запази структурите, и да оправи заплатите на хората - и да ги ползва дори и за чужди кораби, а не само за собствени. За това трябва мислене, трябва да оцениш потенциала на хората. А ти ги получаваш наготово и единственото което можеш е да ги пращаш у дома. Трябва да си попрочел едно две неща, да си минал от различни длъжности, да си се поизцапал няколко пъти на кораба... Ама не когато кораба пътува а ти се возиш, а когато е на ремонт. И няма кухня, отопление, вентилация, и всякакви други удобства, които ги има докато е на ход. Да отидеш на ремонт, да бачкаш цял ден , и да нямаш вечерта къде да се измиеш защото няма вода на кораба. Ето такъв трябва да си бил, за да ти е ясно как функционира една структура. И от къде ще дойдат навлата , ако корабите ти не са в ред, би ли ми обяснил? Колкото до специалистите - има много. Но знаеш ли че един сервизен инженер колко взема? Ставките започват от 80 и стигат до 200 евро/час. Много канцеларски мислиш , Дончо и ще ти кажа защо - Няма значение колко важна сделка си сключил, ако кораба ти не е в ред, и не си в състояние да закараш товара навреме, нищо няма да спечелиш, ами и вътре ще влезеш. Следващият път когато си наемеш специалисти от вън, и ти представят цената на техния труд, пак ще говорим. Защо ферибота стои на суец, заради калпав мениджмънт, или защото е повреден??? Хайде да обясниш като знаеш кое е най - важното? Защо проблемите започнаха от неговото тръгване, нали мениджмънта е най важен? Единствената промяна която аз виждам за тези 4 години - е че работното време вече не е от 8 до 17 ч. а от 9 до 18, това е единсвеното по западен образец.
 Дончу бейби
 10.02.2012 - 22:23
 Има неща, които са се променили и трябва да им се обърне внимание, а не да се правим, че не съществуват. Бившето държавно БМФ ( и единствена морска фирма, параходство и т.н. в НРБ) правеше всичко: от мениджмънта на корабите, агентирането, поддръжката на техн. част и т.н. Това всичкото, защото никой друг не можеше да има. Ситуацията е различна от 25 години насам. Една фирма корабособственик не може да се занимава с всичко необходимо за собственият й флот, най-малкото защото е неизгодно т.е. не може през цялото време да осигуряваш работа на персонала си ако нямаш външни поръчки. Външните поръчки зависят от адекватното ти поведение на пазара, защото дори и да си БМФ, ако не предложиш пазарна цена или оферта поръчката няма да дойде при теб. Ето на това господата от БМФ имат да се учат още много, много , много! ;)) Така, че безкрайните технически поддръжки не са толкова необходими и хората, които преди са ги изпълнявали работейки към БМФ не са толкова незаменими. Важното е откъде идват парите т.е. навлата. Преди се даваха кораби на тайм чартър на който трябва. Факт е, че тази практика е преустановена тъй като това е най-важното (подчертавам) звено за всяка една шипингова компания. Техническа подръжка, специалиасти и т.н. винаги ще се намерят дори и ако трябва да си ги наемеш извън България. Не се заблуждавайте кое е най-важното, а то е откъде идват парите и кой ги договаря. Това е приоритет и БМФ си следва интереса. Другото е маловажно.
 До:другото ми АЗ - Тенчо
 10.02.2012 - 22:04
 тенчо 09.02.2012 - 09:32 - нали се разбрахме да не излизаме от темата,делото на съкратените. Не ми е приятно да чета мнения, написани от мое, които не съм написал, бъдете малко керектни!...винаги си пиша името с главна буква, държа на него! Това говори много лошо за вас...
 не издържащ
 10.02.2012 - 21:50
 Какво ще кажите за счетоводителите в сградата на Приморски??? Нима тези женици, чиято задачка е да следят номерцата на 20 годишните контейнерчетата за съхраняване на документи и номерцата на гърба на старите часовници от коя стая в коя се местят са по-важни от съкратените инженери специалисти? И чиято заплата доближа тази на инженерите все още се изплаща? При това на хора дори без висше образование??? СРАМ! 50 п..ки + 2-ма гея счетоводство! Евала... Егати корабната фирма честно...
 Ех дончо....пак не си разбрал
 10.02.2012 - 21:13
 А да си го кажем в очи, както казваш ... Да беше казал първо : Колко от сегашните хора в БМФ са случайни, както твърдиш? Да беше казал : Защо ръководството се опита да придума част от съкратените да се върнат? Защо ореваха орталъка колко скъпо им вземали частните фирми ? Изгониха си хората и изведнъж опааа - една камара заплатаджии ама май няма кой да иде на кораба и да свърши работата. Да, безработица голяма , а хора за кораба няма , как стана така бре Дончо? Ама кораба не е котлон да го оправиш само с клещи и отверка, Дончо. Трябват по специални знания, Дончо, трябва и документация. Трябва и някой грамотен, който може да прочете всичката тази документация. След като я прочете трябва и да я разбере, Дончо. И като го разбере, да може и да го направи. Само че това нещо Дончо струва пари, и то много пари Дончо! Затова цената за диагностика на една система на една частна фирма, е колкото заплатата на съкратен инженер. За ремонта да не ти приказвам. Ако искаш ще ти дам цяла ценова листа. И пак да си ги говорим нещата в очите, както казваш. Защото освен администрация, имаше и 450 човека в кораборемонта, които вадеха заплатите на всички останали. Наясно ли си, че хората си плащаха чл. внос насила - дали си индивидуално присъединен, или в профсъюз няма значение, иначе нямаш договор. И следващия път преди да пишеш простотии отиди до офертен отдел, да видиш примерно колко струва диагностиката и ремонта на дадена система през 2008 г. и през 2011 година. И пак ела да говорим. И както казваш сам - мозък трябва, не само да плюскаш и да пишеш простотии, които си заучил от някъде!
 Дончу бейби
 10.02.2012 - 14:47
 Разбирам, че си чешите езиците, нямам нищо против;) Но да си кажем "право куме в очи";)Всички, които са работили в БМФ бяха на някой я роднина, я познат, я любовница и т.н. т.е случайни хора нямаше. И като такива се надяваха, че всеки ще бъде спасен от този, който го е вкарал в системата. Големите си заминаха един по един, а малките започнаха да си мислят, че като няма кой да ги защитава вече са големи професиналисти и без тях не може. И ореваха орталъка - колко сме велики! Имало е професиналисти, не отричам, но 95% от администрацията бяха маймуни на клона... И един по един усулсикиджиите съкратени;)) Да бяхте направили една стачка като хората, да окупирате сградата, да извадите лозунги и т.н. да се види, че ви боли нещо, че ви вземат нещо... ама не, аз ще се оправя както мога, пък другите да му мислят. Хич не се оправдавайте със синдикатите. Само малоумни могат да вярват на синдикални лидери, които са в борда на директорите. Къде сте виждали такова нещо? Това пък е такъв смях, че си заслужава да влезе в учебник по "Мениджмънт и елементарно прецакване на персонала". Метафорично казано ... на митрополит Кирил дето се вози в Линкълна вяра да нямаш, пък и той ченге излезе. Не знам за синдикалните какво остава. Ама мозък трябва, не става само с пиене! Има една поговорка, която гласи, че всеки народ (в нашият случай бившите БМФ кадри) си заслужава съдбата. Така, че пийте една студена вода и започвайте да се замивате с нещо, което е креативно, че да се види колко сте кадърни и добри, пък БМФ-то е вече частна фирма в истинския смисъл на думата и хората ще си правят сметката за всяко нещо по-най-добрият начин. Да, не, това е;)
 до Дончо от нов синди
 10.02.2012 - 13:43
 Дончо,нали затова става въпрос!Хората бяха предадени от корумпираните Моряшки синдикат/кр.вълчев, най-вече и Моряшки профсъюз/и.велков!Също и хр.донев-екс директора!Излъгаха ги,че няма да има съкращения,затова нямаше протести и стачки!Нали затова са тези синдикати/прфсъюзи!Те и сега са предатели и на делата заявяват,че никой не заслужава компенсации/над 3000 човека/!
 дончооооу
 10.02.2012 - 11:24
 И колкото и снимки да си направят и колкото приказки за добрата морска практика да изприказват,никой не иска да бачка без пари - това е истината. / Не съкратиха хората един по един, а на цели групи. Това първо. Второ - има една група, която ръководството се опита да върне, ама хората се качиха да пътуват и НИКОЙ не се нави да се върне. Като изключим двама, които имат частна фирма. С това наясно ли си? Трето - какво стана с "новия" отдел ТОФ - работи ли? Разправят, че нямало кой да бачка :).Ти дончоооу наясно ли си с тези неща? И защо свалиха делото от страницата на съда, от какво се крият ?
 до дончу бей
 10.02.2012 - 09:27
 най-после някой каза правилно нещата,всичко е качулка след дъжд.
 Дончу бейби
 09.02.2012 - 20:12
 Каквото и да пишете, след дъжд качулка. Да сте стачкували, да сте се защитили. Всеки се спасяваше поединично и затова ви съкратиха един по един. За в бъдеще да сте наясно:)
 суец
 09.02.2012 - 19:56
 тук се коментира дело,а не суец, като се интересуваш,тръгвай за там.
 
 09.02.2012 - 16:07
 А разбрахме ли защо кораба стои на суец ?
 тенчо
 09.02.2012 - 09:32
 нали се разбрахме да не излизаме от темата,делото на съкратените.
 знаем го това започва...
 08.02.2012 - 21:47
 Потърпи малко, ще пътува когато тръгне от Суец, и когато митко стоянов го ремонтира и преустори. Така че по - полека с големите приказки.
 ферибоот
 08.02.2012 - 12:06
 започва да пътува варна-кавказ
 хахо
 08.02.2012 - 11:30
 Остави Тенчо, ти кажи с ферибота какво е положението!
 до тенчо
 08.02.2012 - 05:15
 тенчо, обади се,постави ги на мястото всичките,хайде.
 до другарите!
 07.02.2012 - 20:56
 Прави впечатление, че делото е свалено от страницата на съда, някой са си платили където трябва. То още от интервюто личи - на втора инстанция щяло да възтържествува правдата. Значи някой облича един костюм, протеже на Гоце, и определя кое е право и кое не! Ама защо така новия им ферибот още стои на Суец? Хайде да видим сега как ще им помогнат приказаките за добрата морска практика. как нямаше кой да им обясни, че докато не се научат да плащат на хората, никой няма да им бачка без пари. АРАБИТЕ СИГУРНО КУРБАН СА ВДИГНАЛИ, СЛЕД КАТО ФЕРИБОТА Е ТРЪГНАЛ.
 бдителен
 07.02.2012 - 19:42
 Провокаторите пак разсейват темата!Идиоти мръсни!
 ___
 07.02.2012 - 18:35
 ... и сега да дойде Танчо да ви разхвърли на инжИнери и ИнжЕнери всичките...
 хахо до съвет
 07.02.2012 - 10:54
 Ако беше такъв за какъвто се представяш щеше да знаеш, че се пише инжЕнер! Ако наистина по една случайност си минал между капките и си такъв, който те е учил да ти върне парите! Титлата си нне можеш да напишеш без грешка, а си тръгнал съвети да даваш.
 съвет
 07.02.2012 - 04:19
 от пиещи хора само просташки съвети можещ да получиш, нямам нужда от твоите съвети, давай ги на пияниците, нали все за пиене пишеш, може да ги дадеш и на Тенчо.Аз никога не пия алкохоли като инжинер нямам пропуски в работата,с клюки не се занимавам.
 до ферибот
 07.02.2012 - 00:42
 Ти защо реши реши, че искам да се качвам където и да е? Пия си червено винце,с червено мезенце - работата е код червено! А ти ще ме пращаш на ферибота, хайде няма нужда! Искаш ли да ти дам ценен съвет?
 ферибоот
 06.02.2012 - 21:35
 ще стои колкото си иска, а ти ще се чудиш защо стои,но на него няма никой няма да те качи. дай думата на Тенчо, той да коментира.
 до 04.02.2012 - 10:21
 06.02.2012 - 21:22
 Хайде като си много запознат и като имаш много акъл кажи защо БМФ-ейшкия ферибот стои още на СУЕЦ? Оказва се твоето е май тъпчене на едно място, и дърдорене на празни приказки.
 до 04.02.2012 - 10:21
 05.02.2012 - 18:05
 Да си пиеш редовно хапчетата!
 браво
 05.02.2012 - 14:55
 сети се Мара-Тенчо да се издокара.
 анто
 04.02.2012 - 18:29
 Тенчо,поздравления!Интелигентен си!!!
 хахаха
 04.02.2012 - 16:24
 Никого не си обидил Тенчо, те си знаят кои са всички онези, за които са написани нещата.
 Teнчо
 04.02.2012 - 11:55
 Искам да се извиня,ако съм обидил някой лично. Не това имах за цел, темата тук е за съкратените служители и развоя на делото им и нека да остане за тях. Няма да коментирам повече нищо!
 хаха ха ха
 04.02.2012 - 10:21
 тъпчене на едно място, преценки не необходими никому,даване на акъл от нямащите такъв,искане на незаслуженото, търсене на нямящото го,повлече- ни от хитър подлизурко,сказки от миналото на крадящите,запълване на излишното време, глупав опит за известност,рев по някогашна радост, празно бръщолеене, глупаво самочувствие, липса на знания, спомен по нишо неправенето.
 хахаха
 03.02.2012 - 20:36
 Всички, които твърдите че БМФ-то върви напред с китайските кораби - защо джиповете спрени пред БМФ-то не са китайски??? Само на този въпрос ми отговорете, ако изобщо имате какво да кажете!
 хахаха :)
 03.02.2012 - 16:56
 Всеки си мисли, че това него не го касае, както някой тук тръгнал да оправдава роднинските назначения, и да смята че е нормално, когато някой си назначил негови хора. Защо като си имаш твои хора викаш съкратените по телефона, айде бе, нали ги съкрати, затова ли ги тъсриш след това? Къде са ти хората ? Само че вместо да плюскаш и да говориш глупости , на кораба като има проблем, трябва някой, който разбира и е технически грамотен,не става само с директори и мениджъри. Нормално било да назначиш свои хора, хайде като са твои хората, отиди с тях и го направи. А не да мислиш как да придумаш някой да ти бачка без пари, и да дрънкаш кой колко скъпо вземал. Това да опреш до няколко евро /ден заплащане на единици служители, значи си МНОГО АМА МНОГО ЗАКЪСАЛ. И някой тръгнал да обяснява как компанията вървяла напред. Лично аз единствената промяна която виждам е, че вече работното време не е от 8 до 17, а от 9 до 18ч. С това се изчерпва западния модел на работа!
 солидарност
 03.02.2012 - 11:29
 На тези,които злорадстват за съкратените брегови работници,мога само да им кажа,че съкратиха и над 3000 моряци от всички категории!Това успокоява ли ви?!Безсрамни провокатори!Не виждате ли,че ви настройват и избиват един по един като мухи!Нужна е поне малко СОЛИДАРНОСТ!
 ясно ли е ?
 03.02.2012 - 11:21
 Малка подробност - онези на корабите се возеха, и като дойдат корабите във Варна трябваше бригадите от октоф да ги ремонтират. Защото някой цял рейс си е дърпал ластика. Хайде сега да видим колко напред ще отиде компанията с китайските боклуци, с които се набълбучи.
 всичко е ясно
 03.02.2012 - 04:01
 хубаво е казано по-долу за булите и лелите.съкратиха тези, които по по- ловин ден си приказваха на работа клюки, а от корабите им вадеха зала- тите и назначените от старите директори без особено ценна квалификация, заминаването им от администрацията беше добро дело.
 късно е либе за китка
 02.02.2012 - 23:48
 Даже и ви се присмива... защото по най-глупав начин някой влиза да обяснява как компанията върви напред, каква била морската практика. Ти си изтърви обучените хора, после се чуди как и с какви оферти да ги викаш, и накрая когато ти посочат как и защо не върви напред, влиза някой и повтаря едно и също. Късно е либе за китка.
 до нов синди
 02.02.2012 - 21:58
 голяма работа, че някой плаче, да си плаче,това ще им остане.
 
 02.02.2012 - 18:24
 Дано всички юристи, които са приспали съвестта си, децата им и внуците им цял живот да ходят в памперси!Те си знаят кои са :)
 Тенчо
 02.02.2012 - 17:32
 Когато нещо не се оправя с пари, се оправя с много пари :)
 другия
 02.02.2012 - 11:19
 Явно другарите са се погрижили делото да бъде свалено от страницата на съда, при все че е от такъв обществен интерес.
 Украинци вкараха шест гола на Лудогорец
 02.02.2012 - 00:13
 http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2726708 - ето това е!
 писна ми
 01.02.2012 - 22:40
 Провокаторите,четете всички коментари,за да не пишете простотии!Хората ви казаха всичко!Няма да повтарят за малоумници като вас!Свинаровите харчат пари за всичко друго,само не и за работещите в БМФ,както и за съкратените!Плащат на футболистите луди пари!Препраха комунистическите пари,изнесени 1989 г. и толкова!
 инж.
 01.02.2012 - 20:50
 Със сигурност ръководството само се излага с това намаление на парите на тези хора - говоря ти за командировки и за извънреден труд, няма значение дали са 10 или 3-ма човека. Плащането на извънреден труд спря още през 2008 година. ДЕСЕТ човека, толкова ли е зле БМФ-то та е опряло до тях, СРАМОТА Е!!! Няма как някой да ме убеди, че тази компания върви напред, след като не са в състояние да платят труда на хората, и някой седнал да ми приказва как се работело по западен образец. Просто е смешно при това положение да обяснява някой, че така се върви напред - като се прецакват хората.
 антим
 01.02.2012 - 18:47
 Не знаете ли,че сегашния изпълнителен директор се нарича Йонков,но не Барбата/лека му пръст/, нито неговия син!Бяха двама, съвместно с Хр.Донев!След уволнението му остана само Йонков-пълен лаик!А може би има промяна?!Пишете!
 Тенчо
 01.02.2012 - 16:17
 Ни най-малко искам да споря. Ами нормално според мен е ако станиш примерно там някакъв директор да си избереш екип с който да работиш. Ако познаваш образовани, грамотни и технически можещи хора да им предложиш да работите заедно.друг е въпроса че първо са били съкратени тези видимо ваши колеги и сега няма кой там да им работи на шефовете-проблема е абсолютно техен. Щом са можещи тези хора ще си намерят или вече са си намерили работа, както казваш на някои дори са им изписали веждите..и пак си мисля, че корабна фирма не е само специалисти инженери на заплата, ходещи на корабите без пари, ами и много друг персонал, отговарящ за нормалната експлоатация на един кораб.Като са си решили така-да си плащат на чуждите фирми! И пак ти казвам,че си прав! И ме съмнява ръководството да е допряло до парите на тези десет ли там човека,просто е било кофти мениджмънт и неразбиране, ама те си знаят!
 до Тенчо
 01.02.2012 - 15:22
 Добре Тенчо, няма да споря с теб. Ако ти приемаш за нормално назначението на свои хора си е твое мнение. Познавам всички онези, които бяха инженери, които сега са до един по корабите, с изключение на двама , които имат фирма. Ръководството дори не си дава сметка каква услуга им направиха - защото заплатите им на тези хора бяха по 800 лв, и ги съкратиха. ХАйде да си говорим реални неща - Колко напред дръпна бмф-то без тях? Коя частна фирма ще ремонтира кораб за 800 лв на месец, защото такива им бяха заплатите? Един ел механик в момента получава не по - малко от 3500 $, и затова ти казвам че вместо да им извадят очите, им изписаха вежди с тези съкращения. Другото нещо - на онези инженери , които останаха на работа защо им бяха намалени командировките от 75 евро /ден на 35евро/ден? С какво труда на тези хора е по - малко ценен след като се е сменило ръководството? Работата на инженера е много специфична, а ти му посягаш на парите,спираш му извънредния труд, който така или иначе се полага. И това подценяване на труда на хората е обида за тях, разбираш ли ме за какво говоря. Това не е котлон да хванеш ел.техник от улицата да ти го оправи, кораба е специфично съоръжение, и там минават поне 5-6 години докато човек започне ЩО ГОДЕ да разбира за какво иде реч. Не виждам как това може да е предимство за компанията, и след като ръководството е опряло до парите на тези 9-10 човека, значи работата е много зле, и цялата компания си отива. И затова ти казвам, че няма значение кой е директора, когато има проблем и 20 директора да се съберат полза няма- трябват образовани,грамотни, и технически можещи хора.
 Тенчо
 01.02.2012 - 14:50
 Да,напълно съм съгласен с теб.Имаше специалисти инженери дето си бачкаха хората.Сега незнам дали има роднински назначения, вероятно новите босове са си назначили техни хора, нормално-няма начин. Хора, които работят там обаче са на обратно на твоето мнение че БМФ си отива.Дори напротив!
 до Тенчо
 01.02.2012 - 13:53
 Да де, ама освен лели и були в администрацията, имаше и хора, работещи по корабите, които вадеха заплатите на всички онези, които спяха по кабинетите си, нали се сещаш ? Сега няма ли роднински назначения, хайде провери преди да пишеш. По отношение на директора - Който и да е нов директор БМФто си отива. С китайски боклуци работа няма да стане, от сега ти го казвам. Мило и драго ще дават хората на Гоце за нарязаните "двайсе и петаци" , ама ще мине време докато го разберат.
 Тенчо
 01.02.2012 - 11:51
 Абе кажете кой ще бъде новия генерален директор на БМФ! Съжалявам за съкратените по този начин служители в администрацията, ама наистина трябваше малко чистка, щото много леля и рода имаше там да си клатят краката по цял ден...Та кой ще е новия генерален директор???
 до 01.02.2012 - 06:14
 01.02.2012 - 11:51
 А ти знаеш ли че преди т.нар "спасяване" БМФ беше най- големия вносител на данъци върху печалбата в НАП ? Затова ли търсеха съкратените "НЕПОТРЕБНИ" по телефона, защото "се работи по западно" ? Затова ш Защото имаха обучени хора , и ги прагтиха у дома. Същите хора сега пътуват като ел.механици и ви гледат сеира. Ще ви видим докъде ще я докарате с китайските боклуци.
 нов синди
 01.02.2012 - 11:44
 До долният коментатор:Петре,най-лесно е да закриеш танкерно плаване + химикаловози,контейнерен сервиз,ОКТОФ и други!По-трудно е да ги създадеш!Лесно е да съкратиш над 3000 човека и след това да търсиш да назначиш!Най-лесно се експлоатира като отдаваш на тайм чартер!Също и най-лесно се краде!Но тук става въпрос за съкратени,за човешки съдби,за плащане на компенсации,за суспендиране на КТД,за продажни синдикати,за некадърни собственици,за подкупни съдии от окръжен съд,купени медии и за какво ли не още?!Престани с провокациите-цяла нощ не си спал!
 до нов синди
 01.02.2012 - 06:14
 наречената от теб дива приватизация спаси бмф, преди това от 1990 г. го крадяха и не купуваха нови кораби, за кражбите чети в.томова и к.бонев,само надуваха с непотребни за работа,които приватизацията прогони, сега се купуват нови кораби, концесия на бургас се направи. ако не беше приватизацията преди 3 години щеше да се стигне до пълен упадък към 2015 г.сега се работи по западно, а не по комунистически успех на на чинанията след 2008г.
 до питащ
 01.02.2012 - 04:28
 хахо е в течение на питането, той всичко знае
 питащ
 01.02.2012 - 00:23
 Някой знае ли какво става с делото във Върховния съд?!
 господ да ни е на помощ
 23.01.2012 - 23:19
 Просто се наслаждавайте на горните две мутри,убийци на морячеството в БМФ и самото БМФ!Може ли за един контракт да уволниш трима капитани,за нормални действия?!
 инж.
 22.01.2012 - 20:14
 Да, водят битка, защото не са платени послушковци. Как очакваш някой да скочи срещу онзи, който му плаща заплата и го е взел в директорския борд. Идва видов ден!
 нов синди
 22.01.2012 - 13:53
 Погледнете каква битка водят синдикатите на БДЖ,миньорите и т.н. и как си постигат успехите,за разлика от предателските синдикати на БМФ,кр.вълчев най-вече и и.велков-над 3000 съкратени и дива приватизация на комунистите Гоце и Зайко!!!
 като е чешене на езици, ти какво правиш тук ?
 13.01.2012 - 23:21
 Какво казваш - не си спомнят? Спомнят си , спомнят си , и още как. Спомнят си особено тогава когато дойде време да плащат на частните фирми. И когато за диагностика частниците ги доят по 5-600 до 1000 лв. За диагностика! Продадоха корабите, защото не могат да се оправят с тях, а хората в нормалните страни ги купуват и ги карат. За това защо не пишеш?
 до морскиf
 13.01.2012 - 20:53
 цялата работа във всичкото тук писане е чешене на езици, а короборемонта и безхахо върви, за хахо никой не си спомня.
 морски
 13.01.2012 - 17:08
 Хахо не хленчи, ами ви се присмива! Защото някой си няма друга работа взел да му се обяснява като ученичка... ама то винаги имало кой да работи... , ами като има хора си ги намери и не се обяснявай за едно или за друго тук като първокласник. / Когато влязоха в БМФ имаше ли ръковдството обучени и квалифицирани хора под ръка - имаше. Изгони ли ги - изгони ги. Недоволства ли след като ги изгони срещу цените на частните фирми - недоволства. И кое от написаното от хахо не е вярно? Май е трудно да паднеш на гърба си, когато сам не можеш да си направиш сметката
 хахо до 11.01.2012 - 15:54
 11.01.2012 - 16:22
 Много малко , гледай себе си. Искаш ли да ти кажа в сферата на кораборемонта коя фирма колко взема за диагностика, а за ремонта да не говорим, пак ще ви се види скъпо. И да ти кажа кое е най - лошото , че нямате кой знае какъв избор.
 синдикален
 11.01.2012 - 16:16
 Сега ще видите ,като започнат съкращенията в Пощите,какви компенсации ще предложат!?Само в БМФ-геноцид! Също така на съкратени две години преди пенсия ще се плащат и двете години на съкратените!
 до хахо
 11.01.2012 - 15:54
 много хленчене,но зо нищо ленчеле
 социалния президент
 11.01.2012 - 14:24
 Да, всичко което си написал е вярно, ама нали ти става ясно, че на прокурори и съдии и им е платено за да отсъдят такова решение. Идват другарите, КТД не им изнася, и го подменят. Виж самото интервю - на втората инстанция ще победим ( ще платим където трябва ) , и въпроса е приключен. Дори и делото е свалено от страницата на съда, при все че е от такъв обществен интерес. Синдикатите и те послушковци... После нали ти става ясно, че затова на синдиКАЛНИТЕ лидери са им обещани позиции в директорския борд,защото се подписват под каквото им поднесат.
 справедлив съд
 11.01.2012 - 13:21
 Вижте отново синдикатите как защитават интересите на работниците от миньорското съсловие?!Всички защитават-и при БДЖ,и при Кремиковци,и при миньори!Само в БМФ предателските синдикати се съюзиха с работодателите-крадци,Свинаровите протежета на Гоце и Станишев!Няма други подобни!!!
 хахо
 10.01.2012 - 20:13
 Да те светна на една идея, за да не злобееш повече. КОгато е трябвало съм гледал себе си - вместо да бачкам за този или онзи, и да им нося вода,и да плащам осигуровки с които да хранят циганорите в държавата, аз съм си събирал парите, и съм си купил имоти, които давам под наем. Пак те питам - искаш ли телефони, на хора, които разбират от кораборемонт :) , какво дремеш тука по ракиено време :)
 до хахо
 10.01.2012 - 19:48
 гледай себе си, а за гоце не мисли,разликата между теб и него е в огром- на величина, не мисли и за богатите,те нямат и на представа за тебе, а за бачкане винаги е имало хора и ше има,а и за плаче-като теб ще има,но кервана ли върви,а кучетата, като нямат друга работа-си лаят,лай си-то- ва ще ти остане, запълвай си времето и беднотията, трябва да има и такива като теб-за сравнение на богатите.
 хахо
 10.01.2012 - 17:34
 Късно е либе за китка - за белославския ферибот парите са спрени, държавата ви затвори кранчето.Ама сега а да видим какви неща няма да работят на купения от арабите ферибот... Искаш ли да ти дам телефони на фирми за кораборемонт, или ще викаш Гоце да го ремонтира??? И защо реши да ме каниш, аз имоти имам под наем, мене не ме мисли, бери грижа за себе си, и гледай ти да не гладуваш.
 до хахо
 10.01.2012 - 15:47
 поканен си на ферибота да бачкаш, фирма Белфери-Белосав, тръгвай веднага
 xaxo
 09.01.2012 - 23:50
 Сега да видим като дойде ферибота в България, на какво прилича, да дадат на гоце едни сини ританки, и да ходи да го ремонтира,тъкмо мандата му свършва. Защото другарите си изгониха хората, които разбират от кораборемонт.
 скучен
 08.01.2012 - 14:05
 цялата тук работа е фъс работа, вятър работа
 психоа
 06.01.2012 - 23:04
 Колкото и милиони да имат другарите , които са протежета на Гоце, ковчезите джобове нямат. Идваме голи, и си отиваме голи. Това първо. Второ - същите другари, никога няма да имат едно друго нещо - професионализъм и грамотност. И тази злъч, с която съкратиха служителите, един ден ще им се върне на тях.Част от тях бяха хора професионалисти, с толкова години стаж по корабите, с изградени отдели с документация,а да не говорим , че в света сервизната дейност е сред най - скъпо платените професии в света.... но и това нямаше кой да го обясни на другарите.
 подозиращ
 06.01.2012 - 22:27
 Сега ще видите как " справедливият" съд ще компенсира посланиците-доносници ,когато им бъде прекратен мандата от новият президент Р.Плевенлиев?!!!Тогава ще сравнявате?!!!
 инж.
 06.01.2012 - 20:26
 Искрено желая фалит на другарите, които са в ръковдството на БМФ. Когато ИНЖЕНЕРИ работиха за 800 лв. , на другарите им се видя скъпо. Хайде сега обуйте ританките, извикайте Гоце, и отидете да ремонтирате ферибота. Защото не може да ти да решаваш съдбите на хората, и в един момент да се чудиш кого да придумаш да работи без пари. Познавам двама човека, на които ръководството е предлагало позиции, защо бе, нали ги съкратихте тези хора, кое ви накара да мислите, че същите хора ще се върнат обратно??? Хайде като има директори, които да вземат по няколко хиляди лв заплати, отиди на кораба и го направи, хайде да те видя колко разбираш.
 хахо
 05.01.2012 - 23:47
 Радостинче,рожбо, по - добре се научете да плащате на образованите и грамотни хора, та да има кой да ви вади и вашите заплати. Новите дела не знам кога ще свършат, ама знам, че вече другарите берат ядове с новата покупка. МОга да ти дам телефоните на частни фирми, занимаващи се с кораборемонт, че ще има нужда като дойде ферибота у бугарско
 радостина
 05.01.2012 - 19:35
 хахо се появи с нови новини, браво, юнак си хахо, хала си.Как вървят новите дела, кога ще свършат
 хахо
 05.01.2012 - 19:07
 Да, работниците на БДЖ и Кремиковци спечелиха, но там съдиите са съдили според закона и според правата на работещите. Хайде сега да ги видя с новите китайци до къде ще я докарат,както и с ферибота от арабите, който започна с проблеми още от тръгването си. Сигурно едва са дочакали да приберат въжетата, и на брега вече са празнували че са се отървали от такова бреме. Хайде да видя тук другарите какво ще правят, като дойде в България. Може пък да викнат Гоце, да му дадат един гащеризон и да го пратят да го ремонтира. Докато другарите не разберат че на образовани и грамотни хора се заплаща по съответния начин,нещата им няма да вървят.
 справедлив съд
 05.01.2012 - 00:16
 Кураж на съкратените от БМФ!!!Вижте как спечелиха работниците от фалиралото"Кремиковци",също и от почти фалиралото БДЖ!!!
 нов синди
 02.01.2012 - 15:15
 До последния коментар:"Петре,ами ти как попадна в БМФ-то?!Разберете ,че става въпрос за предателите синдикати,които суспендираха клаузи от КТД в услуга на Свинаровите крадци и в техен интерес,но не и в интерес на съкратените,т.е. без компенсации!Освен това в БМФ работеха брегови работници от ОКТОФ/200 във Варна и 100 в Бургас/,радиостанции-над 100 човека!И какво остава в администрацията-по-малко от 200 човека,в голямата си част мениджъри,счетоводство,без което не може и някои и други ,които бяха съкратени,като ревизори,прехрана,топлотехника,икономисти/пост фикчър/ и други от по няколко човека във всеки отдел.Хора с над 15 г.трудов стаж!Вижте в тотално фалиралото БДЖ как дадоха по 6 заплати на съкратените за компенсации и по 12 месеца на борсата със заплащане 60% от последната заплата?!Замълчете вече ,бе гадни провокатори!Не ви пожелавам нищо добро за Новата година"
 до синди
 02.01.2012 - 11:23
 в другите държави в параходстата икономистите са завършили специалност икономика на водния транспорт, а у нас не е така.тук един ги отбираше по балчишки,другаде те изпълняват и длъжностите по фрахтоване във видовете плавани, а не се прави това от капитани.в администрацията се стигна до там да станат повече от 600, голяма част назначени с връзки, но без каквито и да е качества и така частника не мошеше да работи.
 дядо Мраз
 01.01.2012 - 13:25
 Честита Нова 2012 Година на всички съкратени от БМФ!Дано донесе повече справедливост от Българския съд!Успех,здраве и повече щастие!Милите ми!
 амин
 25.12.2011 - 13:11
 Честито Рождество Христово на всички съкратени от БМФ!Нека Господ ви помага и дано спечелите следващото дело срещу крадеца и корумпираният производител и търговец на синтетична дрога "собственик" Домусчиев?!Дано му приседнат откраднатите от народа милиони!!!Нищо добро не желая и на корумпираният псевдосиндикалист кр.вълчев!!!
 ДО МАТЕЯ
 22.12.2011 - 17:51
 СЪДИЯ СЪВЕСТ ИМА ЛИ,ТЕ ОТДАВНЯ Я ЗАГУБИХА, ОСОБЕНОТО Е ЧЕ ЧАСТ ОТ ТЯХ СА С НЕКАЧЕСТВЕНО ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ-ПУЦОВЕТЕ ПО ПРАВО.СЪЩОТО Е И ЗА ПРОКУРОРИТЕ.ФРАНЦИЯ ДОБРЕ ОПИСВА ПРАВОСЪДИЕТО НИ-БОРИЛСКИ.БОГ НЕ МОЖЕ И ТОЙ ДА НИ ОПРАВИ ПРАВНАТА СИСТЕМА.
 до 19.12.2011 - 04:43
 19.12.2011 - 14:14
 Това, че акъла ти е толкова и така приемаш нещата никой не ти е виновен! A кой какво е заслужил по - добре гледай себе си...
 до хахо
 19.12.2011 - 04:43
 реване без полза, искане на незаслуженото.
 ОТ МАТЕЯ СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ
 18.12.2011 - 19:42
 [19:24] и още ви казвам: по-лесно е камила да мине през иглени уши, нежели богат да влезе в царството Божие. Съдиите да кажат срещу колко приспаха съвестта си, и се подиграха с труда на хората. Дано същото правосъдие ги застигнене някой ден и тях.
 versus
 18.12.2011 - 18:57
 Не осъдиха БМФ,"законно"!
 хахо
 17.12.2011 - 12:41
 Ще им работят страхливците, онези, които си треперят за местенцата. Дали разбирам от този бизнес или не, мен не ме мисли, гледай себе си! И си спомни за този разговор, когато повикаш някоя частна фирма, защото няма кой да свърши работата на кораба. Да не ти се види скъпо , ахахаххаха
 до хахо
 17.12.2011 - 09:15
 много ще им работят,но не и ти, няма да те вземат,за нищо не ставаш, плямпало си,не разбираш от този бизнес.
 хахо
 11.12.2011 - 23:30
 Бе каква чест им прави, какво купуват, другарите хабер си нямат какво правят. След като продават кораби, защото некадърния им мениджмънт не може да им осигури товари... А хората купуват корабите и ги карат. Хайде да видя кого ще придумат да им работи за без пари.
 счупено огледало
 10.12.2011 - 14:11
 Те уволниха по-късно и вл.костов+любовницата му Габи,в.проданов,н.костов-всичките от "Човешки ресурси" за корупция!Тези неща с нищо не оневиняват продажните синдикати!Те мнозинството бяха комунистически кадри,но по-верните ги оставиха!Пак напомням,че домусчиевите перат комунистическите пари,които бяха изнесени преди 10 ноември 1989 г.!Иначе откъде ще имат толкова много пари?!Също така е възможно и чрез мортгейдж!Китайските кораби,които купуват могат веднага да отидат за скрап!БМФ си беше и си остава комунистически развъдник!!!Все пак чест им прави,че купуват!Тук идва реч за корумпираните синдикати!Вижте как се защитава едно тотално фалирало БДЖ!
 огледало
 10.12.2011 - 12:42
 съкратиха тогава и протежето на зам. директора Мързов, което вземаше подкупи в личен състав, мазен хитрец е това протеже.Мързов го уреди с голям апартамент от БМФ-то и то с малък стаж.Домусчиев поръчва осем кораба през 2012 г., четири по 45 хил. и четири по 28 хил.Такива бяха съкратените, събрани с връзки от кол и въже.Видов ден идва, чакайте го.
 търся сметка
 09.12.2011 - 14:20
 В БМФ съкратиха над 3000 човека,а в Моряшкия синдикат си стоят всичките?!Би следвало да се намали състава им пропорционално?!
 от търся сметка
 09.12.2011 - 12:38
 докога Красимир Вълчев ще държи на работа Мария Василева, тя е със еле- ментарно образование-средно и единственото, което знае е:"Комунисти- те са винаги прави, те никога не грешат"? Чакаме отговор от Вълчев, да се постави въпроса и на синдикално мероприятие.Навършила ли е тази дама пенсионна възраст? Нали помните че баба Цола Драгойчева беше на власт докато се напикаваше в колата "Чайка", която я возеше.
 финиш
 06.12.2011 - 22:56
 ла финита ла комедия
 питам
 04.12.2011 - 22:03
 синчето на оня Ташев,който е икономист, но се прави на морско лице и той ли е в бмф-то, та какво е учил за да е там.А Вълчо Денев беше по мое време на кораб-помполит,от ония дето един в полския флот го обесиха на мачата,та ги махнаха към 1973г.в Полша, а тук пърдяха по корабите и се возеха без пари и без да работят, но със заплата след барото.А за Дойков-баща прочетете книгата "Залезът на морските вълци" за да ви стане ясно какъв беше, нахален военен.Като Никола радев издаде горната книга пепито дойков си сбра багажа и заби в пирея.И все пак синчето на Ташев какво работи и що е учило момчето бащино?
 питам
 04.12.2011 - 21:49
 абе,шерката на оня партиен бкп секретар мавров,който блъсна кораба "Родина"в балтийско море и причини щети за 2.3 милиона долара в бмф-то ли е?Мавров разбираше от корабоплаване колкото свинята от кладенчева вода, но съдбата му гу нахака заслужено-казват че стоял в количка за малоумвници и блеел по слънцето,т.е. господ вижда всичко иго поставя мръсника там където му е мястото, той беше от активните борци против фашизма и капитализма и сестра му беше в ЦК на БКП тя тя го тури директор,а още дължи 2.3 милиона щ.д на държавата-с лихви.
 търся сметка
 04.12.2011 - 16:07
 Кр.вълчев да обяви заплатата си от двата поста,бонуси,награди+колко харчи за командировъчни,представителни и др.средства,какви имоти е придобил за времето на предателското му председателство и директорство поотделно!ив.велков и той трябва да обяви всичко!
 синди
 03.12.2011 - 12:57
 До"до синди",петре,просто си разкривате цялата истина!Жалко за хората,но съдът може и да въстанови правдата?!Кой знае?!Свинаров купува нови китайски кораби с изнесените комунистически пари!Китайските кораби стават незабавно за скраб!Само руши!Никога не бих работил вече за БМФ,въпреки,че имам повече от 35 години стаж!В БМФ останаха само верните на БСП/БКП кадри като Дойков,Ташев,В.Денев,кр.вълчев,Калчев,Маврова,Ташев младши,п.костадинов,карчев,беше и хр.донев,ал.душков и мн.други.Ти просто не можеш да се сравняваш с мен!Не съм от съкратените,все още съм на чужди кораби!Просто ви разкривам!Казах ти много неща,а ти не вдяваш,естествено,че си провокатор!Кажи ти какво си дал на БМФ,може би корупция?!На всяко идиотско деяние,намираш философско оправдание!Просто не си ми по мярката!Не разбираш от индустриални отношения!Виж"простите"железничари как отстояват!Засега чао!
 до синди
 03.12.2011 - 09:06
 догодина Домусчиев купува нови кораби и заповядай да работиш, но май не ти се прави това,да плямпаш е по-лесно.А квалифицирани икономисти в бмф-то никога е нямало, такива в България не са готвени никога, такива готвеше институт в Одеса.телепистка е най-квалифицираната професия в администрацията.Години наред надуваха в КТД компенсациите, та се стигна дотам да вземат равни на полицейските.И затова ги махна- ха,беше правилно и нито един от корабите не ревна срещу това, ревнаха некачествените, назначени с връзки и които на друго място не могат да получават благинките на бмф.
 синди
 02.12.2011 - 12:49
 До "до синди",очевидно,че си провокатор,но ти припомням,че морските офицери отдавна излязоха на международния пазар и се оправиха,защото са истински професионалисти!Излезте и вие!Никой не ви пречи!Защо заплашваш!Действай!Съгласен съм,че частникът си определя състава,но ако знае какво прави!В БМФ частникът е некомпетентен и сега съжалява,че съкрати поне половината!Защо закри ОКТОФ,Булкон,танкерно плаване в т.ч.химикаловози-едни от най-интелигентните технологии?!?Защо съкрати толкова капитани,механици и други инженери,толкова квалифицирани икономисти и т.н.!Всички те си намериха работа в други фирми,но профсъюзите суспендираха КТД,за да не изплатят полагащите се компенсации?!Лошото е,че заради тяхната грешка обидиха толкова много добри специалисти!Най-виновни са т.н морски синдикати!Затова ми е думата!Все пак е вярно,че оставиха на работа най-верните на комунягите и най-некадърните кадри!Платиха на предателя кр.вълчев с висок пост!Това се нарича синдикално предателство,за което следва омерта!Хахо е честно момче!
 хахо до долния синди
 02.12.2011 - 11:43
 Синди, прав си само за две неща : за да отидеш в морето се изисква дупе, образование, и професионализъм. И че синдиКАЛНИТЕ лидери приспаха съвестта си, и оставиха хората без обезщетения. За другото не си прав : комунизма никога не е свършвал, както и робството. Не си прав също, че всеки получавал според труда си, това абсолютно не е така. Хайде отговори ми защо трябва да съществуват такива позиции като човешки ресурси, като психолози, и тем подобни простотии, на които някой трябва да им вади заплатите. Аз кандидатствам като инженер, някаква пикла стои срещу мен и ме пита защо искам да работя тази работа. Или всичките курвенца по фирмите, които стоят срещу едни компютри и нямат никаква прозиводтелност на труда. МОга да ти изброя още една камара безмислени професии като мениджъри, мениджър на мениджърите, финансисти, банкери.... и всякакви такива локумаджийски простотии. Защото когато има проблем нямат значение никакви анализи, коментари, и доклади. Трябва някой, който е грамотен , и знае какво да направи. Ще ти дам прост пример когато другарите съкратиха всички електроинженери в БМФ, и след това се наложи да ги търсят по телефона да се върнат обратно на работа при 3-4 пъти по лоши условия, условия, под които са се разписали и синдиКАЛНИТЕ лидери. Хората се заблуждават от различните имена на партиите, никой не си задава въпроса: защо след като всяка управляваща партия обвинява предните, защо никой не е потърсил сметка на никого ?
 до сидни
 02.12.2011 - 11:33
 при изгонването-според теб, беше знаеш просто така:собственика да ра- ботити с колкото хора му трябват,а доколкото до администрацията-това бяха ненужни хора, назначени от директорите-комунисти преди 1989 г.и до приватизацията.не забравя елементарното в нормалните страни е така:за високо образование да се плаща много, така не в тъпата българска действителност, затова лекарите и мед.сести ви заебаха, следват учителите,спукана ви е работата на вас.
 синди
 02.12.2011 - 11:18
 Долният "до синди",не си разбрал контекста?!Мислиш първосигнално!Просто напомням на морските синдикати,че не си мръднаха пръста,когато съкратиха от БМФ повече от 3000 човека моряци и служители от приватизираното БМФ от комунягите!!!Колкото до заплатите на моряците ти напомням,че нищо не ти пречи да отидеш в морето!Трябва ти дупе преди всичко освен това съответно образование ,професионализъм и мъжество!Комунизмът свърши!Няма вече уравновиловка и преразпределение!Ще получиш съобразно труда си!Също така уважавам труда на всеки!Излез и стачкувай!Не гледай в чуждата чиния!
 до синди
 02.12.2011 - 10:16
 синди, бе не прави на глупави хората, напр.учителите, които учат децата и внуците ви за жълти стотинки като заплата, само те имат право да искат и ще го поискат и образованието ще стане частно и ще бъдете неграмотни.Напиши какви пари получават моряците, но с валута- та.Мислиш като голяма част от българския народ, помиярски тип мислене и поведение.БДЖ стачкува, но ще рухне и оня"стрелочник"със заплата 1,5 учителската ще остане на пътя, там ще е и оня лекообразован "кон- дуктор".Одобряваш ли стачката на зърновпроизводителите милионери,кои- то имат бентлета и хляба е по лев, или тъпия полицай със заплата два пъти учителската.Тъпо мислиш,бе синди.
 синди
 01.12.2011 - 21:51
 кр.вълчев,и.велков и моряците дали участват в протеста?!
 синди
 30.11.2011 - 12:38
 красимире и иване,вижте какво правят истинските синдикати в момента и се гръмнете!!!
 истинско
 30.11.2011 - 12:36
 Петре,награден е,но с чий пари е инвеститор-с кръвта на съкратените моряци и служители от БМФ!
 истинско
 30.11.2011 - 12:35
 Петре,награден е,но с чий пари е инвеститор-с кръвта на съкратените моряци и служители от БМФ!
 истина
 30.11.2011 - 11:04
 Кирил Домусчиев е награден с наградата за най-добър инвеститор в България за 2011 г.
 истина
 30.11.2011 - 11:02
 Кирил Домусчиев е награден с наградата за най-добър инвеститор в България за 2011 г.
 гражданин
 29.11.2011 - 14:06
 Свинаровите лишиха съкратените от БМФ от справедливи компенсации,за да строи с техните пари садион с осветление на Лудогорец Разград,както и да плаща луди пари на тъпи ритнитопковци!Даде им и автобуса на БМФ и това пред смълчаните,алчни,подкупни и корумпирани псевдо синдикалисти кр.вълчев и и.велков!
 справедлив
 28.11.2011 - 16:30
 Повече от ясно е,че синдикатите отдавна са купени!Вижте сега къде работи т.н.синдикален лидер на Моряшки синдикат към КНСБ при БМФ,а имено член на съвета на директорите в БМФ и директор "Човешки ресурси" също при БМФ,след като съдейства за съкращаването на повече от 3000 човека от БМФ,без компенсации,защото суспендира с измама КТД.Пригласяше му Моряшки профсъюз с председател И.Велков!Той поне не се облажи с пост!Най-интересното е,че медиите продължават да мълчат,защото и те са купени от Свинаровите собственици-хора на Гоце и Зайко,а сега вече и на ББ!Единствено съдебната система се опитва да раздаде справедливост,но и тя се пропука на по-високото ниво!!!
 демократ
 24.11.2011 - 11:05
 Пламен Димитров,крайно време е да разкараш кр.вълчев?!Ако не го направиш,значи и ти си вътре!
 питащ
 15.11.2011 - 10:17
 питам към кого да се обърна за новото дело за търсене на парите
 хахаха
 14.11.2011 - 12:06
 ИСКРЯЩА,платените драскачи ги е имало и преди, иа ги и сега, и ти го доказваш! Ти кораб през живота си явно не си виждала и на картинка, хабер си нямаш какво е станало за тези 3 години. Такива като теб, на които трябва някой да им вади заплатата имаше и преди , има ги и сега. Да, корабите вървят, но ръководството пускаше до скоро обяви в нета да търси инженери, не капитани или механици, а ИНЖЕНЕРИ, точно защото няма кой да подържа корабите. Това ясно ли ти е изобщо. Чети си лексикона, и не пиши неща, от които си нямаш и хабер.
 един от народа
 13.11.2011 - 18:19
 Пламен Димитров,като те гледам с какъв плам защитаваш съкращенията в БДЖ и техните компенсации най-малко с 10 заплати,се питам къде беше ти и протежето ти кр.вълчев,че по ваша инициатива подменихте КТД и споразумението за компенсациите на съкратените от БМФ!Естествено,че само кадри на БСП/ти самият си политически,разбирай комунистически кадър от ВВМУ-Варна,както и комуниста кр.вълчев/ могат така да баламосват работниците заедно с вашия директор хр.донев,който преди приватизацията излъчваше декларации до работещите,че няма да ги предаде и да работят спокойно!Сега не разбирам как е възможно синдикалисти да застават на страната на работодателя и собственик на БМФ-крадците домусчиеви,хора на гоце и станишев?!Защо не се гръмнете и да освободите /изчистите /синдикалното пространство!Няма нужда от такива като вас!Идете си с мир!!!
 от интересува ме
 13.11.2011 - 17:56
 питам точно за делата за конпенсация след като КТД-то се отмени, т.е.за парите по преди отменения КТД които ни се дължат.Моля отговорете ан питането ми.
 компетентен
 13.11.2011 - 15:19
 Кротката и искрящата,дела се водят не срещу съкращенията,а за компенсации и за предадения от вълчев и велков КТД!Запознайте се задълбочено,милите ми!
 интересува ме
 12.11.2011 - 10:20
 за новите дела към кого да се обърна и колко пари струва делото.Дайте ми спешно информация.
 буен до долната,може би "кротка"
 11.11.2011 - 10:34
 Правилно съм усетил,че ти липсва мъж!
 до буен
 11.11.2011 - 06:24
 само простак мъж може да пище така.ти не си възмутен, а си от онези некадърници от администрацията, които времето изрита безвъзвратно, мина времето когато след сладки приказки вземаше голяма заплата за сметка на онези от корабите, хубаво ти го туриха на теб и тия като теб.прочети внимателно по-горе вълчев-кои са изгонените.Възмущавай се на себе си.мина времето на назначените от партията, частна собстве- ност е туй, а не е място за сладки разговори, помни това глупако.
 буен
 10.11.2011 - 21:49
 Кротке,за твое най-голямо съжаление не съм от засегнатите,но съм възмутен!Също така съм принципен и имам знания,за да докажа истината!Ти просто не си наебана!Имам няколко любовници и всичките са доволни!Просто са перфектни,но тебе не те зная!Можем да се видим и дискутираме задълбочено!Дай си телефона!
 кротка
 09.11.2011 - 23:50
 спи при дъртата си жена.освен това си твърде безпаричен та си тръгнал да се молиш чрез съд за пари.не си кадърен да ги заработиш по честно трудов път-на кораб.явно не ставаш за нищо.
 буен
 09.11.2011 - 13:12
 Кротке,тогава защо пишеш по форумите?!Явно мъжът ти е на рейс и търсиш да се начешеш?!Дай си телефона!
 кротка
 09.11.2011 - 12:54
 солидарност има само в гробищата-всички са на едно място, а плачещите обикновено са некъдърните или прецаканите, като има принцип в живота байно:"всяка коза за своя крак "
 виждащ
 09.11.2011 - 12:17
 Кротке,когато изгонят мъжа ти от чуждия флаг,тогава ще заплачеш!Всички сте такива!Никаква солидарност!Затова ви бият поединично!
 кротка
 09.11.2011 - 09:15
 абе защо не се качите на кораби да работите,а плачете.Мъжът ми го съкратиха и отиде под чужд флаг,не плачем.
 компетентен
 08.11.2011 - 20:18
 Ей,Искряща!Ролята на синдикатите е една и съща както при държавни фирми,така и при частни!Законът е един и същи и при различните форми на собственост!Само,че тези синдикалисти са страхливи и гледат да уредят себе си!А новите собственици оставиха некадърни и мързеливи,което наложи да продадат и ликвидират технологично модерните превози като контейнерни,танкери и химикаловози!Оставиха само кораби за насипни товари,които отдават на тайм-чартер и само събират парите с малко техническа поддръжка!Това е началото на края!
 АНАЛизатор
 08.11.2011 - 15:42
 Искряща,на работа оставиха връзкарите от БСП!Не се изказвай неподготвена!Вероятно и ти си с връзки?!!!
 справедлив
 08.11.2011 - 12:34
 Искряща,тази мантра за връзкарите сме я слушали!Знаеш ли колко капитани и механици уволниха/съкратиха?!3000 човека връзкари ли бяха?Очевидно,че ти се връзкарката?При този развой вълчев и велков отдавна трябваше да ги няма!Покойния ж.христов също взе много пари!Не стига това,ами за награда вълчев го назначиха за директор "човешки ресурси"!Такова нещо като"дървено" желязо няма?!Мисли като пишеш!Ще водят дела до дупка,пък ако ще и да загубят!Просто не разбираш от индустриални взаимоотношения!
 искряща
 08.11.2011 - 02:59
 бдж е друго, в бмф имаше приватизация и собственика остави на работа качественото и това което му трябваше,а тези които сега плачат не са морски специалисти от висшето морско, а натрупани в бмф с връзки през комунизма, водят сега дело може би за успокоение на душата си.Който купи той реши с колко ще работи, на него не му трябваха назначените с връзки, корабите и без тях вървят,защо не заведоха делото още през юли, а чакаха да получат още малко парички и то без да дадат нещо съществено, а сега вълчев и велков им виновни.
 Гербер
 07.11.2011 - 19:41
 Вижте как се защитават синдикатите в БДЖ! Питам,къде бяха двата синдиката,когато съкратиха над 3000 моряци и служители от приватизираното БМФ-Варна?!Къде бяха кр.вълчев и ив.велков-синдикални предатели!Морто!
 пациент 3
 30.10.2011 - 14:53
 Докторе,нима смяташ,че вълчев и велков са учени-единият е 3-ти пом.капитан,а другият е 4-ти механик,бивши!И двамата не са помирисвали кораб от повече от 20 години!По скоро са предатели,корумпирани и мошеници!Такива в една западна държава досега да са ги гръмнали за синдикално предателство!
 xaxo
 28.10.2011 - 10:26
 Докторе, явно нямаш пациенти - гледам в работно време си писал коментара! Ти като знаеш чужди езици, не можа ли да си напишеш коментара на съответния чужд език,ХМ? А и до тук ли опря да демонстрираш езиковите си познания? А за мене и внуците ми не мисли, отдавна не внасяме нищо в България, защото такива като вас дърпат парите ни за неграмотните цигански чавета.
 виждащ
 27.10.2011 - 18:42
 Домуса вече си надви на масрафа!Започна да се занимава с футбол!Готов е да плаща баснословни заплати на някакви си футболисти,а се стиска да заплати компенсациите на съкратените!Както каза един директор: "от тези никой нищо не е взел"?!Но те вземат с шепи!
 към хахо и пациент
 27.10.2011 - 13:14
 имате типично българско мислене, остатъци от т.н диктутура на пролетариата,:учителят да ви учи децата по призвание и без пари и лекарят да получава по-малко от вас,-нискообразованите.Редно е да четеш чужди езици/а знаеш ли изобщо ?/за да видиш заплащане по професии на Запад, а като не харесваш лекарставата-лекувай се при бабите и попа, за нас има свят широк,не гледай в чинията на Вълчев и Велков-учени са.Да си учил байно за лекар,да си чел дебели книги, да си зубрил чужди езици, а ти си пиел ракийката и гледал мачове, хак ти е, ще плащаш и со дупe на дошлите лекари извън българско и ще попла- кваш от тази "процедура", може и внуците ти да останат полуграмотни- учителите мен следват, широкият свят е наш, но е хубав, а не твоя български- посткомунистически и пролетарски.Помни че на Вън плащат на ученият, а не на необразованият /в българско е така/,чао.
 хахо
 27.10.2011 - 11:27
 Докторе, даваш ли си сметка, че поради ниските си доходи хората нямат възможност нито да се лекуват, нито да си оправят зъбите. Защото вашето е вид услуга, и какво са виновни хората, че държавата не ви е осигурила заплащането, което ви се полага. Прав ви път - ако мислите че сте квалифицирани, свят широк. Не сте полагали само вие труд, ако някой от апаратите с които работите ви удари ток, защото инженера който го е правил разбира колкото вас, нали малко невърви да се говори напосоки. Има и други сфери с умствен труд. Падението ви започва от момента, в който започнете да се смятате за нещо повече от обикновенните хора. То лекари и адвокати едва ли не са богоизбрани, и всички са им длъжни, хайде по - полека. Нито лекарите, нито фармацевтичната индустрия имат полза хората да са здрави. На тях им трябват болни хора, за да имат работа. Затова се пускат на пазара всякакви лекарства, под предлог че помагат. Нищо подобно - ако помагаха - на пазара щеше да има само едно или две. От своето раждане хората се третират като бройлери за лекарската и фармацевтичната индустрия, и нямат интерес хората да бъдат здрави. И всичкия професионалзиъм за който претендирате по тази причина отива в канала. Заминавайте където искате!
 пациент 2
 26.10.2011 - 14:13
 Не само доктори заминават в чужбина!Но в България лекувайте по български стандарти,както българите,които работят за по 270 лв.на месец!А кр.вълчев и ив.велков работят за по 4-5 000 лв.на месец!За свинаровите да не говорим!От тях може да искате повече!
 12 стола
 26.10.2011 - 10:28
 Да здраствует наш суд,самый хуманний суд в мире!!!
 пациент
 26.10.2011 - 10:25
 Докторе,ти българин ли си???!Ако имаха пари българите щяха да ти плащат,но вие им съдирате кожите безмилостно!
 доктор
 25.10.2011 - 22:39
 затова докторите заминаваме в чужбина, където плащат, а ние сме и кадърни,не сме от "образованите" българи със средно образованиое/едва завършено/,които не уважавант умствения труд, а вас българите ще ви лекуват китайци и тем подобни и ще изчезнете като народ, въобще част от българите за нищо не ставате- с горното "образование", а ставате да обслужвате стари гърци, немци и италианци, народ некъдърен отчасти рсонал на стари немци, гърци и италианци
 доктор
 25.10.2011 - 22:38
 затова докторите заминаваме в чужбина, където плащат, а ние сме и кадърни,не сме от "образованите" българи със средно образованиое/едва завършено/,които не уважавант умствения труд, а вас българите ще ви лекуват китайци и тем подобни и ще изчезнете като народ, въобще част от българите за нищо не ставате- с горното "образование", а ставате да обслужвате стари гърци, немци и италианци, народ некъдърен отчасти рсонал на стари немци, гърци и италианци
 подсещам ви
 25.10.2011 - 12:59
 Да не ти влиза в къщата/живота адвокат,доктор и майстор!!!
 до справедлив
 04.10.2011 - 12:34
 само неблагодарниците благодарят неблагодарно.Ако я изтегля остава нищото.благодаря за обидните думи.Аз не съм простак, някой друг е.
 писна ми
 04.10.2011 - 10:28
 Адвокате,изтегли жалбата и се махай бързо,да те няма!Кавал!
 справедлив
 04.10.2011 - 10:06
 Псевдо адвокате,наведи се и духай!Това ще те успокои!
 до равносметка
 04.10.2011 - 05:51
 почвай да духаш супата, аз я духам вече около три инстанции, твоето се казва""черна неблагодарност" и за това ще духаш супата.явно не можеш да разбираш от добри дела, които ти правих.от след обяд почвай да духаш яко супата, ама духай, така ти се пада.Провери делото,ще стигнеш до много истини, питай весо янев.стигни до истината за виновността,кой е виновен, кой е некоректен, научи се правилно да анализираш.
 до равносметка
 04.10.2011 - 05:36
 не схващаш написаното от мен..затова ще духаш супата, жалбата днес се изтегля.
 равносметка
 03.10.2011 - 11:19
 Навсякъде, първо работиш,после получаваш заплата,ако си произвел нещо!Това е положението!И да се хващате на работа,че купонът тече!Домусчиевите не спят!Напомням,че ищците са вече четвърта година съкратени,а трябва само да плащат!Искат да ги откажат!Адвокате,разбираш ли за какво става въпросът?!Престани да се тюхкаш!Излиза,че всички са ти виновни!
 до съветник
 03.10.2011 - 10:44
 в случая не е налице заплаха, заплахата е в чл.143 НК, а тук става дума до неплащане на труд,ела да ти прочета курс лекци/срещу заплащане разбира се/, а на Анто посочвам че който губи губи той, а не адвоката, Анто е скаран явно със заплащането на труд, да не би той да се труди без пари и да не се храни, а да живее от фотосинтеза?
 до анто
 03.10.2011 - 08:46
 дмитър/джулая/ обеща да е свидетел по делото, но после отказа, веселин Янев каза да разчитам за плащане на тримата, които вкарах в делото,но единият друг го е "наел" без той да знае и после дойде при мен, двамата не се обаждат, т.е.имам един клиент.Разделяне на бъдещите дела не стана, така че имам един клиент, който каза,че не може да плати, бил дал 35.00 лв на Янев и това щяло да е всичко,браво на аврам бакалина-познава.
 до анто
 02.10.2011 - 22:29
 даже и добрите адвокати като не им се плати пропускат да пуснат делото или да обжалват в срок, а свястните адвокати обжалват и работят без да им е платено /напр.аз/,но като им се качат на главата всичко свършва.
 до съветник
 02.10.2011 - 22:02
 нямаше кой да ви внесе и таксата ва върх.съд, та аз трябваше да правя това, не чух една добра дума от хора на които правя голямо добро, края на юли и до 18 август се занимавах с делото, даже Весо Янев като му се обаждах и казвах да ми се обади не го правеше,нито веднъж не се е оба- дил,а аз го търся, трябваще и друго да правя и накрая-аз виновен, съже- лявам, но се оттеглям от защитата, не заслужавате моите усилия.
 подсещам ви
 02.10.2011 - 22:01
 Ей,оляхте се!Забравихте вече кой ви е душманина?!
 anto
 02.10.2011 - 21:58
 Добрите адвокати се договарят за процент от резултата,а смучещите искат парите преди това-ами ако загубя?!Когато отидеш в магазина и платиш,получаваш веднага стоката-няма нищо общо с това кога ще я ядеш!!!
 до съветник
 02.10.2011 - 21:39
 никого не заплашвам, само моята жалба е редовна, не се касае за интрига, а до труд.нямам с кого да се срещам, не зная адреси, имате организатор,на който като му обеснявах,че следва да се внесе такса за обжалване, той не се обаждаше.Прекратявам участието си в тази игра. Т.е. в делото,ще оттегля жалбата си и толкоз.
 съветник
 02.10.2011 - 18:37
 Димо за престане да пише и да заплашва по форума,ами да се срещне с хората и да се разберат!Засега резултатът е по 150 лв.да платят ищците!Ясно е,че има интриганти!
 HUNTER
 01.10.2011 - 16:12
 Тук напоследък май се надушва дългата и подла завера на тройката Костадинов,Попов,Вълчев.Целта е ясна !Да се предизвика разкол в редиците на ощетените служители и да не се стига до обжалване във ВКС.Като , че ли Има страхове на някой от тройката да не му дръпнат столчето. Жалко,че в отсрещния лагер не се досещат за този вариант.Във форума страните долу-горе са ясни ,но фитилджията е един от горната тройка и сега потрива ръце,че е успял да заблуди опитен адвокат.
 до справедлив
 01.10.2011 - 12:05
 един го спасих да не влезе в затвора /праща кадри на море,но няма лиценз/,не ми е плащал, като ме срещне/вече 12 години/ казва,че щял да плати /кога?/, 600 души ги спасих да не плащат данък в Кипър и ми пла- тиха цели 10 лв. за работата, за тези долу 200лв. ще получи 37 хил.лв /ох баба/,а дължимите се по тарифата ни за над 3300 лв.Така,че твоята "песен" ми е до болка позната, този път-но пасаран!, не пиши глупости.
 до справедлив
 01.10.2011 - 11:57
 ти си бил много "практичен", срещу 1.00 лв. мой труд, после искаш да получиш няколко хиляди.Един искаше да му арестувам кораб, но нямал как да ми плати/бил токущо дал 50 хил. гущера за материали за вила/, а друг адвокат за тая работа иска 800 гущера,един му спечелих морско дело, но забрави да ми плати дължимите 1841 лв /бил закъсал/, една калпава юристка загуби на две инстанции, но взе 800.00, а аз 200 и ще спечеля.
 до справедлив
 01.10.2011 - 10:59
 заради елементарното ти /а може би хитруване/ изказване за "резултат" ще видиш резултата след неделя, 02.10.11.
 истината
 01.10.2011 - 09:14
 през август лулата дремеше във варна да следи сроковете по делото и да подканя другите адвокатки да обжалват,те бяха в отпуск, а сега-небла- годарност към лулата и той ще реагира-отказ от делото.синдиката не даваше да се защитава димитър-джулая, за 15 негови члена внасял 15 лв. само членски внос, по 1лв/човек месечно /колко е събирал при заплата средно 700 лева кажете вие/.само молба до лулата ви спасява, не амин.
 истината
 01.10.2011 - 08:47
 лулата участва фактически в пет инстанции, в две да го пуснат като помагач по делото и в три след това.получил е като пари за съвет юри- дически от десет минути за всяка инстанция,той търсеше весо да ви се оправят нещата, но весо не го търсеше, а чакаше да му се обадят адвокатките, а те казваха на лулата че чакат весо да им се обади, проверете делото да видите дережето, с труда си кепазе не ставам, амин.
 истината
 01.10.2011 - 08:38
 дето пишеш че се плаща за резултат, отиди в магазина, вземи ядене и го плати когато го изядеш,а по въпроса потърси Веселин Янев да ти обясни какво лулата правеше.Съветвам те да се запознаеш с адвокатската тарифа, ето на юристите на БМФ присъдиха по 150.00 лева срещу всеки от водещите делото, струва по минимум 150 лева на човек на инстанция, именно и затова вашата защита стигна до там, не бяхте платили.
 истината
 01.10.2011 - 08:30
 лулата пое защитата на оня димитър от "промяна", като димитър даже отказа да стане свидетел.Засега само жалбата на лулата е в ред.Лулата вкара допълнително трима,но само един отиде при него, другите не се интересуват от делото.На адвоката се плаща за труд и то предварител- но.след 01.10.11 лулата изтегля жалбата,за която даже и таксата от свои пари беше внесъл, явно не оценявате правилно нещата,заяждате се.
 питащ
 30.09.2011 - 12:33
 Като е толкова добър Лулата,защо никой от групата не му се е доверил?!
 един от народа
 30.09.2011 - 12:17
 Димо,бъди мъж и на думата си дръж!Курназ мъж не писка!Мъжко дупе един път,най-много два пъти,докато свикне!!!
 справедлив
 30.09.2011 - 12:05
 Пайп,плаща се за резултат,а засега резултат няма!Не заплашвай,че бог вижда и всичко се връща!
 до разкрит
 30.09.2011 - 09:32
 разкрит, след като пишеш, че плача за хонорари, я ми кажи колко ми е платено по това дело за четири инстанции?Мога ли аз на тебе заради тия приказки да си изтегля жалбата и да поплачеш,че няма да имаш дело.И ще го направя защото си нагъл, некомпетентен, не познаваш т.н.хонторари при адвокатите.Запомни,че ми е платено засега за 1/10 от труда, аферим на простотията ти, ще те накажа за това, мога да го направя.
 до народа
 29.09.2011 - 21:51
 Пайпа си свърши работата и засега един той е сам война е войн, горкият, той юриста по морско право да брани ехалето по трудово дело, но уговор- та била да си разделят после делата, а се оказа че за Пайпа останаха нула дела.Кога ли на умният му е вървяло, та и на Пайпа.Иначе Пайпа е емоционален, но е верен народу, горкият Пайп.Винаги Пайпа е губещ при делата с хонорара, добре засега ни брани горкият той, за жълти пари...
 до антим
 29.09.2011 - 21:51
 какво значи антиме "двойна игра", когато човека е получил от нас малко и смешни пари, осъзнай се антиме, грехота е така да плямпаш, бог вижда антиме, ще гориш антиме в пъкала за такива приказки, не кори антиме благодетелите си и добрите, бог вижда, ще те накаже антиме, страшно е божото наказание.В съда работа е една антиме, защитата на народа антиме приказките навън са блудство антиме, чакай божото наказание, идва то.
 до народа
 29.09.2011 - 21:39
 Пайпа си свърши работата и засега един той е сам война е войн, горкият, той юриста по морско право да брани ехалето по трудово дело, но уговор- та била да си разделят после делата, а се оказа че за Пайпа останаха нула дела.Кога ли на умният му е вървяло, та и на Пайпа.Иначе Пайпа е емоционален, но е верен народу, горкият Пайп.Винаги Пайпа е губещ при делата с хонорара, добре засега ни брани горкият той, за жълти пари...
 antim
 29.09.2011 - 21:36
 Лулата винаги е играл двойна игра?!
 демократ
 29.09.2011 - 15:26
 Домусчиев съкрати над 3000 човека,а хр.донев му свърши работата!кр.вълчев си траеше и злорадстваше!ив.велков и той подписа,после го изгониха!Изгониха и хр.донев!Познайте кой е наред!Хората за това си избират синдикални лидери,които да ги защитават със зъби и нокти,а те разбогатяха и ги предадоха!Грешката на овчедушите е,че още търпят този на горната снимка?!Домусчиев е подставено лице на Гоце и заешката уста!Сега е купен и тиквата!Само протестите и д-р Гилотен ще оправят България!!!
 аврам бакалина
 29.09.2011 - 13:12
 Незабавно платете на Пайпа,ако е свършил работа?!
 До Славка и останалите
 29.09.2011 - 10:08
 Г-жо Славке,много сме ти благодарни,че ни подсказа как да се видим с лицето Кр.Вълчев.От писанието ти разбирам,че някой вече го следи!!! Сега до ДРУГИТЕ.Не ви е виновен Домусчиев!Вие самите сте си виновни защото докато бяхте в БМФ пълнихте синдикалната му каса с членския си внос.Не реагирахте когато ви бъркаше в джобовете в комбина с директора Донев.Не реагирахте когато не ви позволяваше да членувате в друг синдикат.Не реагирахте когато ви вземаше от валутата.Не реагирахте когато махна СПОРАЗУМЕНИЕТО за обезщетенията , за извънредния труд,за прослужените години. Сега работещите в БМФ ги е страх да отидат в други синдикати , а като ги уволнят и тях,ще се правят на активни във форумите !По тези и по много други въпроси проявихте и проявявате моряшко овчедушие!!! Сега сте тръгнали да упреквате получателя на баницата! Не Домусчиев,а Кр.Вълчев,Донев и вие сте си виновни !!!
 до разкрит
 29.09.2011 - 09:57
 уведомил съм Васил Кънев за това, че ще се стигне до отказ да ви защитавам.Знаеш ли че не ми е дадено нито едно от бъдещите дела, т.е. отново/за хиляден път/ някой ме използва да свърша нещо без пари, нали имахме уговорка да си разделим по части бъдещите ви дела, но ме прекараха, та макар цяло лято да работя и мисля по делото ви-бил съм в съда над 15 пъти за това и съм писал жалбата, бях отново прекаран.
 до разкрит
 29.09.2011 - 08:45
 поведението на доста е гнусно, искате без да плащате да получавате, разработил съм как да прекратя участието си в делото, знаеш ли че от бъдещите дела-за парите, нито един не е дощъл при мен, за кръгъл глупак ли ме имате, аз съм твърде кадърен юрист, за да търпя такива ваши гадости.Чакам да се обадиш, имаш ми телефона, иначе днес/утре прекратявам участието си по делото.Не ме правете на глупак.
 до разкрит
 29.09.2011 - 08:32
 след като сте неблагодарници и не плащате хонорари и не уреждате следващите дела, то аз изтеглям жалбата и делото ще се превърне на нула, ще ви остане спомена за делото,ще оставя да поплачете малко.отговори веднага, защото прекратявам още днес участието си по делото.ще знаеш че простотията е голямо нещо.Ще останете без дело затова.
 хихо
 28.09.2011 - 17:24
 А ти разбра ли, че другарите с московското възпитание , зовящи себе си бизнесмени, виждат зор с ремонта на корабите. И че заради калпав мениджмънт продават кораби, а хората ги купуват и ги карат? Разбра ли че онези, които са назначени не знаят и дума на английски и не могат да си поръчат дори обяд в чужбина... То е ясно, че адвокати и съдии са приспали съвестта си, то и затова се налага да се крият от народната любов с охрани.
 разкрит
 28.09.2011 - 15:14
 Абе,адвокат Димо Лулата,стига си плакал за хонорари!
 до хихо
 28.09.2011 - 05:25
 абе хихо, не говорим за ТО,а за делото, платено ли е на адвокатите,за да работят?С трици маймуни не се ловят, всяка работа следва да се плаща хихо,разбра ли ?
 анакин
 27.09.2011 - 21:31
 Видяхте ли на откриването на стадиона в Разград Домусчиев с Бойко ръка за ръка!Само не се разцелуваха!Свинаров се държи по-нагло от Гоце!Падение!Свиня,плащай компенсациите!
 хихо
 27.09.2011 - 18:10
 Кои са маймуните, и къде са триците? И "новия" отдел ТОФ не работи нали, хахаха. Другарите си мислиха, че някоя частна фирма ще им работи за без пари .
 до хахо
 25.09.2011 - 19:32
 Пропукване в защитата на водещите делото вече е налице.С маймуни трици не се ловят.
 до хахо
 25.09.2011 - 17:39
 обади се бе хахо,не хитрувай
 справедлив
 22.09.2011 - 13:41
 Мръсникът Домусчиев купува футболисти за милиони,строи стадион за милиони в Разград,а лишава от законни и справедливи компенсации сакратени работници от БМФ за стотина хиляди!Да пукне дано,заедно с вълчев!Ако това се случи в Европа,ще плаща милиони,но уви,в тази бандитска държава не може?!
 антим
 22.09.2011 - 11:00
 С такива решения на съда никога няма да ни приемат в Шенген!Мутри и корупция в съдебната система!
 хахо
 21.09.2011 - 11:05
 Ама новия отдел ТОФ не работи , нали!
 до хахо
 20.09.2011 - 20:46
 теб ще направим моряк, хахо ти сатваш за това, хайде.
 хахо
 20.09.2011 - 16:54
 Какво стана с "НОВИЯ" отдел ТОФ - Техническо Обслужване на Флота, работи ли??? Нали има началник, и той разбира се с джип, ама чувам че нямало мераклии да ходят по корабите...
 до хахо
 20.09.2011 - 10:29
 бе хахо,да не си за риба или за гъбиq та не се обаждаш, изкукуригай бе петел морски, или се страхуваш от лощата си жена да го правиш, в края на краищата петел си, не се дръж като кокошка гащата, изпей нещо, даже да е фалшиво.
 ЛЕЛИЧКА
 19.09.2011 - 08:35
 МАЛКО ОСТАНА ДА СЕ РЕШИ И ПРАВИЛНО ЩЕ СЕ РЕШИ, ПО МЪРЗОВСКИ, ПО КОМУНИ- СТИЧЕСКИ, ВРЕДИТЕЛСКИ ЩЕ СЕ РЕШИ, ЧАКАЙТЕ.
 човекът пита
 18.09.2011 - 22:30
 Какво стана с "НОВИЯ" отдел ТОФ - Техническо Обслужване на Флота, работи ли??? Нали има началник, и той разбира се с джип, ама чувам че нямало мераклии да ходят по корабите... Съкратиха ли хората? - Съкратиха ги! Вайкат ли се че частните фирми вземат скъпо -вайкат се. Приключена е темата. Московското възпитание може само да доведе до нещо подобно.
 до хахо
 17.09.2011 - 20:34
 защо спря да кукуригаш бе хахо,обади се бе петел хавайски. или се умори, или не ти плащат вече за да кукуригаш, бе петел турски. или те е старах от котките и плъховете от корабите, не се бой, ловил си ги с ръце, имаш опит.
 славка
 17.09.2011 - 10:48
 ако искате да видите любимият си синдикален лидер Красимир Вълчев, за- повядате около 17.30-18.00, в работни дни, пред държавен архив-Варна, площада отстрани, той минава, но дегизиран винаги с тъмни слънчеви очила и куфарче, с метални лайсни, така крие се от любовта на наро- да.Негово синдикално сиятелство се движи по посока градският часов- ник, движи се сам и праволинейно, като комунист се движи, като неле- гален комунист, елате да го приветствата, с" УРА...".
 късно е ...
 16.09.2011 - 18:30
 Как няма да закрият новите технологии, това са московски възпитаници, и идея си нямат нито от професионализъм, а в живота си са получавали всичко на готово. В един момент - ама частните фирми вземат много скъпо, дай да върнем онези които съкратихме... Но за тази работа се мисли предварително. Какво стана с "НОВИЯ" отдел ТОФ - Техническо Обслужване на Флота, работи ли??? Нали има началник, и той разбира се с джип, ама чувам че нямало мераклии да ходят по корабите....
 знаещ
 16.09.2011 - 12:34
 Този,който пише "до всички" да напише,че съкратиха над 3000 души от плавсъстава,на фона на стотина от брегови състав/не всички са администрация/много от тях мениджъри?!Закриха новите технологии/печеливши при това/на контейнерни превози-Булкон-всички отидоха да работят на турски кораби/Аркас/!Не злорадствайте!Но комунистическите номенклатури-вън!
 до всички
 16.09.2011 - 10:39
 с.Бенковсдки, Ташев засили сина си да учи в Англия с БМФ-пари, но се оказа,че не е учил висше образование, та тук го завърши в комунистиче- ското котило за кадри от слаб ранг-свободния университет във Варна, Йонков раздаде много стипендии в българско и чуждоземско, но не дойде никой на работа в БМФ-то, сред тя е и един известен варненец, който обича да се гмурка под водата, помощното стопанство-зеленчуковата градина беше станоло лична градина на някои хора чрез един н-к отд.
 до всички
 16.09.2011 - 10:32
 един зам.партиен секретар от южна българия сега носи на врата си златен кръст и казва,че е вярващ, луди пари изкараха от пълните вагони на фе- риообта, бяха ги писали празни,беше по време на демокрацията вече,бум- балчето комсомолсакта работа я беше оставил след любовницата, която по цял ден висеше в комсомола при него,парите от булфрат-награда се даваха 90 % на директорите, дадоха им места за вили над варна, а ехалето в
 до всички
 16.09.2011 - 10:26
 проливи, колкото е дълъг толкова е и незнаещ, но е комунист и то непро- фесионалист, сега е на инвалидна количка некъдърника,сина на един директор бе вписан,че има дете-за включване във ведомствена кооперация, а той не беше още женен, един от личен състав чрез Панев -сестра му му е била нещо "по така"го вкючиха в кооперацията без да има право, оня от адм.отдел уволни цецито защото не искаше "да му бутне",зеленчуковото
 до всички
 16.09.2011 - 10:18
 един строителен отдел, който строеше вилите на ръководството, а не на предприятието, напр.в с.Круша на счетоводителят,една Михнева-със задочно образование до докопала се до партиен кабинет, но невярваща ни в партии , ни в дявола,едно момченце сгигнало до партийна академия в москва и сега е застраховател-пере БКП пари,един разузнавателбен отдел и военене отдел-караха я на сладки приказки, един комунист непрофесионалист, после блъснал кораба с хубавото име в балтийските
 до 16.09.2011 - 09:21
 16.09.2011 - 10:07
 Ти гледай себе си, за другите грижа не бери. КОйто може се е оправил отдавна, не давай акъл, който никой не ти е искал,санким някой ти е легнал на джоба и те смуче. Май това наистина повече те притенсява - да не би от удръжките на твоята заплатка жалка да се платят държавни такси и разноски. А за това кой къде е завършил всеки сам си бере гайлето. Какво нещо е завистта, ей.
 до всички
 16.09.2011 - 09:41
 администрацията на БМФ, най-важна бе Стайкова-даваше според нея жител- ство, човек на Мързов-вземаше подкупи за курсове, една я наричаха бонка-искаше по хиляда лева от плавсъстава, една инспекторка от личен състав уреждаше за хубав кораб ако кандидата я люби,един от адм.отдел записваше закъснелите за работа и после цял след обяд лягаше под колата си на паркинга,беше завършил само 7 клас, партиен кабинет с 10- 15 души, цял ден говореха за великия социализъм, Алексито-зам.партийният ни пращаше на летището да махаме на чужди делегации.
 демократ
 16.09.2011 - 09:39
 Хората на Домусчиевите завзеха форума,иначе ,има ли работническа солидарност?!Много от колегите на работниците и моряците злорадстват,типично по български, и се стремят да убият желанието?!!!
 до хахавият
 16.09.2011 - 09:21
 ще плащат хахо, ще плащат, това не са държаввни такси, а хонорара на юристите на БМФ, обичаният от теб Костадинов и Ангелова, ти бе хахо, да не си учил право в Свободния университет във Варна,че така криво го разбираш това право, чети в интернет решението на окръжният съд, там пише че се осъждат, а се не бой за мелницата на богатите в живота, тя мели здраво и правилно, само дядовата ти мелница не може да мели, калпава е, скърца като селска караджейка, се ще разкапе скоро.А не можеш да купиш нова, не мисли за делото, загубено е почти.
 хахо
 16.09.2011 - 08:38
 да де, ама разбирачите тук пропускат един много важен факт - завелите делото няма да платят нищо - когато колективния трудов спор бъде изгубен от страна на работника , разходите ги плаща държавата, т.е. всички вие. тогава пак обяснявайте коя мелница какво мели и на кого.
 до хахавият
 16.09.2011 - 04:50
 всички мелници мелят с пари, също и божите, не бъди наивник хахо, плащаш на мелницата, получаваш брашно, не плашащ, нищо не получаваш, видя ли долу,казавт че маймуни не се ловели с трици, а с пари.
 хитрост
 16.09.2011 - 04:44
 с трици маймуни не се ловят, работата става с пари, плащаш получаваш, не плащаш губиш, лошо финансово подплатено дело от водещите го, никой не се интересува от защита по такова дело, сбъсък на интереси между защитата и накарая кучетата го яли делото.
 неслука
 15.09.2011 - 22:41
 досега са минали районен и окръжен и са осъдени завелите делото да платят по 150 лева-всеки от тях на БМФ, ако се загуби и във върховния съд ще трябва да платят по още 150 лева-всеки и с друго дело, сумата ще стигне 500 лева на човек.На адвокатите са платени много малко пари, символични суми.Заведени ли са делата за парите и колко души и колко човека са завели дела,дано във върховния се спечели, иначе много зле.
 росица
 15.09.2011 - 21:01
 днес започна учебната година, започна да работи учителя, най-неплатеното същество в Булгаристан, срам , срам , срам......
 катя
 15.09.2011 - 20:58
 Налице са симптоим от отказ от защита поради номера направени на еди- ния адвокат, като това е много неприятно, но лош факт.
 до левски
 15.09.2011 - 12:14
 Кое е злобата - това, че хората си плащаха години наред чл.внос, и другарите ги прецакаха. Или това че Гоце им подари бмф-то без нито ден труд, а кораб в живота си са виждали само на картинка. Мелниците Божи мелят бавно , но сигурно.
 левски
 14.09.2011 - 23:18
 браво,браво, така да мислим всички и да действаме,в злобата е наша сила и прогрес, нека да не прощаваме, любов к родину да не завещаваме, нека само да съжаляваме, нека да не се унижаваме, много от нас карат отдавна не у нас и ние да се готвим за навън, нека да злобим, но да не творим, родината на Ботев и Левски не е наша страна, от нея отдавна нищо не ос- тана, тя се ограби, окраде, даже и у мутри отиде, хе , хе ,бре, бре, е..
 d;eki
 14.09.2011 - 23:07
 ние простите,бедните,честните, окрадените, тъжните,нищо друго не ни остава освен да мразим тая страна наречена България, да не искаме децата ни да останат в нея, да искаме внуците ни да растат в нормални държави, да не творим за бъдещето й, защото творихме години и ни окрадоха труда и го подариха другиму,да не ходим да гласуваме, хитро да пасуваме, да хитруваме, да се преструваме, да не бъдем повече глупаци!!!!
 до хахо
 14.09.2011 - 21:57
 хахо, хахава ни е държавата,а хахо журналиситите освен да хвалят сегаш- ното правителство друго и не искат да правят.Но напр. добре могат да критикуват учители, училищни неща, тъп народ, тъпа държава, продажен журналист,високо платен калпав полицай, унижен учител, прокуден млад висшист в западното полукълбо, ограбен селянин, грещно приватизирана държава,държава със залязващи функции,с изчезващи българ, с роми
 хахо
 14.09.2011 - 21:21
 Никой не е от моите калитко,тук таме някой като теб да напише кога е било делото и какво е станало.... Тук вече мълчат за делото, мълчат че другарите са учили в Москва, и са партийни възпитаници. И журналистите не спират да пишат хвалебствия... Изгониха кадърните хора, защото кораб през живота си не са виждали... А истината никога няма да излезе. Всички се крият зад " охрана на съдебната власт" , защото така им е удобно и са приспали съвестта си, и какво че някой ще бъде най - богатия в гробищата??? България е обречена докато такива съдии правораздават. Разбира се мелниците Божи мелят бавно но сигурно. Ето на някой милиардер майка му получила тежък инфаркт... помогнаха ли милиардите на сина й... ? Имам много познати, на които децата им страдат, защото родителите им се занимават с незаконни неща, кой е психо, кой се ражда така... Сигурно всеки който се замисли познава такива хора. То вече и друг кадър на ДС призна, че България е потънала, и няма как да бъде по - различно.
 слуга калитко
 13.09.2011 - 21:13
 може би си прав, но ще видим,аз на нищо не вярвам в България,вярвам само в едно:България загива и ще загине окончателно, казва го и оня хлевоуст историк Божидар Димитров.Да кажем добре дошли на новото насе- ление, което ще ни замести, нали Божидар Димитров казва,че сме подреж- дали и озеленявали за да посрещнем добре новото население,кажи ми защо пиреней не пише,от твоите ли е, пише добре този образ,браво.
 хахо
 13.09.2011 - 13:47
 Браво Калитко, благодаря за информацията. Нека да осъдят Р България, много ще се радвам, и го чакам с нетърпение. Само се съмнявам, че делото ще стигне изобщо някога до там.
 слуга калитко
 13.09.2011 - 11:22
 Давам ти отговор от въпроса ти от 09.9.11 г.-кой е съдията постановил решението на окръжният съд-това е Деспина Георгиева.В съда в Страсбург ще се смеят на това решение и ще осъдят Р България, чакай и това.Нали четеш какво Европа пише за българската правна система, система Красьо Черничкия и Борилски.Турските кадии някога в българските земи по-добре правораздаваха.Жална им майка на България с тази правна система.
 до хахо
 13.09.2011 - 09:15
 Дай мнение по моето писане бе хахо, направих те на хахо, акъл се иска хахо, а не пролетарски ентусиазъм, диктатурус пролетариатус булгарикус простакус.Държава на елементарният труд и на елементарните хора, това е Булгаристан бе хора.Затова образованите българи заминават и ви остават на обрязаните, те да се оправят с вас, както някога.Простакундерска полицейско просташка държава, булгаристанска държава,лайнария държава.
 ДО ХА ХО
 13.09.2011 - 03:31
 ТИ ДА НЯМАШ ЗАДОЧНО ОБРАЗОВАНИЕ БЕ ХАХО ?
 до ха хо
 13.09.2011 - 02:31
 Явно че не можеш да водиш разговор по компютър и увърташ нещата, какво да се прави, ниска степен на интелектуалност, характерна е за доста бъл- гари, нали умните българи напуснаха страната, тук останаха на тоя народ лайната.Те част от българите трудно се ориентират кое е интелектуално и кое не е, ето вчера един такъв българин ми твърдеше, че полицаят е по- жна фигура от учителява, какво да се прави близо 500 изгубени години
 пак за същия
 12.09.2011 - 23:50
 Сега разбрах защо хапчетата пирамен се казват така - от ника на пиреней!
 пиреней
 12.09.2011 - 20:42
 пия бе само уиски с лед или без лед и винаги ми е наред,когато пия бяло вино малко ми е вяло, бира не пия, не че ще се напия, а на парите си да надвия, кошия/надбягване/ правя със свояа ягуар-звяр, почивам само на море в курорт на индийското голямо море,.ловят ми крокодили по Нил, а и обувките ми са от крокодил,стрелям по слонове и леопарди, не ме е страх и от гепарди, страхувам се от жени, крадяли мъжките пари, жените зли,макар докато вземат мъжките пари правели се
 до пириней
 12.09.2011 - 14:15
 Пий си редовно пирамена, ако не си забравил къде си го сложил.
 венета
 12.09.2011 - 12:44
 през и след социализма БМФ беше люлка-хранилка за дъщери, жени,деца и внуци, близки на хора от самото БМФ, но те работеха само в администра- цията и през годините вземаха такива заплати-в няколко пъти учителс- ската,а в КТД-тата вмъкваха обезщетения при напр.съкращение десет пъти над тези в други предприятия.Пенията на инспекторка от отдел кадри-със средно образование стигна 2.5 пъти на учителката с висше образование.И кой беше луд да купи такава фирма, с такива обезщетения. Същото не се отнасяше за мъжете ни моряци,те получаваха една трета от инспекторската заплата, а пенсията -под учителската.Част от админист- рацията беше ненужна и то винаги.И тя заслужено си отиде.
 венета
 12.09.2011 - 12:35
 през и след социализма БМФ беше люлка-хранилка за дъщери, жени,деца и внуци, близки на хора от самото БМФ, но те работеха само в администра- цията и през годините вземаха такива заплати-в няколко пъти учителс- ската,а в КТД-тата вмъкваха обезщетения при напр.съкращение десет пъти над тези в други предприятия.Пенията на инспекторка от отдел кадри-със средно образование стигна 2.5 пъти на учителката с висше образование.И кой беше луд да купи такава фирма, с такива обезщетения. Същото не се отнасяше за мъжете ни моряци,те получаваха една трета от инспекторската заплата, а пенсията -под учителската.Част от админист- рацията беше ненужна и то винаги.И тя заслужено си отиде.
 п иреней
 11.09.2011 - 23:21
 Хахо, защо заспа бе будала, без туй на компютъра пишеш едва едва, а изказваш мнения като коза за самолет, искаш да имало ред, та кога бе хахо парите не са решавали реда, нали за тях е рева в света, я ти хахо се поспри, вземи че нещо разумно направи,остави тези юридически дела, нямаш хахо акъл/глава за това, ти ставаш хахо за пастир на глупавата си коза, послушай хахо, козата поведи, така нещо за жена си добро направи, ти хахо за правда забрави, шом нямаш ти хахо пари.
 ПИРЕНЕЙ
 11.09.2011 - 22:40
 хахо, ям само пари.
 пиреней
 11.09.2011 - 22:37
 Трябвам хахо, трябвам,що да правя аз тогава,когато времето минава,да си трая или да лая, или на главата си да бая, докъде ще стигене хахо края, аз гадая, или да правя що трябва та да ме помнят някога, накрая, аз до дни ще гадая как да бъде края накрая,сън ме хахо не хваща, но няма лесно да се дам, ще направя хахо аз за срам, нека хахо се срамува,че в делото голямо и пукната пара хахо не струва, а само лалува, ла, ла, ла.
 охах
 11.09.2011 - 22:29
 Пиреней,яж ми царевицата!
 пищурка
 11.09.2011 - 22:28
 Кои са тези пострадали ценни люде на Варна, абе холам? Може би да да солта на сцециалистите морски, аферим ашколсун.
 пиреней
 11.09.2011 - 22:21
 хахо,без тебе може в тази игра, както и без онези "ценни"специалис- ти които бяха съкратени, но корабите-БМФ-то може и без тях, значи при комунизма бяха напълнили администартивната сграда на БМФ-то с хора,жени и мъже, които нямаха конкретна морска специалност, нито и знания,но бяха близки на тоз и онзи, та си отидоха заслужено.После ревнаха и заведоха дело, те бяха ценни колкото помполитите и партий- ният секретар,анъдъму хахо, посочите отговор хахо, можеш ли?
 Чистачът
 11.09.2011 - 21:20
 Пиреней,приличаш на провокатор!Или се разкрий от кои си,или се разкарай!
 лалугер
 11.09.2011 - 21:00
 хахо, какво ти казат бе,защо не отговорищ, или ти е трудно да мислиш, или не можеш да мислиш, ох бе хахо.
 пиреней
 11.09.2011 - 20:52
 Не казвам нищо, а го правя конкретно, действията ми са казването, мисля го още, ще реша и мисля как да стане, не се тревожи хахо, ти не влагаш нищо в случая, ни губиш,ни печелиш, помни пиреней е пиреней, той вече не блей, макар да дава вид че блей,слабо си досетлив хахо, хахо е хахо. Напиши пак нещо хахо, че още малко време остава, за да стане всичко един спомен, от делото де, после какво ще правиш бе хахо?
 хахо
 10.09.2011 - 20:44
 Кой да съжалява пиреней, онези с охраните, или онези чийто труд беше откраднат, бъди конкретен. Ако имаш да казаш нещо го кажи.
 ПИРЕНЕЙ
 09.09.2011 - 21:55
 МОЖЕ ТАКА ДА СЕ ЗАВЪРТИ ДЕЛОТО,ЧЕ ДА НЕ СЕ ПОМНИ СЛЕД ТОВА ОТ ХОРАТА ВОДИЛИ ГО,НЕКА ДА ПРИЕМАТ НАСЕРИОЗНО ПРОБЛЕМА А ДА НЕ ЧАКАТ НЕЩА ЗА КОИТО НЕ ПОЛАГАТ ГРИЖИ,ДЕЛОТО ЗАВИСИ ОТ ЕДНО УСИЛИЕ КОЕТО ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДА СПРЕ И ДА ИМ СТАНЕ МЪЧНО НА НЯКОИ ХОРА, ЧЕ СА ПОЧВАЛИ ДЕЛО, ГЛЕДАМЕ ОЩЕ МАЛКО АКЪЛА ИМ.ТЪРПЕНИЕТО И НА ТЪРПЕЛИВИЯТ ИМА ГРАНИЦИ.МИСЛИМ ПО ВЪПРОСА И ЩЕ РЕШИМ В БЛИЗКИТЕ ДЕСЕТ ДНИ, ЗА ДА ОСТАНЕ СПОМЕНА ОТ ДЕЛОТО
 хахо
 09.09.2011 - 09:21
 Делото вече е свалено от страницата на съда, при все че е от такъв обществен интерес. Другарите в статията посочват как ще се развие делото на следващата инстанция,определят кое е право и кое не, което говори за готовността някой да приспи съвестта си, защото му е платено. Освен да се отиде в съда за правата на човека, аз друг изход не виждам. Искаме името на съдията , който е обявил КТД за недействителен!!!
 слава
 08.09.2011 - 09:09
 колко струва като пари таква защита по дело
 красив
 08.09.2011 - 08:55
 как се развива вече делото,дайте информация
 хахо
 02.09.2011 - 20:31
 И съдиите не казаха срещу колко са си приспали съвестта - искаме тук имената на съдиите, отсъдили КТД за недействителен. Мелниците Божи мелят бавно, но сигурно!!!
 месарин
 02.09.2011 - 14:41
 Все отбор юнаци/глупаци/мръсници/комуняги И.Ненчев,Н.Ефтимов,Д.Консулов,Кр.Вълчев!Защо ли го избират,ами защото останаха на работа само бивши/настоящи комунисти,а моряците не могат да се организират!Има си платени постоянни делегати,които винаги избират к.вълчев!
 свидетел
 02.09.2011 - 13:44
 Иван Ненчев беше голям мръсник!Най-големият!
 пенка
 02.09.2011 - 11:32
 Някъде се споменава и бившият профпредседател Добри Консулов/Ел Глупако/.Той се беше вживял в това че е номенклатура на районният комитет на БКП,че даже напомняше на една служителка/дъщеря на партизанин от варненския партизански отряд/,че и тя била номенклатура на този райком.Тази служителка зад гърба му му се смееше за това, като тя честно виждаше глупостта "номенклатура",а Добри не виждаше това,горкият глупак.Тогава директор, партия/БКП/ и Добри бяха едно, заедно се движеха и не спореха и не си противоречаха.Къде ли е сега Ел Глупако ?А най-голямото недоразумение беше партийният секретар /преди това профпредседател/ Неделчо Ефтимов,който изгони живеещи в голям апартамент на БМФ в "Чайка"и го взе той, а двете семейства засили във "Владиславово", имаще /според покойният журналист Георги Йолов/поведение на еничарин, въобще мръсник беше за разлика от Иван Ненчев /бил партиен секретар/, а великият Атанас Йонков гледаше с усмивка тези лица и виждаше ненормалното в тях и се подхилваше...
 висок
 02.09.2011 - 10:38
 Образованието на Костадинов е не право в софийски университет, а тук, може би в свободния варненски,бил политически военен, изхвърлен от десети ноември 89 г., Генчев е от същото качество-политвоенен, въобще комунистчетата са на власт,винаги са с властващите,или политически или други,смешни кадри, хора без съвест и свян, без много знания, но с нагждачески качества, защо Бойко ти държиш Генчев на пристанищата...
 марлена
 02.09.2011 - 10:31
 личицето което видяхте е на Красимир Lълчев,който някога-през 80-те години го мързеше да пътува по корабите,нали беше завършил морското, та се записа социология в софия и да може задочно да учи се навря в ком сомола на бмф-то, там беше на работа,беше подлога и на Мавров и на партийният еничар Ефтимов. Кораб не е помирисвал над 27 години и ви се чудя как го избирате за уж синдикалист, той е опетнен комунист.
 пикал накриво
 02.09.2011 - 10:06
 има един топ юрист и той си знае работата и си я върши и ще я свърши и сега, даже я свърши вече
 хахо
 31.08.2011 - 22:44
 Другаря обаче как знае , че на следващи инстанции щяло да възтържествува правото. Кой всъщност определя кое е право и кое не? Но хубавото е, че вече има и модерни болести!
 перко
 29.08.2011 - 20:27
 Това исках да ви кажа - каква полза, че някои ще са най- богатите в гробищата? Иначе гледаме костюми джипове... ПОсегханаха на труда на честните и работливите хора, и това няма да остане безнаказано... Имам един познат в София, който е заграбил доста, и дъщеря му е в лудницата! Приятен живот им желая на другарите. И съдиите да кажат срещу колко си приспаха съвестта, за да отменят КТД.
 аникин
 29.08.2011 - 16:29
 Имам един познат,който натвори много мърсотии и много присвои,на който синът му е болен от нелечима болест,а дъщеря му е наркоманка и проститутка!Жена му е изперкала,естествено!!!Съжалявам!
 РЕформатор
 29.08.2011 - 15:47
 Отношението към моряци и служители е обидно,заявих аз истински представител на наемните работници!
 хахо
 27.08.2011 - 09:20
 Ясни са ни много работи - че холдингите са собственост на другарите.
 перко
 26.08.2011 - 09:07
 Имам познат хотелиер, който държи няколко хотела, но сина му страда от някакво заболяване, което не се лекува. Друг познат имам който има 2 магазина, сина му е нещо като бавно развиващ. На един златар, който не познавам лично, но знам кой е дъщеря му също не е добре с главата. Първите двама като съм ги питал - как са се замогнали , отговора и на двамата беше един и същ: по - добре не питай! От тук нататък на всички другари, с големите капитали пожелавам светло бъдеще.
 знаещ
 26.08.2011 - 00:00
 Холдингът,т.е.централата на БМФ се намира в София,ако не ви е ясно!!!
 МНЕНИЕ
 25.08.2011 - 22:49
 Аз мисля, че както вървят работите ... около Български морски флот - може да се очаква да се измести централата на тази вече частната фирма в друг град на България. Това не трябва да изненада морската общност във Варна.
 хахо
 25.08.2011 - 20:52
 Откакто М.Марков стана гл. редактор, мълчанието е много удобно по въпроси, които са от интерес за цялата варненска общественост.
 питащ
 23.08.2011 - 20:27
 Къде е правото на отговор на съкратените служители??? Каква полза, че хората са си плащали чл. внос, а няма кой да ги защити???И каква е стойността на КТД , след като някой, който се изживява като бизнесмен може го промени когато си поиска/?? Хайде когато пишете статия за БМФ, отговорете на тези въпроси, или не пишете изобщо!
 питащ
 22.08.2011 - 16:53
 Правилно!От къде да вземат пари съкратените?!Сега трябва да плащат по 150 лв.,пари за адвокати,за семейството,за Страсбург!Вече 3 години без работа!Отговорете!Смърт!
 аникин
 22.08.2011 - 16:49
 В България правото е на силния и който има пари!
 morski
 20.08.2011 - 14:15
 Верно, като не им стигат хората да пратят Вълчев да работи на корабите, и без това такива като него цял живот са на локумаджийски позиции, и трябва някой да им вади заплатите. Хайде сега като са махнали некадърните, да отиде на кораба и свърши работата, вместо да се чуди кого да придумаш да работи за без пари!!!
 ехаа
 19.08.2011 - 09:28
 Да, другаря Вълчев пропусна да каже, че ръководството няколко месеца се опитваше да придумва съкратените да се върнат, макар и на преиначени имена, но няма кой да свърши работата на съответните позиции. Ха да беше казал тез работи другаря Вълчев, и пак да говорим. Ама никой от съкратените не клекна, защото пак трябва някой да вади заплатите на онези, които са останали.
 кърлежа
 18.08.2011 - 19:37
 Съдията е мъдорист!
 свидетел
 18.08.2011 - 19:36
 к.вълчев е казал,че са съкратени най-некадърните!Кадърните отдавна са напуснали и са си намерили работа!Затова е настоял да няма компенсации,срещу което получи пост в управлението на фирмата!
 хахо
 17.08.2011 - 21:45
 А съдията не разбрахме кой е, ако е много курназ да съди съкратените, дайте тоз юнак да го видим. Съкратените излизат с имената и личните си данни, тоз юнак може ли същото да напише за себе си ?
 тестимон
 16.08.2011 - 20:00
 Съдията попитал брайнов от МС:"трябва ли да получат обезщетения"?!Той отговорил:"Не трябва"!
 баба господка
 16.08.2011 - 19:57
 Осъдиха моряци и служители"незаконно",каза к.вълчев?!
 mixo
 15.08.2011 - 20:20
 Ето как по чисто комунистически, и съдията се опитва да заплашва , че щял да осъди този или онзи, за да не си търсят хората правата. Ако такъв го изправиш в Страсбург, и загуби, и след това същия стане жената на съответния затвор( в случай, че е мъж), тогава по друг начин ще мисли. Никъде не видяхме позицията на адвокатите на съкратените, и те ли са купени ?
 хахо
 15.08.2011 - 19:04
 ПО - голяма глупост не бях чувал скоро. Както ще им вземат на съкратените - все едно да скубят вълна от костенурка. Че всичко са комунистически назначения спор няма, то и сделката е направена по другарски. Само не знам дали до тук ще спре всичко, явно съдията е пропуснал , че загубените трудови спорове от страната на съкратените ги плаща държавата . Кого заплашва всъщност, и с колко е приспал съвестта си, затова ли делото е свалено от страницата на съда, напишете съдията кой е, искаме да го знаем! СЪкратените са там с имената си, съдията може ли да напише своето име :), нямам търпение да заведе дело срещу съркатените :), аз съм безработен от 3 години, и какво ще ми вземе :)
 господ да ни е на помощ
 12.08.2011 - 15:14
 Така нареченият топ юрист на БМФ,П.Костадинов,който е съкратен военен и по програма завършва и право по милост,реализиран от тогавашния директор на ЧР-Г.Генчев човек на Гоце,сега шеф на прист.администрация,преди пускаше слухове,че съдията ще накаже тези,които съдят БМФ,а сега заплашва,че ще ги съди за уронване престижа на БМФ!Пълно е с простаци и некадърници в БМФ,назначени от Станишев и Гоце по политически ,разбирай комунистически ,признак!
 xaxo
 10.08.2011 - 19:09
 Дори да се отиде в съда за правата на човека в Страсбург е съвсем нормално. Още в статията, другаря домусчиев, казва че на следващата инстанция, правдата щяла да възтържествува - знаел е как ще завърши делото. Много искам да видя как ще нагушат с пари и европейските съдии. Не че не може да стане, но искам да видя как точно ще стане.
 Марк о Селски
 09.08.2011 - 13:04
 За срамотиите,окръжният съд отмени решението на районния съд за делото на съкратените от БМФ!Сега настройват работниците срещу синдикатите!Излиза,че Домусчиев е искал да изплати компенсации,а кр.вълчев и и.велков-не,даже е било инициатива на вълчев!Отивайте на следваща инстанция!Налъи?!
 Чистачът
 08.08.2011 - 15:31
 Климатиците свършиха работа!!!
 Марк о Селски
 07.08.2011 - 23:10
 Окръжният съд отмени решението на районния съд!Яко се е кихало,налъи?!Отчайващо ,но трябва да се отиде на Върховния съд!!!?
 хахо
 20.07.2011 - 21:53
 Народно дело ги е страх да напишат истината за делото, и да не разсърдят местните велможи. Подхващат някаква тема, но каквото им наредят това пишат. Като знам че Мартин Марков стана главен редактор, вече съвсем ще замлъкнат на тази тема. Освен общи приказки и хвалебствия, нищо друго няма да прочетете тук.
 onzi
 17.07.2011 - 11:30
 Нещо за решенеито от делото знае ли се, вече го няма на страницата и на съда. Явно делата от обществен интерес се крият умишлено.
 antim
 10.07.2011 - 22:21
 Вълчев,като са назначени по политически причини,защо им събираш членски внос?!Освен това ти как си назначен?!Нали по същия начин!Ти не си най-добрият,тъкмо обратното!
 хахо
 09.07.2011 - 21:55
 И по - напред ли дръпна БМФ-то след като назначиха една камара хора - заплатаджии ?
 аврам
 06.07.2011 - 19:41
 И сега се назначават само комунистически издънки!!!
 антим
 06.07.2011 - 19:40
 Най-много назначения в администрацията имаше по време на царското управление Г.Генов-над 150 човека-дъщери,снахи и много други на синекурни длъжности!!!Също в моряшкия синдикат са само бивши и настоящи комунисти!Други няма!
 инж.
 06.07.2011 - 18:35
 ".....Това са хора от бившата администрация, заяви Вълчев. Той посочи, че преди приватизацията в БМФ е имало 500 – 600 души администрация, от които голяма част назначени по политически причини. Нямаше как нещата да продължат така, посочва той...." Другарю Вълчев, защо забравихте да споменете, че измежду съкратените през 2008 година, има и доста инженери, или и за вас те са администрация??? Защо не споменавате, че след съкращенията ръководството звъни на същите тези съкратени инженери да ги вика отново на работа, защото някой трябва да вади заплатите на онези, които са останали на работа... Защо премълчавате тези неща, другарю ВЪлчев?
 хахо
 05.07.2011 - 18:47
 Не е въпроса какво пише в позвънете, това е статия за сегашните 400 човека. ВЪпросът е за онези близо 800 човека, които са завели колективен иск още през 2008 година, и за отмяната на стария КТД< в който са договорени обезщетения.
 ясно е
 04.07.2011 - 22:54
 Въпросът е, че това вестниче,р го е страх да напише за всичко това. Защото не е поръчкова статия, написана от някой послушко, на който БМФ-то е платило да пише хвалебствия и простотии.
 Огговора е
 04.07.2011 - 20:47
 Ето посочиха днес предателите на интересите на моряците и държавата. Браво на министъра на транспорта за смелостта. Ние моряците знаем, че той не стой в далаверата на правителството за БМФ.http://www.pozvanete.bg/news.php?id=40742 Мутафчиев: Синдикатите виновни за липса на обезщетения в БМФ 04 Ноември 2008 Министрите на транспорта Петър Мутафчиев (със светлия костюм) и на отбраната Николай Цонев (до него вляво) разгледаха реконструираната офис сградата на интермодалния терминал Министърът на транспорта Петър Мутафчиев обвини синдикатите за това, че съкратените от Параходство "Български морски флот" 480 души няма да получат обезщетения за загубата на работата си. "Не можем пряко да се намесим в тази посока. Това е отговорност на синдикатите, какво са договорили в колективния трудов договор и ангажиментите, които те имат при тези съкращения", посочи Мутафчиев. Според него, процедурата по приватизация не е била пречка за синдикатите да поставят свои условия. По думите на Мутафчиев, той не е можел да влияе върху колективния трудов договор. "Съкращаването на над 400 души от БМФ е тежък момент за Варна, но все пак това е решение на мениджмънта. Изхождайки от социалната си насоченост, избягвахме до момента съкращенията там и може да се каже, че това е голямата ни грешка", каза още той. Министърът оправда уволнението на толкова много от служителите на Параходството и със задаващата се финансова криза. Според информацията, която била предоставена от представителя на държавата в предприятието - Красимира Стоянова, в БМФ се задавала сериозна криза. Ставките на тайм чартъра били спаднали с 8-10 пъти, посочи Мутафчиев. Десислава Димитрова
 до Мартин Марков
 03.07.2011 - 23:49
 Народно дели или е ги страх да напишат истината, или им е пплатено за да мълчат! Нека Мартин Марков - глредактор да излезе и да каже каква е позицията !
 хахо
 03.07.2011 - 23:48
 Знае ли се вече какво е решението по делото, от къде може да се прочете?
 anto
 01.07.2011 - 15:44
 Синдикатите са най-големите мафиотски образуваниа,особено КНСБ!!!
 амин
 01.07.2011 - 15:42
 красимир вълчев още ли не се е гръмнал?!Ще остави голямо наследство на наркоманката!
 хахо
 30.06.2011 - 23:20
 До 2007 година бях в БМФ, след което напуснах. Виждам, че там от ден на ден става по - зле. А другарите не можеш да ги спреш да се хвалят, както и послушковците да ги снимат, и да им правят интервюта. След като Лудогорец не може и един автобус да си купи ясно какъв отбор е.
 Към Хахо
 30.06.2011 - 19:39
 С фирмения автобус с надпис " Български морски флот" возят футболистите на "Лудогорец" . Трябваше американския посланик да ни каже, че в България има съд за бедни има съд и за богати.
 хахо
 28.06.2011 - 17:53
 свалиха ли климатиците , подарени от БМФ?
 antim
 26.06.2011 - 21:40
 Свалям шапка на тези смели служители и моряци,които водят делото срещу БМФ и синдикатите!Така се правят нещата в тази скапана държава!Вярвам в съдебната система!
 хахо
 24.06.2011 - 18:49
 Къде може да се прочете за съдебното решение ?
 anto
 23.06.2011 - 13:06
 Резултатът от делото чакайте след един месец!Иначе е приключило!
 хахо
 22.06.2011 - 21:44
 Мелниците Божи мелят бавно, но сигурно. Някой ден всичко ще си дойде на мястото, всичко тук ще остане, няма да занесат нищо на оня свят. И да ги питаш за какво им са толкова пари. Служителите не са малоумни, задължават те да плащаш чл.внос, ако работиш във фирмата и нямаш избор. Дано построят повече затвори...
 Марк о Селски
 22.06.2011 - 18:53
 В БМФ отдавна вече няма синдикати/профсъюзи,но се чудя на малоумните служители и моряци защо продължават да им плащат членски внос!От този членски внос синдикалните/профсъюзните лидери получават тлъсти заплати и са ваши слуги!Трябва да се борят и защитават интересите ви до дупка!Но те са се залостили и се изживяват на ваши началници!Простей народе мой!
 хахо
 21.06.2011 - 22:33
 Какво е станало днес на делото, някой знае ли ???
 анти
 19.06.2011 - 22:39
 Новото дело е на 21.06.11!
 хахо
 19.06.2011 - 14:14
 Едва ли някога съкратените ще си получат парите,все пак години наред са си плащали чл. внос, но някой идва, решава че КТД не му е изгоден и го подменя. Синдикатите подписват послушно, дано някой ден синдиКАЛНИТЕ лидери отидат в затвора.
 антим
 16.06.2011 - 23:37
 Нови комунистически назначения в БМФ- 3ти пом.кап.Костурков и вечното протеже на кап.лейтенант Пепи Дойков-синът му гл.мех.Св.Дойков!
 аврам
 16.06.2011 - 23:33
 Отложиха делото,за да свалят климатиците,подарени от БМФ!Не е удобно ,някак си?!
 Мелниците Божи мелят бавно, но сигурно!
 29.04.2011 - 11:57
 Ей, подмениха КТД само и само да не платят обезщетенията на съкратените, а иначе ще извадят пари за порт - Бургас.
 Очакваме
 29.04.2011 - 01:00
 Скоро и германците ще излязат извън борда няа БМФ. Те им свършиха работата. А Карабаджаковите. Тези дни "Кей джи меритаим шипинг" / на Домусчиеви / печели търга за концесия на порт Бургас. От " Народно дело" пишете за този нов удар на топ-работодателя във Варна.
 anto
 28.04.2011 - 20:51
 Уважаеми, не знам дали някои от вас е чувал, че БМФ е оборудвало окръжния съд с климатици!На тази база и не само,БМФ не губи дела там.
 амин
 28.04.2011 - 18:17
 Пенсиониран на 60/61,заедно със зет му и дъщеря му?!Все пак свърши мръсната работа!Естествено,че му платиха яко!Излъга раята и след това им откъсна главата!Това е съдбата на всички предатели!Нищо,че не му пука!
 хахо
 28.04.2011 - 14:52
 Нали се сещате, че ако исклаха да го уволнят, това можеше да стане още през 2008г.
 хахо
 28.04.2011 - 14:51
 Не е уволнен, а е пенсиониран. И не виждам какво толкова радостно има, след като той си направил баницата, и му е все едно дали ще е в БМФ или не.
 амин
 26.04.2011 - 21:17
 До Aнто:Златни ти уста!!!
 anto
 26.04.2011 - 15:50
 Преди една седмица от БМФ са уволнили хр.донев и семейството му!
 хахо
 26.04.2011 - 13:02
 Teзи 30 % Авраме, са както онези, които държавата имаше и в корабостроителния завод. Както Никъде нищо не чухме за дяла в завода, така няма да чуем нищо и за тези 30 %, уж държавни. Какво излиза - че държавата няма механизъм да повляие на едно частно лице, което и да е, да изплати компенсации на съкратените. Още повече , че подмениха КТД, защото така им е удобно. И разбираш ли няма кой да им потърси сметка...
 аврам
 22.04.2011 - 13:55
 Не забравяйте,че държавата също държи все още 30 % от собствеността на БМФ със своя директор хр.донев/както знаете има двама директори-на свинаря директора е йонков,не Барбата -лека му пръст/и там се разпорежда не толкова правителството,колкото БСП,Станишев и най-вече първанов!Те обаче се занимават най-много с кадруване и назначаване на свои хора!Те можеха да въздействат на собственика да плати компенсациите на съкратените,но си измиват мълчаливо ръцете с тях!Мръсници!Естествено основнато предателство е на псевдо синдикалиста- алчния и корумпиран комунист вълчев!
 до аврам
 21.04.2011 - 13:07
 Авраме, за кога е отложено делото? Вече виждам че е свалено от страницата на съда дори.
 аврам
 21.04.2011 - 12:07
 Делото пак е отложено?!Чакат ги да умрат ,или да се откажат, или да изтече 3 годишния давностен срок!Харчи пари?!Мърсотия!
 ант
 21.04.2011 - 12:04
 Комунистическата издънка и протеже/кръстник/ на Б.Гуцанов Калчев,след като беше уволнен от директор на БМКЦ,отново е устроен за директо по подготовка на кадрите в БМФ,естествено не и без помощта на кр.вълчев,който е директор "Човешки ресурси" в БМФ?!!!
 антим
 18.04.2011 - 15:24
 Хахо,отговорност се търси в съда,но вие сякаш вече не допускате,че кр.вълчев трябва и може да бъде сменен,след което той ще се окаже в неведение!Разбира се предполага се,че е накрал толкова,че да му стигне до края на живота?!Направете събрание и го изритайте!!!
 nnn
 05.04.2011 - 13:50
 вторник, 05 април 2011 София В България има две правосъдни системи - една за богатите с власт, за хората над закона и друга - за обикновените българи. Тази оценка направи днес американският посланик Джеймс Уорлик на кръгла маса на тема "Националната сигурност - стратегически обхват на престъпността".
 хахо
 24.03.2011 - 20:52
 А защо се мълчи за делото,какво толкова пише в стария КТД, и едва ли има друга държава, където синдикатите така послушно да си налягат парцалките пред новите собственици. Каква стойност има КТД, след като всеки може да го подмени по което си време иска??? Мелниците Божи мелят бавно , но сигурно! Никой не отговаря персонално, тъй като не е предвиден механизъм да им се търси на такива хора отговорност. Значи може с години наред да си плащат работещите чл.внос, но няма механизъм, по който да се потърси отговорност от синдиКАЛНИТЕ организации.
 антон
 24.03.2011 - 12:20
 Той,кр.вълчев,трябва да отговаря пред съда,персонално,затова,че фалшифицира КТД срещу пост,предателство и много пари!Сега служители и моряци вместо да получат полагащите им се компенсации,трябва да водят дела-нерви и неудобство,в допълнение на това,че са съкратени!
 ха - ха - ха
 10.03.2011 - 18:13
 Мислиш ли, че много му пука на вълчев, всеки си прибира парите, и никой не го интересува за никого. Давате ли си сметка, че няма механизъм по който да се потърси отговорност на т.нар. синдиКАЛНИ оргазнизации и техните лидери, за несвършена работа???? Много е лесно да се тръби какво щели да направят за хората, ами ако не го направят, как ще им потърсят отговорност онези , които са си платили чл. внос? По никакъв начин!
 амин
 10.03.2011 - 16:08
 Виждате,как синдикатите в БДЖ защитават работниците и всяко работно място,неразрешавайки никакви съкращения!вълчев -вън!
 до аврам
 21.02.2011 - 12:58
 Ти мислиш ли, че случайно беше подменен КТД,затова никъде нищо не се пита, защо??? Мислиш ли че случайно вестника мълчи за изхода от делото, и неговата нова дата, при все че е от такъв обществен интерес??? Да видим до къде ще доведе тази послушна журналистика...
 аврам
 19.02.2011 - 20:10
 Домусчиев да не се изхвърля,че може да купи за Лудогорец всеки футболист на ЦСКА/примерно 500000 евро за Маркиньос/,а да изплати незабавно компенсациите на съкратените от БМФ!!!
 Към Хахо
 19.02.2011 - 16:09
 Аз попитах журналистите на уважавания варненски вестник " Народно дело " и разбирам - не отговарят. Излиза, че господата от снимката - бизнесмените Домусчиеви - на 17 място в листата по богатство в България и помощник капитана Красимир Вълчев и същевременно лаком синдикалист от КНСБ са се договорили да не обезщетяват съкратените работници и моряци с полагащото им се възнаграждение по Колективния трудов договор чрез предварително изготвен сценарии от новия собственик Домусчиеви и сие, с опит в приватизациите. Така били съкратени без обезщетение половината персонал на БМФ, щото и корабите и другата техника - ремонтната работилница, Автостопанството, дори рейдовете катери и т.п. са продадени за скраб. Със тези спестените пари около приватизацията, фамилията Домусчиеви възраждат българския търговски флот като купуват 4 кораба китайско производство, втора ръка от руснаците и посрещат дълговете си по ипотеката пред гръцките банки, щото БМФ е ипотекирано от тях за да се разплатят с Агенцията по приватизация и с други високоплатени специалисти. Разбираики, че новите стопани не ценят труда и не уважават работниците си много моряци и други дългогодишни работници и служители прекратяват доброволно работата си в тази международно призната фирма с над 100 годишна история. Сега въпросът с морските кадри се решава като започва наемането на моряци от други трети страни - филипинци, украинци, и други.
 хахо до илина
 18.02.2011 - 19:13
 Поздрави на Илина и ппоследния колега за смислените коментари. Преди време в едно заведение до шишковата градинка, имаше сервитьорка, която се казваше Илина, и там ходех само заради нея... ( това извън темата) . НО по това време работех в БМФ. В момента имам двама мои колеги, заедно с които бяхме съкратени, и на които ръководството е звъняло да ги придумва да се върнат на работа, от която вече са били съкратени. Едно е работодателя да ти обърне гръб, друго е сам да си тръгнеш. Но когато десетки корабни инженери ги изгониш, само защото ти самия нямаш и една цяла прочетена книга в живота си, и не си даваш сметка какво значи тесен специалист,как се става такъв, за колко време се изгражда отдел със документация и апаратура... после се чудиш какво да правиш и и как да ги прдумаш да се върнат отново, ама пак наред с това имаш и една камара назначен народ, който кракът им не стъпва на кораб, и всъщност няма кой да им вади заплатите... та затуй се налага да звънят на старите кадри. Защо за това народно дело не пише??? Колкото до автора на статията. Като не ти стига информация, пиши за таксита, не пиши за морския флот. Но когато живееш в комунистическо време дорбия журналист е онзи, който пише онова, което му наредят. На последния колега искам да кажа следното - причната за делото е, че с идването си в БМФ, новите чорбаджии подписват със синдикатите нов КТД, който заменя стария. Необходимостта за това е, че в стария кТД, който е важил до август 2008г, са договорени изплащане на обезщетения ( по една брутна заплата за всяка прослужена година) Но никой не си дава сметка защо всъщност се наложи да се подпише нов КТД, дори и народно дело не се наема да обясни защо това е направено с идването на новите собственици. Кое наложи подпсиването на нов КТД, условията за работещите в който са в пъти по - лоши от тези в стария, но на синдикатите подписват послушно всичко което им се поднесе, и приспиват съвестта си.
 Към редакцията на вестника
 17.02.2011 - 14:21
 От статията на незнаиния журналист на този вестник, така и не става ясно за какво се наемат тези бивши служители и моряци, съкратени от работа да СЪДЯТ бившия си работодател - Параходството. След като толкова години са работили в Параходството, защо са изгонени от работа и защо така яростно ги нападат тези лица от снимките - синдикалистта и бизнесмена когото нямам честа да ги познавам
 илина
 15.02.2011 - 16:18
 Отидоха си кадърните - останаха супер простаците!онези, които като ме видят не смеят да ме погледнат в очите, а само послушно ми казват ,,страшно е, но ще си кютам, докато ме изгонят!"НЕ може да изхвърлиш специалиста, а да оставиш подлизурковците, които ако са некадърни, то поне са мълчаливи и примирени!Не им завиждам, ТОВА СА ОВЦЕ!ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ!ИМА ГОСПОД!ЦЯЛОТО СЧЕТОВОДСТВО, Т.Н.,,ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ" -ВЪН!!!!!!
 xaxo
 11.02.2011 - 13:18
 За какво да питам... след като се прави всичко възможно резултатите и изхода да бъдат потулени, и хората да забравят. Неслучайно тук не сварваха да пишат хвалебствия и послушни статии, а когато е нещо от значим обществен интерес се крият и мълчат.
 антим
 10.02.2011 - 13:34
 Питай съда?!
 do anti
 09.02.2011 - 20:44
 И от къде следва, че делото е наесен,коя е датата?
 antim
 09.02.2011 - 13:39
 За шеф на т.н.Сдружение/фондация за набиране средства за построяване на паметник на загиналите моряци е избран/назначен Борислав Гуцанов?!Без коментар!Срам за инициатора-Асоциация на капитаните?!
 anti
 08.02.2011 - 14:08
 Наесен е делото за обещетенията на съкратените,бе малоумник!Вярвам в съда!!!Чети внимателно и си води записки!!!
 до anti
 07.02.2011 - 20:18
 Какво следва наесен??? Какво става с делото за заплатите, които дължат на съкратените служители. Междудругото - аз имам информация, че вече звънят по телефона на част от съкратените служители, и ги придумват да се върнат на работа, за конкретни длъжности... Но до момента не ми е известно поне от тези, които аз познавам някой да се е върнал, с всички които съм говорил са ги разкарали.
 в допълнение
 06.02.2011 - 16:17
 В допълнение ,но на първо място трябва да си ченге-доносник!!!
 anti
 04.02.2011 - 12:38
 Съгласен съм с по-долния коментар,но не е казана причината,а тя е че всички изброени организации се владеят от комунистите,на които е платено много здраво от парите на моряците!В този заговор най-голямо участие имат БСП,гоце,КНСБ на Ж.Христов/лека му пръст/,сегашния на КНСБ-димитров,кр.вълчев и много други!Забогатяха здраво,но виждате какво става с продажника Кушлев,от него не чакайте да ги прибере!Просто вече не ми се коментира!Вярвам само на съда към момента!Ще видим наесен!?
 Постановка
 03.02.2011 - 20:47
 Айде да не се връщаме назад. Тези приватизатори на БМФ - фамилията Домусчиеви от далечната 1990 година приватизират за " стотинки" държавни предприятия в България. Така, че те имат практика и знаят как най-изгодно да се отърват от персонала. Най-лесно се разправиха с моряците по кораби - преназначиха дори механици и капитани със срока на изпитание в полза на работодателя и след изтичане на изпитателния срок по Кодекса на труда ги освободиха от работа. И ти да си на тяхно място и ти така ще правиш, щом КНСБ, държавници и всичките държавни институции - Агенции, Инспекции на труда, Агенция по заетостта, са на твоя страна. Гледайте напред моряко.
 anti
 03.02.2011 - 20:44
 БМФ е собственост на гоце,затова там се ширят само върли комунисти и техните отрочета:Ташев и двете му деца,В.денев и дъщеря и много други!Беше си комунистическо и такова си остана!Водещ е хр.донев и дъщеря и зет!!!При съкращенията това беше основен критерий!
 ант
 03.02.2011 - 15:55
 При съкращенията в БМФ не беше извършен т.н.подбор,съгласно Кодекса на труда!За това са отговорни както собствениците ,така и нелигитимният кр.вълчев!
 варненец
 30.01.2011 - 19:05
 Ами всичкия останал бездарен народ, който отива да си покаже новите дрехи, телефончета и задни.и , ... какво да кажем за малограмотниците, които дори нямат нужното образование , но заемат доста високи постове и получават по няколко хиляди... За това никъде не се пише, нали!
 възмутен
 30.01.2011 - 13:08
 В последно време се чува,че дъртата пенсионерка,вечната сл.михнева,комунистка от сой и доскорошна синдикалистка,пак се е наредила на работа във Взаимно-спомагателна каса към синдиката!!!Няма ли някоя съкратена да получи работата?!Позор!
 xaxo
 29.01.2011 - 16:45
 Хубаво е, че има хора които назовават нещата как стоят реално. Като се замисли човек и колко пари се плащат за поръчкови статии, а както можем да видим днешната журналистика е политически и кадрови слугинаж. Наистина всички онези от ченгесаро- комунистическата пасмина и техните наследници днес са представители на т.нар. "бизнес " в България. И както е казал Пушкин: Есть суд, Есть Божий Суд.
 ани
 29.01.2011 - 15:20
 Толкова хора останаха без работа-съкратени,но кр.вълчев не назначи нито един/една на работа в синдиката?!Затова пък държи на работа старите пенсионери-вечната амбър м.василива,в.денев,п.ташев!Също така любовницата му за специални и социални поръчки ласкова!Свърталище на дърти комунисти,начело с него?!
 хахо
 29.01.2011 - 14:22
 Кажи ти нещо ново, виж аз колко неща съм казал.
 ano
 29.01.2011 - 14:18
 Това с виетнамци и филипинци е ясно!Да му мислят дебилите от изпълкома!!!Нещо ново?!
 хахо
 28.01.2011 - 18:43
 Ако ще и някой с 8-ми клас да сложат за директор, все ми е тая. Нека да му мислят онези, които работят там, аз сам съм си чорбаджия, и така си ми е много добре. На мен лично ми е забавно как ръководството много лесно разкара хора на килограм,измежду тях имаше доста квалифициран народ, после пък почна да недоволства коя фирма, за коя работа колко пари била взела. Най - лесно се прави чужда сметка. Като ти е много не ги викаш, правиш си го сам. Мен като ми е скъпо в някой магазин не ходя там. Колкото до това кой какво сведение има - аз дочух, че се водят преговори за сключване на договори с виетнамци. Интересно ще е - китайски кораби с виетнамски персонал...
 ano
 28.01.2011 - 17:57
 Хахо,имам сведение,че махат донев и на негово място издигат кр.вълчев!!!
 хахо
 28.01.2011 - 16:57
 Фактите са изброени, това че ти не можеш да ги разбереш е отделна работа.
 ано
 27.01.2011 - 14:15
 Хахо,стига си повтарял едно и също?!Всичко е вече ясно!Измисли нещо по-специално!Мислиш и питаш на глас и сам си отговаряш!Доста е малоумно!Мисли наум!Дай факти!
 хахо до сс
 27.01.2011 - 11:14
 Не знам дали ти е известно, но всички висококвалифицирани специалисти , които бяха в БМФ и ръководството реши да ги освободи, та не знам дали ти е известно, но в момента всички те или си имат частни фирми, или работят в такива същата работа. Поради този факт в БМФ в момента недоволстват, че например за ремонта на една платка в сферата на електрониката - еди коя си фирма им вземала 60 - 80 лв... Задаваш ли въпроса защо са взели решение да се обръщат за ремонт към частни фирми, и недоволстват към цените, ами не си оправят всичко сами с наличните ресурси които имат??? Имаш претенциите за бизнесмен, а дори не си знаеш че цената на определена услуга се определя от онзи, който я върши. Все едно да отидеш на зъбар, и да се пазариш за цените... малко няма да стане!
 xaxo
 27.01.2011 - 10:51
 Аз когато е трябвало съм работил в БМФ , и като видях накъде отиват нещата сам се разкарах. НЕ съм съгласен да вадя заплатите на хора, които и хабер си нямат от корабоплаване, а са дошли на работа да си покажат новите дрехи. Който да назначат там нищо няма да се промени - решения се вземат от хора, които не носят никаква отговорност. Няма как нещата да се променят.
 ЗАЩО МЪЛЧАТ МОРЯЦИТЕ
 23.01.2011 - 18:05
 Обидно е, разбира се да се купуват ВТОРА РЪКА ОТ РУСНАЦИ "високоавтоматизирани кораби", КИТАЙСКО ПРОИЗВОДСТВО за БЪЛГАРСКИЯ ГЪРГОВСКИ ФЛОТ с над 120 годишна история. ТАКИВА КОРАБИ, НА КОИТО ВТОРИ ПЪТ ДА НЕ ПОЖЕЛАВАТ ДА СЕ качват български моряци.
 сс
 21.01.2011 - 15:44
 Хахо,а ако теб те назначат?!
 хахо
 19.01.2011 - 11:50
 То и теб да те назначат за директор на чов. ресурси, и ти ще станеш такъв. Какъв е проблема, вземаш решения - не носиш отговорност, както и останалите директори. Затова винаги съм казвал, че нито един човек не трябва да работи за тях.
 синди
 13.01.2011 - 13:55
 Както си плюете,кр.вълчев е назначен вече и за директор на човешки ресурси!Това е отговорът на свинята!Честни -частници!Халал да ви е!
 1 ot 1009te bedni bylgari
 07.12.2010 - 17:02
 http://narodnodelo.bg/todaynews.php?news=8223
 хахо
 06.12.2010 - 19:26
 При положение, че някой дава за курви и ресторанти няколко хиляди на вечер едва ли дадено решение ще го притесни, още повече че не плаща той...
 разбрах
 05.12.2010 - 20:27
 Тактиката на Ответниците- БМФ е да протакат делото докато се откажат исците. Напълно правилна тактика да адвокатите на БМФ. Затова се позовават на ГПК. В милата ни Българияобаче, знаете този кодекс кого защищава. Знаете и Варненския окръжен съд - също знаете и кой е връзката на БМФ с него. Името му ще спестим. Така ... да сме наясно преди да е почнало това дело с вече горе-долу двегодишна история които да защити интересите на ДЪЛГОГОДИШНИТЕ служителите.А тези обезщетение вероятно няма да са по-големи от МЕСЕЧНИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НА новите управници на БМф.
 хахо
 02.12.2010 - 19:02
 То това решение хубаво , ама на колко инстанции трябва да мине още делото??
 Pravo
 01.12.2010 - 08:03
 http://vrs.bg/upload/2010/postanoveni/noe/14.11-30.11/gr/09634508/929a1210.htm
 спестявал от закуски
 29.11.2010 - 13:00
 Човекът бил от 20 години в бизнеса... И от къде взе пари преди 20 години да правиш бизнес???
 наблюдателен
 26.11.2010 - 14:24
 Тези двамата сякаш са братя-близнаци!
 от вън
 24.11.2010 - 13:34
 Една от главните причини другарите да не искат да наемат висшисти на съответната позиция, била тя счетоводител , инженер или каквото и да е там... е това , че държавата е въвела минимален осигуретелен праг на съответните професии. По повод на това, което "от вътре" пише, изобщо не ме учудва, че не са взели висшисти, тъй като заплатата на средниста е една, на висшиста е съвсем друга. И за да не може човека да претендира " - аз съм висшист, вие ме назначавате на позиция за среднист.." та другарите искат работата да се свърши, ама не искат да плащат. Това е истината. Та по този повод много ми е интересно защо Народно дело не пита г-н Домусчиев какво е неговото образование??? Защото през 2008 година с лека ръка закриваха отдели и съкращаваха хора, а сега изведнъж надават вой - " ама те , частните фирми вземат толкова и толкова за еди какво си.... " . АМи направете си го,след като сте с големите претенции не викайте никоя частна фирма, и си го направете, ама не можете!!!
 48
 23.11.2010 - 22:01
 Компанията,"спасила параходството от банкрут",си е получила наградите за това/за справка -http://www.moreto.net/novini.php?n=55691/ ,но делото май е за нещо друго?! Какви "политически причини" се намесват тук? Всички причини са само и единствено икономически!!!
 неполит
 23.11.2010 - 19:09
 Не е вярно,че изгониха назначените по политически причини,по-точно останаха защитените по политически причини буклуци!!!
 наш
 23.11.2010 - 12:51
 Интересно,когато продават корабите за скрап,Домусчиевите не се интересуват за цената,на която е продаден кораба,а за комисионата?!
 morsky
 23.11.2010 - 09:10
 Най-после не кой да е а съда да каже на синдиКАЛНИЯ феодал ,че е затънал в беззаконие и е увлякъл със заплахи и корупция "мозъците" на БМФ в далаверите си.Сега някой от СД или г-н Домусчиев трябва да му поиска и психодосието и да се срамуват,с кого са се захванали!!!
 Skrap
 23.11.2010 - 07:55
 Тук може да се разбере защо корабите отиват в Индия за скрап , и още нещо!http://www.razkritia.com/50253/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0/
 От вътре
 22.11.2010 - 22:38
 За специалистите!!! Скоро имаше конкурс за счетоводители в БМФ.Явиха се и такива с висше,киоито са работили повече от гл.счетоводител в БМФ. Излезе,че не са подходящи!!!Кога тези,които останаха,особено среднистите станаха подходящи!Идеолога на юридическите гафове, уволнения съдия,ако беше специалист нямаше да му откажат връщане в съда,а когато му стана горещо под краката от НДСВ се обърна и се наведе на ДПС.Голямата специалистка с още по-голямата уста пък изгониха от Корабостроителницата поради некадърност и от съжаление и уважение към съпруга й разцепиха кадри на две за да има и за нея хляб и заедно с юриста и със синдикалиста творят глупост след глупост,но за много грешни пари!Абе г-н Домусчиев никъде не разбрахме с какво образование сте вие ,Йонков.Много съмнителен афинитет имате към среднистите и псевдо висшистите т,е към псевдо специалистите,псевдо юристите? Защо толкова мразите доказаните специалисти???
 поредния наблюдател
 22.11.2010 - 20:04
 "Хахо",вероятно си много запознат с нещата,защото знаеш,видно е,че много добри специалисти бяха прогонени.Навярно знаеш,че това беше направено,за да не лъсне върховното безхаберие на оставените послушници.Между тях (много рядко) има и хора,които са умни и кадърни.Те кротуват,защото неистово се плашат от перспективата на безработицата.Прави са хората!Проблемът на ръководството е ,че не са никак много.А мн огото специалисти бяха прогонени,защото знаеха за какво тъпо и корумпирано ръководство трябва да работят.Докато ниовите собственици се усетят,ще мине време.Те,Домусчиеви,които и да са ,не го знаят.Ще останат в морската история като хората погребали 100 годишния труд на много варненци ,пък и моряци от цяла България.А приказките за проспериращия им бизнес нека друг да ги възприема.Те загробиха морската професия във Варна.И не малко от дошлите от ловешки села и паланки тъпи и алчни селяци -мултаци.За съжаление ние сме тези,които не можем нищо да направим.Освен да извикаме -Гоце,прибери си бизнесмените .направи ги там собственици на новооткрития в Перник униоверситет - много му е прилично името.....
 справедлив
 22.11.2010 - 19:35
 Домусчиев си купи цял футболен отбор,а доскоро даваше пари и на ЦСКА!Плаща луди пари за футболерите!Защо?!Сега да се бръкне и за съкратените от БМФ и да им плати компенсациите!!
 xaxo
 22.11.2010 - 19:16
 Мелниците Божи мелят бавно , но сигурно. Дали другарите, които трупат несметни богатства са намерили начин да занесат богатствата си и на оня свят. Сигурен съм че тези мнения са забавно четиво за ръководството на БМФ, докато уплътнява работния си ден, но това едва ли ще компенсира липсата на кадърни и квалифицирани служители, както и неграмотността на ръководствтото да привлече специалисти от съответните браншове, от които не им достигат.
 питащ
 22.11.2010 - 14:55
 Събранията бяха проведени формално!Резултат от гласуването-100%-"за"и нито един "против" или "въздържал" се?!!И това ако не е манипулация!Само при комунизма имаше такива резултати!?
 синдикален съвет
 22.11.2010 - 14:48
 Вълчев,адвокат на частното БМФ,иди си в мир!!!
 Красьо Черния
 22.11.2010 - 05:18
 Сега следва обжалване.Всички съдии от Окръжния по делото на мучовците срещу БМФ да отсъдят,както искат шефовете от БМФ,ясно!!!
 смешници
 21.11.2010 - 14:17
 Мине се не мине време, при всяко интервю с домусчиев той всеки път говори едно и също - инвестициите, морската практика... това не е нещо ново... Народно дело било запазило правото на отговор на съдията... Ало, Народно дело, вие на кой свят живеете? Съдията не е страна по делото, страна по делото са скъратените служители, къде е тяхното право на отговор????
 до народно дело
 21.11.2010 - 14:12
 Защо народно дело не направи интервю с никой от съкратените, какъв е този комунистически слугинаж, при който се дава поле за изява само на едната страна??? И те били научили от анонимно обаждане, сладури такива, с мед да ви намаже човек.
 хахо
 21.11.2010 - 14:09
 БМФ-то си заминава, да благодарим на Гоце, брат му , и всички олигарси, които помагат за това. А онзи бил от 20 години в бизнеса, та нали преди 20 години всичко беше държавно, и с какъв капитал започна да правиш бизнес 90-та година???
 поредния "наблюдател"
 21.11.2010 - 14:08
 Може би ,освен тези,които се правят на журналисти ,доста хора знаят,че изписаното с едър шрифт първо грабва окото ,а после се чете останалото.Така че,дали Кр.Вълчев или кой да е друг го е казал,това звучи като непрофесионално и обижда съдебната институция.Защото не Кр.Вълчев,нито К.домусчиев са хората ,които са натоварени да преценяват фактите по едно дело.Съдът се е произнесъл!А ако г-н Домусчиев има предвид под ТОП АДВОКАТИ ,нашите добре платени и поддържани от съответни съдии(поради някаква си шумоляща, защитена с воден знак причина)хора -това времето ще го покаже. Най-нелепото ,което прочетох в един кмоментар беше,че хората в момента си работели,получавали си заплатите ,а видите ли -другите плюели.А кой лиши насила "другите " от работата им?Докато беше държавна компания същият този "велик " Донев,който и сега е най- успешния директор ,защо не направи нищо,за да промени положението ? Защо тогава не назначи дъщеря си,а след като се разправи с "излишните "дойдеред да й даде възможност да свърши работа за петима-дано да е успяла амаааааа......не вервам мале ,ки...Ето за такива врътки говорим.Говорим за това как оставиха хората без препитание,а някой си ,дошъл от м......си решава,че много харесва" морето и неговите трудови хора"-извинете - без хората!
 възмутен
 20.11.2010 - 00:32
 цитат ".... и е спасила параходството от банкрут. Да не говорим, че сме изпреварили в голяма степен всички чуждестранни инвестиции взети заедно....." хахахаха, без коментар
 друг наблюдател
 20.11.2010 - 00:32
 КЪМ НАБЛЮДАТЕЛЯ - ТУК НЯМА ЗЛОБА. В СЪДЕБНОТО ДЕЛО ИМА ФАКТИ И ЦИФРИ. ЩО МЪЛЧАТ ГЕРМАНЦИТЕ ОТ "КЕЙ ДЖИ МЕРИТАЙМ ШИПИНГ" НАЛИ И ТЕ СА В УПРАВАТА НА БМФ. ТАКА ЛИ В ГЕРМАНИЯ СЪКРАЩАВАТ С ПОДИГРАВКА РАБОТНИЦИТЕ, БЕЗ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ. ПОЧТИ 2 ГОДИНИ РАЙОННИЯ СЪД ГЛЕДА ДЕЛОТО.КОЙТО УВАЖАВА СЪДА ЩЕ УВАЖИ И РЕШЕНИЕТО МУ. А ТОЗИ РАЙОНЕН СЪД ЯВНО НЕ СЕ СЪБРАЗЯВА С БЪЛГАРСКИЯ МАНТАЛИТЕТ НА ...ПРИВАТИЗАТОРИТЕ/ГРАБИТЕЛИТЕ/.ВИДЯХМЕ ЛИЦЕТО НА ЮРИСТИТЕ, НА НАХЪСКАНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ-ЛЕШОЯДИ НА ПАРАХОДСТВО. АЙДЕ НЕКА МОРЯЦИТЕ ДА КАЖЕМ ОТ КАКВО СМЕ "ДОВОЛНИ" СЛЕД 2 ГОДИНИ ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ПАРАХОДСТВОТО. АЙДЕ КАЖЕТЕ... НЕ МЪЛЧЕТЕ КАТО РИБИ, КОЛКО ПЪТИ ВИ НАМАЛИХА ДОХОДИТЕ ЗА ТЕЗИ ДВЕ ГОДИНИ. ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ АДМИНИСТРАТИВНИТЕ СГРАДИ НЕ МИ СЕ ГОВОРИ - ЩОТО ПОНАЧАЛО СИ БЯХА МНОГО - И СЕ ЗНАЕШЕ ЗАЩО И КОЙ КОГО Е НАЗНАЧИЛ.
 ЗАПОЗНАТ
 19.11.2010 - 23:33
 ПИТАЙТЕ ГИ, ЗАЩО ПРИНУДИТЕЛНО КАРАХА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ПБМФ, ПОД ЗАПЛАХА ОТ УВОЛНЕНИЕ, ДА НАПУСКАТ МОРЯШКИЯ ПРОФСЪЮЗ И ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАТ КЪМ СИНДИКАТА ИЛИ КТД. КОИ ЛИ ИМА ИЗГОДА ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ ВЪРТЕЛЕЖКА?! ЕСТЕСТВЕНО ЦЕЛТА БЕ ДА СЕ ОТСТРАНЯТ НЕУДОБНИТЕ ТА КР.ВЪЛЧЕВ ДА СИ РАЗИГРАВА КОНЯ. А И МЕЖДУ ДРУГОТО ПОДУЧУХ, ЧЕ "ВЕЛИКИЯТ" ШЕФ НА КАДРИ В МОМЕНТА ОБИКАЛЯ ФИЛИПИНСКИТЕ ФИРМИ ДА НАЕМА ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА, ТАКА ЧЕ БЪЛГАРСКИ МОРЯЦИ СТЯГАЙТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩА ВЪЛНА ОТ СЪКРАЩЕНИЯ. БОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ В ТАЯ КРИЗА.
 lud lud
 19.11.2010 - 22:56
 Браво на българското морячество и четита победа! Така им се пада на тия гадове в случая не визрам г-дата Домусчиеви тъй като не ги познавам . Искам да взема отношение по темата за политическите назначения преди: те уважаеми и сега са политически няма човек в БМФ и в момента които да е не назначен на партиен принцип.Г-на Вълчев да не се изживява на велик ръководител и синдикалист и много вещ по морските вапроси щото всички го знаем що за рядко изпражнение е! Също така и камериерчето което му е сол-ташак да сне се взема много на сериозно щот и него го знаем що за проста главица е!А ОТНОСНО КОМПЛЕКСАРЧЕТО ОТ ВЕЛИКО-ТЪРНОВСКИТЕ СЕЛА на всеки му е ясно че излъга дори и собствения си випуск за да си доизбие комплексите натъпкани му през годините от кого ли не вкл. и от най близките му. Г-н Домусчиев един съвет от мен: Разкарай ДОНЕВ и ВЪЛЧЕВ и тогава ще си наясно за какжо иде реч дори ще започнеш да печелиш повече и по време на криза
 хахо
 19.11.2010 - 21:53
 Начинът по който човешкото общество функционира е браздата за всичко, която не трябва да се преминава. Когато братята Ромул и Рем, които създават вечният град РИМ, очертават бразди и казват - извън тези бразди няма да преминаваме. Това е нямало кой да обясни на братята домусчиеви, че има бразди , които не трябва да преминават. Къде бяха синдикатите, когато т.нар. щатове преди август 2008 бяха " раздути", защо тогава това не им правеше впечатление, защото си прибираха чл. внос, така ли е ??/ А на този очите му защо са червени, дрогиран ли е?
 инж.
 19.11.2010 - 21:30
 Поставените лица можеха да кажат - вижте какво, ние тука сме от сеУ, ама дайте да видим какво може да се направи. Да видим кои хора са ценни тук, вършат работа, образовани са и имат и стаж, и квалификация. Дайте да видим дали не може потенциала и знанията на тези хора дали не може и ние да ги ползваме. Само че когато някой няма образование и квалификация, той няма как да мисли по този начин. Всеки може да бъде на тяхното място като поставено лице, без значение кой те е поставил, и чии интереси защитаваш. Да се возиш в хубави коли, да се снимаш по пресата. Но когато решаваш съдбата на квалифицирани и образовани хора, поне част от съкратените са такива, тогава вече става смешно и след това тъжно. Смешното е, че даваш изявления за сектор в икономиката от който си нямаш и хабер, кораби си виждал само по букварчетата, когато си учил буквата К , ама понеже Гоце е наредил така, обличаш един костюм снимаш се и си готов. Тъжното е, когато започнеш да определяш регламента и живота на образовани и кадърни хора, поне част от тях бяха такива. След закриването с лека ръка на цели отдели, сега ръководството недоволства срещу частните фирми и цените, които са обявили за своята работа. Ама нали поучавахте хората каква е световната практика в мортския транспорт? Знаете ли, че един сервиз от световно ниво започва работа при ставка 180 - 200 евро /ЧАС, г-да ? А когато плащахте по 900 лв. на месец на инженерите си, и това ви се видя много, вие ( с малка буква ) ги съкратихте, защото не си давате сметка, че инженера може да свърши вашата работа, ама вие не можете да свършите неговата, това не ви е ясно. Искам да видя сега коя частна фирма ще работи за БМФ за 900 лв./месец. Много ми хареса коментара на наблюдател2 в 20:01!
 Окръжко Съдков
 19.11.2010 - 21:23
 Не забравяйте, че Вашите топ-адвокатите ще се изправят срещу нашите топ-съдии и ЗАКОНА, който е един и същ и за топ и за обикновенни адвокати!
 хаха
 19.11.2010 - 20:11
 палячо, научи се да четеш. не го казва вестникът, а вълчев. много отворковци в тоя форум.
 ЧИТАТЕЛ
 19.11.2010 - 20:06
 ЕЙ, НАРОДНО ДЕЛО, КОЙ ВИ ДАВА ПРАВО ДА ЗАЯВЯВАТЕ, ЧЕ "ОСЪДИХА БМФ НЕЗАКОННО"? КАК ТАКА СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА НАРИЧАТЕ РЕШЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИЯ РАЙОНЕН СЪД "НЕЗАКОННО"? ВИЕ КАКВО, ДА НЕ СТЕ НАД ЗАКОНИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ? ТО ОТДАВНА Е ИЗВЕСТНО, ЧЕ СТЕ ПОДЛОГА НА ДОМУСЧИЕВ И С-ИЕ, АМА ИМАЙТЕ МАЛКО МЯРА, БЕ ! ТЪПАНАРИ ТАКИВА ! ЕГА ТИ ЛАЙНЯНИЯ ВЕСТНИК !
 наблюдател 2
 19.11.2010 - 20:01
 За Домусчиев бих могъл(макар и трудно) да го разбера,че се шокира от подобни решения на съда тъй като ще трява да се бръкне с около 30-40 милиона.Той не е моряк за кораби докато порасне не е чувал , а сега обича да се снима на тях .За по-горната инстанция,че ще спечели делото с топ адвокати мога да му кажа , че има много здраве от мен, а сигурно и от стотиците уволнени и изритани от БМФ-то по най-долен начин служители- без обяснения , както между впрочем той нахлу с една глутница въоръжени мутри на 14.08.2008 г в 12.00 часа.Но за пернишките момчета това е нещо общоприето , така е наредил чичо Гошо Първанов това вече не е тайна (справка "Новите демони на България -Юрген Рот). Те обаче навярно не си дават сметка,че май вече малко трудно ще могат да натиснат съда в БГ-то , а ако това стане то в Страсбург не си поплюват . Това и татко му Петю може да му го каже.Чичо Гошо няма да помогне. За безличността Кр.Вълчев обаче,който е с първосигнална нервна система само не мога да си го обясня.АМИ НАЛИ ТОЙ ИЗДЕЙСТВА ОТ ГЕН.ДИРЕКТОР ДА БЪДЕ ИЗДАДЕНА НАЙ-БЕЗУМНАТА ЗАПОВЕД ,КОЯТО СЪМ ВИЖДАЛ,ЧЕ АКО СЛУЖИТЕЛ НЕ ЧЛЕНУВА В СИНДИКАТА МУ НЯМА ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАПЛАТАТА.С какъв акъл кап.Донев я подписа не знам.От тези вноски той си получаваше заплатата и си купи служебна кола с шофъор. Както казва и Боцмана впрочем години наред ( при всички избори) той близа задници подметки на коя ли не политическа партия , на кой ли не "политик" да бъде включен в кандидатската листа , но уви. Навеждаше се на кого ли не и е бил ,,използуван'' от кого ли не . Той ли е тръгнал да прави изявления сега,че повечето назначения в аминистрацията били партийни .Какъв измислен моряк "2-ри помощник" е той , с два петъка на море , та да говори за плавсъстав и администрация. Какво разбира той от администрация и колко е работил в администрацията на БМФ и като какъв специалист.На него и досега не му е ясно,че в администрацията на една корабна компания борбата е за най-добрите специалсти в shipping-a , за да плават корабите безаварийно и на печалба.Защото ако не се върти винта пълно/пълно много пъти ще си проверява сметката в банката без да има нещо в нея. Това обаче се наказва господа.Не не си мислете,че го заплашвам по познатия в БГ-то мутренски начин това ще свърши Бог.Той гледа и не забравя никого рано или късно.А също бих желал да му напомня , те пернишките момчета не го знаят,но Кр.Вълчев за съжаление е варненец и знае,че Варна е малък град и се познаваме , а и човек не е вечен.Така както с благоговение и почит говорим за изтъкнати наши моряци , така след като го ритнат от т.н. С Д на БМФ-то с камъни ще го замерват из Варна - това да му е ясно.
 mamata
 19.11.2010 - 18:19
 k-n Donev otstrani neudobnite za nego hora,naznachi si rodninite i si ostavi podlogite.E da ama te za rabota ne stavat!!!Da e jiv i zdrav no da ne zabravq che na tozi svqt vsichko se vrashta na decata!!!Gospod bavi no ne zabravq!!!
 наблюдател
 19.11.2010 - 16:31
 Eй, много злобни коментари. Едва ли сред тях има на някой действащ служител. Хората имат работа, получават си редовно заплатите. Живеят добре
 new
 19.11.2010 - 16:29
 Bratq edin vapros sindikatite ot koq strana sa. Da zashtitavat rabotnicite ili rabototdatelq?koi im plahsta chlenski vnos.ITF po sveta zashtitava seamans, a nashiq tuk?Zashti li mu plashate na mesec po 15 lv chlenski vnos a ponqkpga i 10 $ ako ne vi zashtitava.
 синди
 19.11.2010 - 16:07
 Моряшки синдикат имаше само 2 години от неговото създаване-1989-1991/2!След като беше оглавен незаконно от комуниста,партийния секретар на БКП по интереси,подлеца и мошеника,кандидат - депутат от няколко партии-кр.вълчев,синдикатът беше овладян в казионност с помощта и на ж.христов/бог да го прости/с една единствена цел-кадруване на директори,власт и пари,ограбвайки моряци и служители!Единствено се питам:защо все още членовете му още го търпят,а не го сменят?!За Домусчиев е ясно защо го търпи!Хр.донев е подлога,но за толкова много пари и за назначаване на целия си род,не му пука!
 Костов
 19.11.2010 - 16:05
 Абе след като собствениците на БМФ се хвалят, че толкова много пари са инвестирали в БМФ, респективно в гр.Варна, зашо досега не се намери един обикновен българин който да каже две хубави думи за тях и тяхната управия. Дали някой ден ще прочета нещо позитивно за тях?
 Любо Питков
 19.11.2010 - 15:58
 Интересно, "Сред жалбоподателите няма нито един моряк", ... останалите служители не са ли хора??!! Изключително "непрофесионално" е да се коментира от Господата Вълчев и Домусчиев решението на съда, без да са се запознали с мотивите по него. Държа да им напомня, че Съдебната власт е независима. И винаги е добре, когато тържествува Силата на правото,... а не както сте свикнали Господа "Домусчиеви и сие" - "Правото на силата"!!! .... Бихте ли обяснили как прехвърлихте изплащането на трудовите възнаграждения на служителите на БМФ и "моряците", за които Г-н Вълчев толкова "милее" през "Пиреос банк"??? ... и за колко сребърника "продадохте" душата си, разграбвайки поднесеното Ви на тепсия от Първанов и Тройна Коалиция народно богатство???
 потърпевщ свидетел
 19.11.2010 - 14:19
 Недоволните са само от администрацията,понеже близо 700 души от плавсъстава бяха накарани ,,доброзорно,,срещу две заплати сами да си напишат молбите за освобождаване от П-во БМФ.И цялата процедура бе по сценарий и под контрола на същият Красимир Ввлчев,който иначе много години се издържа от отчисленията от заплатите на същите тези моряци.
 някой
 19.11.2010 - 14:13
 А кой нарече Кр.Вълчев синдикалист?Синдикалистът е човек,който защитава трудовите права на членовете си и по никакъв начин не се нарежда за заплата при собственика на фирмата.Моралът ,би трябвало да го държи далече от СД,пардон, АКО ГО ИМА!!!!Кой е казал,че е синдикален председател само на моряците?А защо тогава е събирал членски внос и от администрацията?А когато не беше купена златната кокошка на България, защо не му пукаше за раздутия щат??Е,да !Колкото повече вносители на членски внос ,толкова повече възможности за "ВЕЛИКИЯ"Вълчев.Парични ,разбира се!Много въпроси без отговор,защото е скандално да се признае,че НИЕ СМЕ С ТЕЗ,КОИТО СА НА ВЛАСТ!Само че в Страсбург не питат на кой комунистически деятел или деятелка синовете са се сдобили с труда на хората.Слава богу,че там ,поне,отреждат справедливо.И не питат кой на кого е брат.Защото подобни "съдебни съмнения " са възможни само в милата ни РОДИНА!!!!!
 Слух
 19.11.2010 - 13:28
 Горе прочетохме слуха,че на следващите инстанции БМФ ще спечели !? Ама има и друг слух,че БМФ "спонсорирало" с климатици и компютри някого,верно ли е г-н Домусчиев или това вашите подчинени не са ви го казвали?
 наистина защо не?
 19.11.2010 - 13:18
 Вярно че съдът за правата на човека е в Страсбург, едно вече конструктивно предложение. Но мисля, че първо трябва да се изчерпят всички възможни инстанции в България. Разбира се другарите са се подготвили, и вече знаят какъв ще е изхода от следвщата инстанция... Едно временно с администрацията, другарите съкратиха и доста инженери, ама не падат на гърба си, че сега не им стигат хора, ами обясняват кое било обидно и кое не. А и нали някой претендираше да е социален президент...
 Защо не?
 19.11.2010 - 12:53
 Да се удържат заплатите на Кр.Вълчев от началото на членството му в борда и да се включат при изплащане на обезщетенията.Сумата ще нараства и до Страстбург ще стане голяма!Защо не веднага?!
 Да попитам
 19.11.2010 - 12:43
 Г-н Домусчиев,да смятаме ли ,че като ще наемате"топ",адвокати ще си вземете сбогом и с топюриста на БМФ.Той като загуби дело се оправдава с роднински връзки между съдиите и противниците му.А между другото изчислява ли ли сте колко губи и БМФ от неговите подвизи в съда?
 МОРСКИ
 19.11.2010 - 12:42
 ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ Е ПРАВ ВЪЛЧЕВ В АДМИНИСТРАЦИЯТА СЕ ВЛИЗАШЕ САМО С МНОГО ДЕБЕЛИ ВРЪЗКИ
 Съкратен
 19.11.2010 - 12:35
 Похвално е решението на Варненския районен съд и съдията Любомир Нинов. Обикновените хора и тези свързали почти целия си трудов живот с морето приветствуват това решение на съда.Това показва, че има все още съд в България, които гледа фактите. Вярно райония съд не се съобрази със новите стопани на БМФ / а също и с техния произход и връзки със управляващите/ и техните помагачи във Варна - профсъюзния лидер Красимир Вълчев и Ген.Директор кдп Христо Донев. Тази статия, макар и без автор ни показа и лицата на сценаристите и изпълнителите на "делото" - Как да не обезщетим съкратените служители, работници и моряци и да си "спестим" между 25-45 милиона лева от приватизацията на БМФ. Това "дело" и маньоврите на сценаристите показва, че те отдавна по-този начин практикуват при изхвърляне на работниците при приватизацията на предприятията. Сценарият е публична тайна за Варненската и Бургаската морска общност. Вярвам и съм убеден, че съкратените от БМФ нямаха друг начин да си потърсят правата, след като са предадени от тези синдикалните организации и техния лидер Красимир Вълчев. Казвам го това, щото сигурно след време младите господа Домусчиеви, Христо Донев, Красимир Вълчев и юриста на БМФ Петър Костадинов / т.н. Калашника от съвипускниците/ си ще се домогват до министерските кресла във София.
 В името на народа
 19.11.2010 - 12:33
 Решението е в името на народа и за народа!Не може един самозабравил се алчник да се прави на "синдикален"лидер и да не познава КТ;ЗЗСД,и да говори за законност.Той много добре знае,че си извоюва място в съвета на директорите,като обеща да махне споразумението за обезщетенията.Законно ли беше да се подпише КТД без другите три синдиката?!В листата на пълномощниците той се писа като пом.к-н.Срам за цялото морячество!Пълномощниците не са избирани от отделите,а спуснати от него.Никакви събрания,както е по закон!Абе Домусчиев,защо не го проучиш по-внимателно този?
 филистрински
 19.11.2010 - 12:32
 Другарю Гоце, защо мълчиш? Твоите пернишки мекерета загробват фирма, хора и съдби! Така ли са те учили в ДКМС, БКП, ДС, БСП, АБВ, ВГЗ?
 хахо
 19.11.2010 - 12:29
 Народно дело научило за делото срещу БМФ от анонимно обаждане... Ама с мед да ги намжеш тези от народно дело!!! Добре че са анонимните обаждания, та да знаят какво се случва в града. Ставате смешни с подобни комунистически оправдания. Я ако беше да се пише за новата инвестиционна политика какви хвалебствия щяха да валят от тук, ама те от анонимно обаждане научили...
 хахахах
 19.11.2010 - 12:19
 Вероятно изхода на следващи инстанции вече е предрешен : " ...Какви вреди ще претърпи параходството? - Аз не очаквам да има вреди, защото на следващите инстанции ще възтържествува правото. Ще ангажираме и топадвокати по трудово право и считам, че на база на практиките и нашето законодателство жалващите се нямат шанс.... " Ще видим на чия страна е българския съд. Нека ръководителите на БМФ да отговорят как стана така, че не им достигат вискоквалифицарни специалисти, в отдели, в които само допреди няколко месеца правиха съкращения с лека ръка. Ръководството си няма и хабер какво значи да имаш под ръка обучен квалифициран специалист, какво значи изградена база, какво значи да решиш даден проблем с оперативна работа... Това не е като да се снимаш като манекен, и да даваш изявления пред пресата. Едновременно с това сега недоволстват срещу цените, които имат като оферти от частни фирми за кораборемонт. Хаххаха :) Поздрави на Боцмана за коментара.
 Магелан
 19.11.2010 - 12:16
 Кирил Домусчиев, шеф на надзорния съвет на БМФ - ... Ще ангажираме и топадвокати по трудово право и считам, че на база на практиките и нашето законодателство жалващите се нямат шанс. Край на цитата. В България, заради такива като него и приятеля му ББ жалващите нямат шанс. Шанса на България е тези човекоподобни да ги няма въобще.
 За законността
 19.11.2010 - 12:13
 Г-н Домусчиев,цялата каша я забърка онзи,който се подигра с правата на хората да си избират синдикат,т.е. Кр.Вълчев.Жалко,че му вярвате.Сега е редно като се набута в СД ,да го отстраните от там и да искате не вие,не държавата,а тези,които преди приватизацията подписаха КТД-то.А вие г-н Домусчиев не се опитвайте да влияете на съда на по-горните инстанции.И не слушайте глупостите на подчинените си!Просто сменете старите хиени,защото ако не ги бяхте слушали и можехте да оценявате хората щеше да ви е ясно,че най-некадърните и подлите от управлението останаха при вас!Сега започна да ви се изяснява нали?Да ви са честити !
 """Кирил Домусчиев беше шокиран"""
 19.11.2010 - 12:09
 И гражданството е шокирано от приватизирането на ЕДИНСТВЕНОТО ПЕЧЕЛИВШО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЯ В БЪЛГАРИЯ - ама си трае!
 Боцмана
 19.11.2010 - 11:42
 Ще си спестя да огласявам името си, по разбираеми причини.Бивш служител съм на БМФ и до болка ми е познато лицето Красимир Вълчев. Ако кажа, че е подлец, направо ще е похвала за него, той е много повече от изпечен мошеник и дупелизец на Свинаров( извинете - Домусчиев ).И това, че били инвестирали незнам колко си милиона долара е нещо като нищо - хората не ги интересува колко и къде сте инвестирали, а защо са уволнени незаконно.И имаш много здраве, че след като КТД е бил подписан от предишното ръководство на компанията, този договор не важи при новите собственици. Айде, бе, Домусчиев! Ти на други ги разправяй тези смешки! Впрочем, като знам, че сте близки дружки с Бат'Бойко, може да се очакват всякакви изненади.Може би точно затова хората(а и аз) се страхуват да се представят официално и са се обадили анонимно. И още нещо - тези, които са подали жалбата дали са моряци или от администрацията - какво значение има, нали и едните и другите са служители на БМФ и КТД важи еднакво за всички! Плаващи братя, помнете: за новото ръководство на БМФ трудовото законодателство, правата на служителите, достойнството им са само една абстракция ! А Красимир Вълчев и представяният от него синдикат са паразитно раково образование, съществуващо само за собственото си благополучие и не му пука какво става с неговите членове. Не забрявяйте, че този същият профсъюзен лидер е член на борда на директорите на БМФ и едва ли можете да очаквате от него нещо друго. Желая на всички попътен вятър и седем фута под кила.
» Коментирайте темите на Варна в нашата страница във Facebook!

Още в рубриката
Два броя пакети, съдържащи нарязан на тънки ивици тютюн, без акцизен бандерол бяха намерени в... Още
Неправилно боравене с фритюрник – това е причината за пожара, който унищожи механа на варненския... Още
20-годишен германски турист с инициали Х.П. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи... Още
Дилърите на дрога на „самообслужване“, заловени при спецакция на полицията в дискотека на... Още
На 25 август е подаден сигнал за грабеж на златен синджир с висулка, който бил издърпан от врата... Още
Още от архива Спортни резултати
КЛАСИРАНЕ ГР. А
1 Лудогорец 56:18 59
2 Локо (Сф) 35:26 51
3 Литекс 43:28 51
4 Левски 57:30 50
5 ЦСКА 37:20 48
6 Берое 40:27 48
7 Черно море 35:32 44
8 Ботев 36:35 39
9 Славия 29:32 30
10 Локо (Пд) 23:50 26
11 Марек 10:60 17
12 Хасково 16:59 15